Гергана Георгиева
Гуру
Моята стенаРецепти394Снимки879СтатииСъветиКоментари892Форумни теми8Постове във форума527За менИзпрати съобщениеточки28181
Правя торта с желатин,която се прави от два блата-бял и кафяв.Цялата е с консистенция на желиран крем
Никога не съм чула за приготвяне на хрупкави вафлени кори в домашни условия.Едва ли ще се получат сполучливи,като купените.
Обичам през лятото повече скаричка и свежа салата,така не се заседявам много до печката и ми остава време и за други неща
Когато тиквичките са ми в повече ги нарязвам на филиики и ги упържвам във фритюрника.След това ги слагам в пликчета и във фризера.Когато ги извадя и се размразят им изцеждам водата,която са изпуснали,слагам им кисело мляко, копър и чесън по желание,и стават чудесни.
Имам кухненски робот,но рядко го ползвам поради простата причина че отнема много време за почистване
С орехи правя само сух таратор(с изцедено кисело мляко).Другия ,по класическия начин-мляко,вода,олио,сол,пресен копър,чесън какъвто имам и разбира се краставицата предпочитам я на ренде
Да,имам даже няколко.В един - зимнините,в друг - сладкишите,в трети - рецепти с готвено.Така ми е по-лесно да намирам това което търся.
Само костилковите компоти ги слагаме за ракия,след като са престояли повече от 1 година.Чула съм,че ставали токсични.Другите няма страшно да се използват за по дълго време
Правим домашно вино и обичаме да си го пийваме,особено през зимата.От сладкия бял Болгар правим бяло,а червено от комбинацията между Мерло,Памид и за аромат Отело.