Гергана Георгиева
Гергана  Георгиева
Гуру

Моите форумни теми

Гергана  ГеоргиеваИзваряване на буркани в съдомиялна машина
Наскоро прочетох в социалните мрежи, че някои използват съдомиялната машина за изваряване на буркани при консервиране на зимнина. Ако някой е стерилизирал по този начин, би ли споделил опит?
Гергана  ГеоргиеваАроматизиращи есенции ли естествени аромати предпочитате?
Какво предпочитате да използвате при правене на сладкиши - ароматизиращи есенции или естествени аромати, като лимонова и портокалова кора, ванилова шушулка или може би нещо друго? Споделете вашия опит!
Гергана  ГеоргиеваКак да си изсушим качествено чушки в домашни условия?
Някой знае ли изпитан метод за сушене на червени чушки в домашни условия, при който чушките да не загниват и да не почерняват, а да изсъхна хубаво и да се съхранят за зимата?
Гергана  ГеоргиеваИзползвате ли плода Нар в кулинарията?
Използвате ли плода Нар в кулинарията, в какви ястия и как го обработвате? Аз никога не съм пробвала и не зная как точно се получава, заради многото и досадни семчици, които имат наровете. Иначе съм чувала, че в арабската кухня се използва много този плод.
Гергана  ГеоргиеваПипер меланж - харесва ли ви комбинацията?
Харесва ли ви комбинацията от аромат и вкус на пипер меланж, и при какви ястия го ползвате. Аз лично го ползвам при приготвяне на риба и печени меса и ми допада.
Гергана  ГеоргиеваГотвене и хранене по време на пости?
Спазвате ли пост по време на Великденските и Коледните пости? Успявате ли да издържите през целият период,как и с какво се храните,как се отразява постенето върху здравето ви?
Гергана  ГеоргиеваЦветята, като храна?
Използвал ли е някой цветя за приготвяне на ястия и какви? Аз се сещам само за едно, което съм консумирала и това е конфитюр от рози.
Гергана  ГеоргиеваКак се прави домашна боза?
Знае ли някой и може ли да сподели, как се прави боза в домашни условия? Преди години баба ми правеше, но не съм запазила рецептата, за което съжалявам.