Гергана Георгиева

Гуру
Моята стенаРецепти401СтатииСъветиКоментари892Форумни теми8Постове във форума527За менИзпрати съобщениеточки30271

Да, питка, царевица и има една бобена салата останала от баба. Боба се сварява и се пасира с вилица, добавя се олио и сол. Слага се в паничка, а огоре се слага суха или печена чушка. Става много вкусна.

По-често приготвям скара през лятото, рибка, кюфтенца, пържолки и зеленчуци-гриловани тиквички и печени чушки.

Гъбите са подходящ заместител на месото и стават много вкусни ястия от тях. Например гъби с ориз.

Понякога обичам да експериментирам, но по принцип съм традиционалист. Всички в семейството ми обичат ястията на баба и мама.

Толкова много вкусни ястия има. Например пълнени чушки,постни или не зависи от предпочитанието.

Перфектни, а и най-известни си остават Шопската, Тракийската и Руската.

Напоследък все по-често пазарувам онлайн. Спестява ми много време и особено през зимния период е голямо предимство и удобство.

И аз ги приготвям,като първо ги издълбавам ,после им слагам,орехчета, лъжичка ром и лъжичка захар

Един много бърз,лесен и страшно вкусен крем за торта: Една кофичка заквасена сметана+ една кофичка течен шоколад, избиват се хубаво с миксер и готово 


За зимата слагаме около 30 килограма,готвим го под всякакви разновидности-вариво с месо,сарми посни или с кайма,на фурна с ориз или без,или просто така на салатка с червен пипер и зехтин

Още не сме сложили зелето.Ако не ни се дояде друго,може и една капама да спретнеме 


Ядох скоро в заведение " шкембе с масло".И трябва да отбележа,че не беше никак лошо.

И за мен от съществено значение е тестото да е втасало точно колкото трябва, тогава питката бухва, пък който как си я украси все ще е хубава.

В нашия край му казваме Лудо биле.Използва се повече като билка за болни бъбреци,жлъчка,черен дроб и др.Лично аз в улинарията не съм го ползвала