Гергана Георгиева
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20180411_070903_97749.webp)
Гуру
Моята стенаРецепти395Снимки879СтатииСъветиКоментари892Форумни теми8Постове във форума527За менИзпрати съобщениеточки28639
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
Да, питка, царевица и има една бобена салата останала от баба. Боба се сварява и се пасира с вилица, добавя се олио и сол. Слага се в паничка, а огоре се слага суха или печена чушка. Става много вкусна.
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
По-често приготвям скара през лятото, рибка, кюфтенца, пържолки и зеленчуци-гриловани тиквички и печени чушки.
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
Гъбите са подходящ заместител на месото и стават много вкусни ястия от тях. Например гъби с ориз.
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
Понякога обичам да експериментирам, но по принцип съм традиционалист. Всички в семейството ми обичат ястията на баба и мама.
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
Толкова много вкусни ястия има. Например пълнени чушки,постни или не зависи от предпочитанието.
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
Перфектни, а и най-известни си остават Шопската, Тракийската и Руската.
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
Напоследък все по-често пазарувам онлайн. Спестява ми много време и особено през зимния период е голямо предимство и удобство.
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
И аз ги приготвям,като първо ги издълбавам ,после им слагам,орехчета, лъжичка ром и лъжичка захар
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
Един много бърз,лесен и страшно вкусен крем за торта: Една кофичка заквасена сметана+ една кофичка течен шоколад, избиват се хубаво с миксер и готово ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
За зимата слагаме около 30 килограма,готвим го под всякакви разновидности-вариво с месо,сарми посни или с кайма,на фурна с ориз или без,или просто така на салатка с червен пипер и зехтин
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
Още не сме сложили зелето.Ако не ни се дояде друго,може и една капама да спретнеме ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
Ядох скоро в заведение " шкембе с масло".И трябва да отбележа,че не беше никак лошо.
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
И за мен от съществено значение е тестото да е втасало точно колкото трябва, тогава питката бухва, пък който как си я украси все ще е хубава.
![Гергана Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180411_070903_97749.webp)
В нашия край му казваме Лудо биле.Използва се повече като билка за болни бъбреци,жлъчка,черен дроб и др.Лично аз в улинарията не съм го ползвала