Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Единичен статус #493916
Anonimen
Anonimen
Новак
  • АнонименАнонимендобави коментар към: Мекици със содапреди 6 години, преди 6 годиниМекици със содаМекици със сода10.01.2017МекициАз като начинаещ кулинар да попитам - а тестото колко време втасва? Или как се разбира, че е готово? Досега не съм месила тесто.
    • Yordanka Kovacheva
      Yordanka KovachevaЗдравейте. Когато тестото е със сода, няма нужда да втасва. Пържите си мекиците директно, те от топлината на горещото олио ще бухнат. Когато едно тесто е замесено със мая, тогава е необходимо и задължително да втаса, тоест да удвои или утрои обема си.
      • Илияна ГеговаИлияна ГеговаБлагодаря много за съвета, ще го запомня за всяка рецепта с тесто, която видя в бъдеще :)