Моята Стена

  • /Mima GeorgievaMima Georgievaдобави коментар към: Миш-маш за антиготвачипреди 8 годиниМиш-маш за антиготвачиМиш-маш за антиготвачи16.03.2016Миш МашПосле кажете какво е станало :) хахахаха
  • /Mima GeorgievaMima Georgievaсготви: Класически крем карамелпреди 8 годиниКласически крем карамелКласически крем карамел18.10.2018Крем Карамел
  • /Mima GeorgievaMima Georgievaдобави отговор към форумната тема: Някой с рецепти за корейска кухня?преди 8 годиниНакрая сама си намерих в един сайт и първата рецепта Публикувам я и ако някой иска може да се възползва


    Кимчи
    Кимчи (среща се и като ким чи) е много известна корейска туршия (по-скоро салата).
    Умерено люта, хрупкава, вкусна и определено върви с всичко, включително и с блини

    За 10 порции:
    1 китайска зелка
    1 връзка зелен лук
    2 големи скилидки чесън
    1 люта зелена чушка
    1 люта червена чушка
    пресен джинджифил (около 4 см) - сложих 2 см и беше напълно достатъчно
    5 с. л. соев сос
    5 с. л. оризов оцет
    2 с. л. захар
    2 с. л. червен пипер
    0,5 ч. л. натриев глутаминат (може да се пропусне)
    3 с. л. сол (определено трябва по-малко, защото соевият сос е доста солен)

    1. Отстраняват се горните листа на китайското зеле. Зелката се разрязва по дължина на четири и след това напряко на парченца по 1 см. Нарязаното зеле се слага в дълбок съд, поръсва се със сол без да се претрива и се покрива с фолио или капак.
    2. След 24 часа зелето се разбърква с ръцем ако се е отделил сок от зелето, той се излива.
    3. Зеленят лук се измива и нарязва наситно, чесънът също. Лютите чушки се цепват наполовина, отстраняват се семките, дръжките и вътрешните им ципи и се нарязват наситно. Джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно ренде.
    Всичко това се смесва и добавя към зелето.
    4. Смесват се соевият сос и оризовият оцет (би могло да се използва китайски кафяв), захарта, червеният пипер, натр. глутаминат и малко вода. Всичко това се изсипва в зелето.
    Салатата се разбърква и се нарежда плътно, но без много да се мачка (за да остане хрупкава) в голям буркан или друг съд.
    Ако зелето не е покрито с течност, се добавя малко вода. Съдът се затваря и се държи на хладно 2-3 дена (може да яде и на следващия ден).
  • /Mima GeorgievaMima Georgievaдобави коментар към: Лесен мързелив тиквеникпреди 8 годиниЛесен мързелив тиквеникЛесен мързелив тиквеник27.03.2016ТиквеникРадвам се, че Ви е харесало ^_^
  • /Mima GeorgievaMima Georgievaдобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Лесен мързелив тиквеникпреди 8 годиниЛесен мързелив тиквеникЛесен мързелив тиквеник27.03.2016Тиквеник
  • /Mima GeorgievaMima Georgievaсготви: Сиромашки палачинкипреди 8 годиниСиромашки палачинкиСиромашки палачинки18.03.2016Палачинки
  • /Mima GeorgievaMima Georgievaдобави коментар към: Сиромашки палачинкипреди 8 годиниСиромашки палачинкиСиромашки палачинки18.03.2016ПалачинкиСтрахоти за постите :)
  • /Mima GeorgievaMima Georgievaдобави форумната тема: Някой с рецепти за корейска кухня?преди 8 годиниЗдравейте търся си рецепти за корейска кухня. Ако някой има и иска да сподели, ще се радвам
  • /Mima GeorgievaMima Georgievaдобави отговор към форумната тема: Дайте трик за застройка на супапреди 8 годиниТъй като на мен никога не ми се е полу§авала застройката, не че имам голям опит, но ще се изкажа Единия вариан е да се сложи готварска сметана още докато се готви при постоянно бъркане, а другия вариант е когато ве§е сипя по купи§ките супата всеки си слага по лъжица или две кисело мляко и си го разбърква. Така и самата застройка става по- лека.
  • /Mima GeorgievaMima Georgievaдобави отговор към форумната тема: Търся рецепти за Мултикукърпреди 8 годиниНе е голяма разликата, но е много по-удобно. Вкъщи си имаме такъв и нещата са супер. Лично аз го препоръчвам на тези които го нямат, защото пестиш енергия с него, можеш да го ползваш като тенджера под налягане, можеш да си правиш сладкиши и хляб. Другото което, давам пример с пълнени чушки, когато направиш плънката на чушките и вече готови ги наредиш в кукъра можеш да му нагласиш да запо§не да готви след еди колко си време, на еди каква си температура, за еди колко си време. Много са малко уредите, които в момента могат да бъдат мултифункционални. Също така да са на такива пари.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest