Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Mima Georgieva»Моите форумни постове
Mima Georgieva
Mima Georgieva
Новак

Моите форумни постове

Mima GeorgievaНякой с рецепти за корейска кухня?
Накрая сама си намерих в един сайт и първата рецепта Публикувам я и ако някой иска може да се възползва Кимчи Кимчи (среща се и като ким чи) е много известна корейска туршия (по-скоро салата). Умерено люта, хрупкава, вкусна и определено върви с всичко, включително и с блини За 10 порции: 1 китайска зелка 1 връзка зелен лук 2 големи скилидки чесън 1 люта зелена чушка 1 люта червена чушка пресен джинджифил (около 4 см) - сложих 2 см и беше напълно достатъчно 5 с. л. соев сос 5 с. л. оризов оцет 2 с. л. захар 2 с. л. червен пипер 0,5 ч. л. натриев глутаминат (може да се пропусне) 3 с. л. сол (определено трябва по-малко, защото соевият сос е доста солен) 1. Отстраняват се горните листа на китайското зеле. Зелката се разрязва по дължина на четири и след това напряко на парченца по 1 см. Нарязаното зеле се слага в дълбок съд, поръсва се със сол без да се претрива и се покрива с фолио или капак. 2. След 24 часа зелето се разбърква с ръцем ако се е отделил сок от зелето, той се излива. 3. Зеленят лук се измива и нарязва наситно, чесънът също. Лютите чушки се цепват наполовина, отстраняват се семките, дръжките и вътрешните им ципи и се нарязват наситно. Джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно ренде. Всичко това се смесва и добавя към зелето. 4. Смесват се соевият сос и оризовият оцет (би могло да се използва китайски кафяв), захарта, червеният пипер, натр. глутаминат и малко вода. Всичко това се изсипва в зелето. Салатата се разбърква и се нарежда плътно, но без много да се мачка (за да остане хрупкава) в голям буркан или друг съд. Ако зелето не е покрито с течност, се добавя малко вода. Съдът се затваря и се държи на хладно 2-3 дена (може да яде и на следващия ден).
Mima GeorgievaНякой с рецепти за корейска кухня?
Само да предупредя, че това е люта трушия, за да не се обърка някой
Mima GeorgievaНякой с рецепти за корейска кухня?
А иначе и аз наскоро хапнах в корейския ресторант и имаше ястия, в които се влюбих. Едно от тях беше Таккбоки (не съм сигурна дали така се пишеше ), то е просто съвършенно
Mima GeorgievaМоля да ми дадете идеи за индийски рецепти
Като бивш пернонал в индийски ресторант препоръчвам комбинацията: Зел. райта + агне биряни или пиле тикка масала с джийра ориз. А за супите може би тяхната дал(червена леща) супа ще ти се стори най лесна за приготвяне. А за предястие препоръчвам бажия пакора (паниран лук) или бинди пакора (панирана бамя). Вече при интерес може да ми пишеш, за да дам рецепта.
Mima GeorgievaИдея за по-различна панировка?
За панировка става и нахутеното брашно. Разликата е че е по-тежка панировка. ps:
Mima GeorgievaДомашна лимонада - споделете рецепта?
Изстискани 2-3 лимона, 1,5 л. сода (газирана вода), захар на вкус и лед. Като ако е натрошен леда е по-ефектен. Също така може и малко нама§кани листа мента
Mima GeorgievaТърся рецепти за Мултикукър
Не е голяма разликата, но е много по-удобно. Вкъщи си имаме такъв и нещата са супер. Лично аз го препоръчвам на тези които го нямат, защото пестиш енергия с него, можеш да го ползваш като тенджера под налягане, можеш да си правиш сладкиши и хляб. Другото което, давам пример с пълнени чушки, когато направиш плънката на чушките и вече готови ги наредиш в кукъра можеш да му нагласиш да запо§не да готви след еди колко си време, на еди каква си температура, за еди колко си време. Много са малко уредите, които в момента могат да бъдат мултифункционални. Също така да са на такива пари.
Mima GeorgievaДайте трик за застройка на супа
Тъй като на мен никога не ми се е полу§авала застройката, не че имам голям опит, но ще се изкажа Единия вариан е да се сложи готварска сметана още докато се готви при постоянно бъркане, а другия вариант е когато ве§е сипя по купи§ките супата всеки си слага по лъжица или две кисело мляко и си го разбърква. Така и самата застройка става по- лека.