Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специалитет РимНарежете месото на тънки малки пържоли. Наръсете ги със сол и черен пипер.
Върху всяка пържола поставете резенче шунка и малко джоджен. Всяко парче завийте на руло и забодете с клечка за зъби.
Оваляйте рулата в брашно...
17 Юни
Специалитет на скараНачукваме леко филетата и ги подправяме с марината приготвена от сол, черен пипер, лимонов сок, соев сос и бирата. Оставяме ги да престоят 30 мин.
Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии.
Намазваме...
11 Май
2
Специалитет по китайскиНарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички.
Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички.
Сложете дълбок тиган или уок...
01 Август
Специалитет на скараНачукваме леко филетата и ги подправяме с марината приготвена от сол, черен пипер, лимонов сок, соев сос и бирата. Оставяме ги да престоят 30 мин.
Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии.
Намазваме...
11 Май
2
Турски специалитет с патладжанПоднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз....
18 Април
5
Специалитет с говежди пържолиНачукваме месото много добре. Намазваме всяка пържола с горчица и я поръсваме с черен пипер и сол. Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязаните гъби, моркови, шунка и лук.
Разбъркваме добре и от така получената...
22 Февр.
Агнешки специалитет в гювечетаНарязваме месото на парчето и ги задушаваме с 2/3 от маслото. Нарязваме зеленчуците и ги задушаваме с останалото масло в друг тиган, като към тях добавим и подправките.
Смесваме месото със зеленчуците и подправките, разбъркваме...
22 Февр.
Специалитет с агнешки ребърцаМесото се натрупва с олио, черен пипер и ситно нарязана мащерка. Маринова се няколко часа и преди да се изпече, се посолява.
В дълбока тава се поставя решетка, сипва се вода малко под нивото ѝ и върху нея се поставя месото...
20 Февр.
Говежди специалитет в маринаИзмиваме добре месото и го слагаме в дълбок съд. Натриваме го добре с червен пипер, сол и подправките за марината от двете страни. Отгоре добавяме ситно нарязаните лук и морков и заливаме с виното. Оставяме да престои така...
23 Февр.
Мини рибни специалитети от мерлузаДобър апетит с моите мини рибни специалитети от мерлуза!...
30 Ноем.
Месен специалитет с разни зеленчуциНарежете свинското месо на едри парчета, бутчетата оставете цели. Ако ползвате пилешко филе пеперуда, го разделете на две.
Сложете пилешкото месо в дълбока и голяма тава с диаметър поне 40 см. Сложете свинското месо между...
13 Окт.
1
Специалитет с кайма на фурнаНамажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.
Накълцайте печурките и ги добавете...
09 Август
30
Специалитет с Пилешко и ЗеленчуциПочистваме и нарязваме на ситно лука, а пипера - на лентички.
В дълбок тиган с олио задушаваме лука и когато си измени цвета, прибавяме чушката.
В тигана прибавяме и гъбите и оставяме така за около 5-10 минути.
Пилешките...
18 Март
2
Специалитет с пържоли и гъбиИзвадете от фурната и прехвърлете специалитета в тава. Върнете във фурната за още 10-тина минути.
Специалитетът с пържоли и гъби е готов....
13 Април
Специалитет с Пилешко и ГъбиПилешките пържолки /предварително начукани и мариновани в малко соев сос/ се овкусяват със сол и чер пипер, натъркват се със скилидка чесън. В края им се поставят тънко нарязани краставички, моркови /нарязани на ленти и леко...
13 Март
Специалитет с кайма на фурнаНамажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.
Накълцайте печурките и ги добавете...
09 Август
30
Пилешки специалитет в бутер тестоВ маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
20 Май
2
Пилешки специалитет в бутер тестоВ маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
20 Май
2
Лятна капама (Специалитет за гости)Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на парчета. Бутчетата също се измиват и се срязват на две.
Доматите се нарязват на едро, лукът се изчиства, измива се и главите се оставят цели.
Продуктите се нареждат...
08 Февр.
Гулаш - Национален специалитет на УнгарияТова беше рецептата за Гулаш - Национален специалитет на Унгария....
17 Дек.
Кафе специалитет с Бейлис и сладоледС помощта на ренде или кухненска белачка се настъргва малко количество шоколад (3-4 настъргани лентички), за да украсят алкохолния коктейл и да придадат лек шоколадов привкус на кафе специалитет с Бейлис и сладолед....
10 Юли
1
Турски специалитет с кюфтенца и картофкиТурският специалитет с кюфтенца и картофки е готов....
06 Ноем.
Специалитет в гювечета с овнешко месоНарязваме месото на парчета и го задушаваме в собствената му мазнина за около 30 минути.
След това добавяме ситно нарязаните лук, чушки, гъби и домати и прибавяме и маслото. Задушаваме всичко за 30 минути и добавяме червения...
06 Март