Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Краставички без варене с ракияДържим на тъмно около 20-на дни, за да се претакат.
Този вид краставички стават като летните слънчеви краставички на вкус, но пък издържат до лятото....
29 Септ.
2
Лечебна ракия с левурдаЗаливат се с домашна ракия, докато се покрият, и се оставят да преседят 14 дни на топло и слънчево място.
След това ракията се прецежда и налива в стъклена бутилка....
06 Април
Греяна ракия с медСипете ракията в подходящ съд или чайник.
Загрейте я заедно с меда до кипване, снемете от котлона и дръжте затворен съда.
Поднесете греяната ракия с мед топла....
20 Ноем.
5
Яйчената салата за ракия на лелинчоЯйчената салата за ракия на лелинчо (мъжът на леля) може да сервираме върху листо от зелена салата или по друг начин.
Важното е към нея да се поднесе хубава домашна ракия....
31 Юли
Гюлова ракия - Ракия от розиБидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни.
Дестилира се веднага след края на ферментацията....
28 Ноем.
2
Гюлова ракия - Ракия от розиБидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни.
Дестилира се веднага след края на ферментацията....
28 Ноем.
2
Ракия от тикваКоличеството на захарния разтвор трябва да отговаря на килограмите почистена и нарязана тиква.
Количеството тиква със захарен сироп се сварява и трябва, след това да се разбърка добре на еднородна каша....
29 Април
1
Ракия от джанкиКонцентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаСлед края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
28 Ноем.
3
Ракия от джанкиКонцентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаСлед края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
28 Ноем.
3
Мезе за ракия и водкаИзмийте зеленчуците. Лукът намачкайте леко с малко сол. В голямо плато подредете листата маруля и дълги и тънки листове бекон.
Отгоре разпръснете резени домати, четвъртинки яйца и лука. Поръсете с още малко сол, черен...
04 Април
1
Мезе за ракия с люти чушлетаНарязваме големите чушки на дребно, а другите слагаме така. В тиганче слагаме чушките и маста.
Те ще си пуснат малко водичка. След като чушлетата се позапекат слагаме надробеното сирене....
25 Окт.
Ликьор с домашна ракия и ягодиКато се разтопи се охлажда и се смесва с ракията, сипва се в шише и се слага в мазето или в хладилника за още 15 дни. След това се консумира....
31 Май
3
Греяна ракия с чай от лаймНай-добра за варене е ракия 28%-38%.
Загрейте съд с дебело дъно, в него сипете захарта, намалете температурата. Бъркайте захарта бавно и внимателно, за да не загори и да не горчи....
02 Окт.
Компрес с ракия и черен пиперВнимателно рагърнете парче памук и го напоете с ракия.
Поръсете с черен пипер и увийте внимателно около гърлото.
Отгоре покрийте с вълнен шал и оставете да престои така една нощ.
Внимание!...
09 Януари
Ракия от див чесънДивият чесън се нарязва на едро.
В стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията.
Престоява 2 седмици.
Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира....
16 Януари
Домашна ракия от ечемикОтвиваме зърната с тензух и ги потапяме в съда за ракия.
Преди да започнем да варим нашата ракия от ечемик, я оставяме поне 15-20 дена на слънчево място....
24 Януари
Домашна ракия от царевицаВари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне.
Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
01 Юни
1
Домашна ракия от смокиниАлкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
21 Ноем.
10