Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великденски козунак с боровинкиВеликденския празник посрещаме по традиция със сладък обреден хляб.
За замесването на козунак е важно да знаем, че всички продукти, участващи в замесването на козунака трябва да са с температура –36- 37 градуса....
30 Април
Великденски козунак с халваВеликденският козунак с халва е много вкусен.
Да ви е сладко!...
11 Август
Великденски козунак с маслоОформените козунаци пак се покриват с найлон и кърпа и се оставят на топло да втасват. След това се намазват с белтъка, поръсват се със захар и се украсяват с парченца локум. Пекат се на 170 градуса за около 40 минути....
08 Април
Великденски козунак с локумОставете готовите козунаци да втасат, след което намажете с разбит жълтък с малко мляко, поставете отгоре локумчета, поръсете със захар и филирани бадеми....
03 Април
Великденски козунак с мътеницаНамазва се с жълтък така приготвения козунак и се пече в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 45 минути....
25 Април
Великденски козунак с плънкаИзваждаме великденския козунак с плънка и топъл се напада!
Весел и вкусен Великден!
Бъдете здрави!...
19 Април
1
Великденски козунак по валенсианскиИзпечете великденски козунак по валенсиански в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути или до хубав златист загар.
Да ви е сладко и Весел празник!...
28 Април
Традиционен великденски козунак с локумПечем великденски козунак с локум на 150°C за 30-40минути....
30 Септ.
2
Великденски козунак с кисело млякоКозунакът се оставя да втаса, докато удвои обема си. След това се маже с останалия жълтък, отгоре се нареждат орехите и се завършва с поръсване на кристална захар.
Пече се на 180 градуса до готовност....
02 Април
Великденски козунак по стара рецептаДобре изпечения ретро козунак имат светло кафява коричка.
Пухкав и много вкусен козунак по стара рецепта!...
19 Април
Великденски козунак с локум и стафидиМеки, пухкави и вкусни великденски козунаци с локум и стафиди - не са прекалено сладки - точно по моя вкус!
Светли празници, бъдете здрави!...
24 Април
1
Великденски козунак на плитка с лимецПекат великденски козунаци на плитка с лимец се 50 мин в най-долната част на предварително загрята фурна, като първите 10 минути се пече на 180 °C, след което температурата се намалява на 170 °C....
23 Април
Великденски козунак по рецепта на Иван ЗвездевОмесете нежно тесто за козунак и оставете да удвои обема си.
С намаслени ръце оформете козунака, поставете го върху тава с хартия за печене и отново оставете да втаса....
05 Март
Великденски козунакПрехвърлете готовото тесто за козунак в голяма леко намазнена голяма купа, така че да има пространство да втаса добре и го покрийте с алуминиево фолио. Сложете купата в хладилника за 1 нощ....
06 Март
Великденски козунак на конци по рецепта на ВалиВеликденският козунак на конци по рецепта на Вали е чуден....
15 Април
Великденски козунак на конци - много мек и пухкавКогато това се случи, слагаме лист хартия за печене върху козунака и печем за още 30 мин.
Великденски козунак на конци - да ви е сладко с тази празнична рецепта!...
14 Април
2
Великденски козунак СлънцеРазтопяваме си още масло, за да може да оформим козунака и да добавим стафиди към него.
Намазваме си ръцете с масло, изсипваме тестото и започваме на оформяме козунака....
19 Април
Чакан Великденски козунакМаята изсипваме в чаша и я заливаме с 1/3 от прясното мляко, което трябва да бъде с телесна температура. Захлупваме я и я оставяме да се активира.
През това време поставяме стафидите в купичка и ги заливаме с ракията...
07 Април
Моя великденски козунакМоже да се направи само 1 великденски козунак в тава с диаметър 30 см.
Да ви е сладко!
Успех!...
14 Април
1