Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъска с печени ябълки на фурнаПрехвърлете върху плато с корема надолу печената гъска, на която сте махнали конеца и сте извадили пълнежа от ябълки....
04 Дек.
Гъска с ябълкиПечете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина....
17 Септ.
Дива гъска в маринатаГъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън....
07 Март
Пълнена гъска с дреболииИзчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън.
Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно....
23 Февр.
Гъска с прясно зелеПочистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни....
01 Януари
Гъска с кисели краставичкиПодправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме още 1 к.ч. вода, разбъркваме и затваряме.
Изчакваме тенджерата да започне да съска и намаляваме котлона. Задушаваме гъската около 25-30 минути....
17 Август
Гъска с вкусен сосПочистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци....
09 Август
Печена гъска с медДългото време за приготвяне си заслужава при печенето на гъската. Благодарение на метода на бавно готвене гъската ще бъде хрупкава и вкусна. Не се препоръчва циркулация на въздуха при приготвяне на печена гъска....
16 Март
Печена гъска с плънкаИзмитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я.
Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода....
21 Дек.
Печена гъска с кисело зелеПочистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината....
26 Дек.
Супа от гъска и зеленчуциБульонът от сварената гъска се прибавя в зеленчуците. Ако по време на готвене на гъската се е отделила много мазнина, се обира с лъжица и се съхранява за следващо готвене....
01 Април
Пълнена гъска с кестени и дробПечете около половин час в умерено загрята фурна, след това махнете капака и печете още около 2 часа, като температурата на фурната е 230 градуса. От време на време поливайте гъската със соса....
17 Септ.
Пълнена гъска с кайма и стафидиМахнете сместа от огъня и щом се поохлади, добавете яйцето, нарязания магданоз, стафидите, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркайте плънката. Овкусете със сол и наръсете с лимонов сок коремната кухина на гъската....
17 Септ.
Печена гъска с кестени и ябълкиДобре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно....
05 Февр.
Печена гъска по английскиЗашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето....
24 Февр.
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Пълнена гъска и задушена с кисело зелеИзчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.
В купа смесваме ситно нарязаните лук, шунка, гъби и изстискания хляб....
24 Февр.
Печена гъска с ябълки и сини сливиПечете гъската в плитка тава около 3 ч. - 3.5 ч. (по 40-50 мин. на килограм). Ако мазнината й започне да се събира в тавата я отстранете. Не е необходимо да поливате гъската с нея....
16 Юли
Гъска по селски с гречкаПочистваме и измиваме месото, нарязваме го на порции и ги слагаме в глинен съд.
Наливаме малко вода и варим до полуготовност....
07 Август
Печена гъска с пълнеж от салвия и лукГъска с тегло около 5 кг се пече около 180 минути под фолио....
15 Дек.
1
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребраНаръсете с лимонов сок кухината на гъската и сложете вътре получената плънка.
Зашийте добре отвора. Наредете на дъното тавата ребрата и върху тя сложете гъската, като стомаха ѝ сочи нагоре....
17 Дек.
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Икономична супа от дреболиите на гъскаВарим супата до готовност, изваждаме и внимателно обезкостяваме шийката, крилата и краката на гъската.
Сваляме супата от котлона, затройваме с яйцата, разбити с малко оцет....
06 Август
Домати за готвенеОхладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
10 Окт.
Задушена гъскаВърнете гъската в тенджерата, добавете подправките (по избор) и лимоновия сок/оцет и задушете на тих котлон до омекване на месото....
24 Септ.