Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Гъска с печени ябълки на фурнаГъска с печени ябълки на фурна
04 Дек.
Прехвърлете върху плато с корема надолу печената гъска, на която сте махнали конеца и сте извадили пълнежа от ябълки....
Гъска с ябълкиГъска с ябълки
17 Септ.
Печете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина....
Дива гъска в маринатаДива гъска в марината
07 Март
Гъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън....
Пълнена гъска с дреболииПълнена гъска с дреболии
23 Февр.
Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън. Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно....
Гъска с прясно зелеГъска с прясно зеле
01 Януари
Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни....
Гъска с кисели краставичкиГъска с кисели краставички
17 Август
Подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме още 1 к.ч. вода, разбъркваме и затваряме. Изчакваме тенджерата да започне да съска и намаляваме котлона. Задушаваме гъската около 25-30 минути....
Гъска с вкусен сосГъска с вкусен сос
09 Август
Почистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци....
Печена гъска с медПечена гъска с мед
16 Март
Дългото време за приготвяне си заслужава при печенето на гъската. Благодарение на метода на бавно готвене гъската ще бъде хрупкава и вкусна. Не се препоръчва циркулация на въздуха при приготвяне на печена гъска....
Печена гъска с плънкаПечена гъска с плънка
21 Дек.
Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я. Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода....
Печена гъска с кисело зелеПечена гъска с кисело зеле
26 Дек.
Почистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината....
Супа от гъска и зеленчуциСупа от гъска и зеленчуци
01 Април
Бульонът от сварената гъска се прибавя в зеленчуците. Ако по време на готвене на гъската се е отделила много мазнина, се обира с лъжица и се съхранява за следващо готвене....
Пълнена гъска с кестени и дробПълнена гъска с кестени и дроб
17 Септ.
Печете около половин час в умерено загрята фурна, след това махнете капака и печете още около 2 часа, като температурата на фурната е 230 градуса. От време на време поливайте гъската със соса....
Пълнена гъска с кайма и стафидиПълнена гъска с кайма и стафиди
17 Септ.
Махнете сместа от огъня и щом се поохлади, добавете яйцето, нарязания магданоз, стафидите, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте плънката. Овкусете със сол и наръсете с лимонов сок коремната кухина на гъската....
Печена гъска с кестени и ябълкиПечена гъска с кестени и ябълки
05 Февр.
Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно....
Печена гъска по английскиПечена гъска по английски
24 Февр.
Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Пълнена гъска и задушена с кисело зелеПълнена гъска и задушена с кисело зеле
24 Февр.
Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън. В купа смесваме ситно нарязаните лук, шунка, гъби и изстискания хляб....
Печена гъска с ябълки и сини сливиПечена гъска с ябълки и сини сливи
16 Юли
Печете гъската в плитка тава около 3 ч. - 3.5 ч. (по 40-50 мин. на килограм). Ако мазнината й започне да се събира в тавата я отстранете. Не е необходимо да поливате гъската с нея....
Гъска по селски с гречкаГъска по селски с гречка
07 Август
Почистваме и измиваме месото, нарязваме го на порции и ги слагаме в глинен съд. Наливаме малко вода и варим до полуготовност....
Печена гъска с пълнеж от салвия и лукПечена гъска с пълнеж от салвия и лук
15 Дек.
1
Гъска с тегло около 5 кг се пече около 180 минути под фолио....
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребраПечена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра
17 Дек.
Наръсете с лимонов сок кухината на гъската и сложете вътре получената плънка. Зашийте добре отвора. Наредете на дъното тавата ребрата и върху тя сложете гъската, като стомаха ѝ сочи нагоре....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Икономична супа от дреболиите на гъскаИкономична супа от дреболиите на гъска
06 Август
Варим супата до готовност, изваждаме и внимателно обезкостяваме шийката, крилата и краката на гъската. Сваляме супата от котлона, затройваме с яйцата, разбити с малко оцет....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Задушена гъскаЗадушена гъска
24 Септ.
Върнете гъската в тенджерата, добавете подправките (по избор) и лимоновия сок/оцет и задушете на тих котлон до омекване на месото....