Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Змиорка на фурнаЗмиорка на фурна
18 Март
Пека 35-40 минути на 180°C Вкусът на змиорката на фурна е невероятен и много фин и деликатен....
Змиорка в желеЗмиорка в желе
10 Окт.
Поставяме похлупак и варим на тих огън около 45 минути. Слагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
Змиорка в желеЗмиорка в желе
10 Окт.
Поставяме похлупак и варим на тих огън около 45 минути. Слагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
Змиорка по фламандскиЗмиорка по фламандски
09 Февр.
Измиваме и изчистваме змиорката. Нарязваме я на парчета с дължина около 10 см. Овалваме ги в предварително смесени брашно, сол и черен пипер и ги изпържваме в сгорещено олио....
Змиорка по БаскиЗмиорка по Баски
24 Март
Загрейте зехтина на слаб до умерен огън и в него запържете за много кратко филирани скилидките чесън и чушлетата - цели....
Змиорка с вино и магданозЗмиорка с вино и магданоз
13 Март
Прибавете виното и задушете рибата на бавен огън, като от време на време обръщате. Мазнина тук не е нужна, защото змиорката ще пусне собствена....
Задушена змиорка с ароматни тревиЗадушена змиорка с ароматни треви
13 Юни
Първо почистете змиорката, а след това я нарежете на 4 порции. Всяко парче поръсете със сол и черен пипер....
Пържена змиорка с доматен сосПържена змиорка с доматен сос
31 Март
Нарежете змиорката на парчета. Подправете със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в олиото. Залейте изпържената риба с доматения сос, поръсете с магданоз и сервирайте....
Змиорки с гъбиЗмиорки с гъби
12 Август
Варим 5 минути на тих огън, след което сваляме за кратко от огъня и добавяме ситно нарязаната глава лук черния пипер, карамфила и гъбите. Връщаме ястието на огъня и варим още 25 минути....
Змиорка с доматено пюре и чесънЗмиорка с доматено пюре и чесън
30 Август
Сложете на огъня, докато сместа заври. Посолете на вкус и изсипете сместа в тава. Отгоре наредете пържената риба отгоре и печете около 20-30 минути. Сервирайте рибата, поръсена с магданоз....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
ЗмиоркаЗмиорка
19 Август
Готвене на змиорка Змиорката е една от най-вкусните риби, които се срещат по нашите географски ширини. Първото нещо, което трябва да се направи при кулинарната обработка на змиорката, е да се одере....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Маринована змиоркаМаринована змиорка
13 Март
Махнете кожата на предварително почистената змиорка, подсушете я. След това внимателно я огънете и завържете опашката с главата. Така оформената змиорка се слага в подходящ съд и се посолява....
Пържена змиоркаПържена змиорка
13 Март
Махнете кожата на змиорката, изплакнете я и я нарежете на парчета. Посолете ги, овкусете с пипер и оставете да престои така 1-2 часа....
Задушена змиоркаЗадушена змиорка
30 Септ.
Запържва се в загрятото масло и изпържената змиорка се поръсва с брашно. Добавят се подправките, нарязаният на ситно лук и гъбите. Всичко се задушава на тих огън около половин час....
Задушена змиоркаЗадушена змиорка
02 Септ.
Одерете кожата на почистената змиорка. Нарежете я на дълги ивици, посолете я и я оставете за час. Измийте я, подсушете я и я сложете да се изпържи в обилно количество масло....
Змиорка надживяла динозавритеЗмиорка надживяла динозаврите
21 Август
5
"По някои характеристики тя е по-примитивна от съвременните змиорки, а по други е по-примитивна дори от най-старите познати фосили от змиорки....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Супа от змиоркаСупа от змиорка
28 Януари
Змиорката се почиства и се маха кожата ѝ. Филето се нарязва на удобни парчета. В тенджера слагате всичко, което не е рибно филе. Заливате с виното и 1.5 л вода. Добавяте половината от нарязаните лук, чесън и моркови....
Шишчета от змиоркаШишчета от змиорка
13 Март
Махнете кожата на змиорката и я нарежете на парчета с дебелина 2 см. Краставиците обелете, разрежете по дължина и махнете семките им, нарежете ги на парчета около 2 см дълги, след което ги попарете с вряла вода....
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Пържени банани за готвенеПържени банани за готвене
05 Юли
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
Стерилизирани тиквички за готвенеСтерилизирани тиквички за готвене
26 Май
2
Като кипне водата, се държи 15 минути и се оставя в топлата вода и на другия ден се вади и слага на студено в мазето. Може да се използва всякакво ядене, като се изцежда от водата....
Змиорка плакия по гръцкиЗмиорка плакия по гръцки
07 Януари
Готовата змиорка се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася....