Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
В маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне. Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно. Аспержите се режат на едро. Всичко се смесва...
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина. В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре....
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
Подготвеното месо се почиства, измива и подсушава. Нужно е дивечовото месо да се изкисне във вода поне една нощ. След това всички продукти се нарязват на кубчета и се смилат с качествена месомелачка. Получената кайма...
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
Нарежете всички видове месо на парчета по около 100 г и ги посолете. Оставете ги да престоят на хладно 24 часа, след което ги оставете върху наклонена повърхност или в гевгир, за да се отдели водата. Месото се смила в...
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват. Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
Морковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото. Сърнешкото месо се почиства от ципите и се смила, смесва се със сметаната...
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Натурален кебап от дивечНатурален кебап от дивеч
25 Януари
Месото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две. Добавят се подправките, дафиновите листа, бахарът и се налива вода колкото да покрие...
Сурова марината за дивечСурова марината за дивеч
07 Януари
След като месото се овкуси с тази Сурова марината за дивеч, преминаваме към неговото печене....
Агнешко бутче като дивечАгнешко бутче като дивеч
10 Септ.
Измиваме добре агнешкото бутче и го избърсваме. Подправките смесваме и счукваме в хаванче, а лука го настъргваме. Смесваме лука с подправките и с получената смес натриваме добре агнешкото бутче. Слагаме го в дълбок съд...
Суха марината за дивечСуха марината за дивеч
23 Окт.
Останалите подправки за дивеч се стриват в хаван. Смесват се с нарязаните подправки. Прибавя се и лимонова кора. Сместа се разбърква леко....
Печено свинско като дивечПечено свинско като дивеч
12 Юни
На дъното на тавичка изсипете нарязаните лук и корени, парченца сланина, дафиновия лист и зърната черен пипер. Сложете измитото, набодено с дребни късчета сланина и посолено месо, залейте с вода и печете в умерена фурна...
Сметанов сос за дивечСметанов сос за дивеч
15 Юли
Запържваме маслото с брашното, доливаме водата и сметаната и готвим с бъркане до получаването на гъст сос. Овкусяваме със сол и черен пипер. Сваляме от котлона и добавяме лимонов сок и пресования чесън....
Гарнитура за всякакъв дивечГарнитура за всякакъв дивеч
15 Април
Измийте и обелете картофите. След това ги сварете. Намачкайте хубаво сварените картофи, овкусете ги със сол на вкус и прибавете към тях царевичното брашно. Разбъркайте съставките. От получената смес оформете топки...
Пържолки от дивеч - панеПържолки от дивеч - пане
02 Юни
Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук. В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос. Добре е да преседят...
Френска марината за дивечФренска марината за дивеч
02 Септ.
Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
Пържолки от дивеч - панеПържолки от дивеч - пане
02 Юни
Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук. В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос. Добре е да преседят...