Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дивеч с дюли и морковиВ маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне.
Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
10 Юни
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро.
Всичко се смесва...
22 Август
Шницели от дивечСмелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре....
29 Дек.
Наденички от дивечПодготвеното месо се почиства, измива и подсушава. Нужно е дивечовото месо да се изкисне във вода поне една нощ. След това всички продукти се нарязват на кубчета и се смилат с качествена месомелачка.
Получената кайма...
17 Окт.
Кюфтета от дивечНарежете всички видове месо на парчета по около 100 г и ги посолете. Оставете ги да престоят на хладно 24 часа, след което ги оставете върху наклонена повърхност или в гевгир, за да се отдели водата.
Месото се смила в...
22 Юни
1
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Суджук от дивечСуджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Терин от дивечМорковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото.
Сърнешкото месо се почиства от ципите и се смила, смесва се със сметаната...
17 Март
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Марината за дивечДивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Натурален кебап от дивечМесото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две.
Добавят се подправките, дафиновите листа, бахарът и се налива вода колкото да покрие...
25 Януари
Сурова марината за дивечСлед като месото се овкуси с тази Сурова марината за дивеч, преминаваме към неговото печене....
07 Януари
Агнешко бутче като дивечИзмиваме добре агнешкото бутче и го избърсваме. Подправките смесваме и счукваме в хаванче, а лука го настъргваме.
Смесваме лука с подправките и с получената смес натриваме добре агнешкото бутче. Слагаме го в дълбок съд...
10 Септ.
Суха марината за дивечОстаналите подправки за дивеч се стриват в хаван.
Смесват се с нарязаните подправки. Прибавя се и лимонова кора. Сместа се разбърква леко....
23 Окт.
Печено свинско като дивечНа дъното на тавичка изсипете нарязаните лук и корени, парченца сланина, дафиновия лист и зърната черен пипер.
Сложете измитото, набодено с дребни късчета сланина и посолено месо, залейте с вода и печете в умерена фурна...
12 Юни
Сметанов сос за дивечЗапържваме маслото с брашното, доливаме водата и сметаната и готвим с бъркане до получаването на гъст сос.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Сваляме от котлона и добавяме лимонов сок и пресования чесън....
15 Юли
Гарнитура за всякакъв дивечИзмийте и обелете картофите. След това ги сварете.
Намачкайте хубаво сварените картофи, овкусете ги със сол на вкус и прибавете към тях царевичното брашно.
Разбъркайте съставките. От получената смес оформете топки...
15 Април
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос. Добре е да преседят...
02 Юни
Френска марината за дивечСваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
02 Септ.
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос. Добре е да преседят...
02 Юни