Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за домашна механаДнес домашната механа още се радва на полулярност и събира хора, които се забавляват в уютната и обстановка....
07 Януари
Идеи за битова домашна механаОстава само да приготвите голяма кана с червено вино и да поканите приятелите си в уюта на домашната ви механа....
12 Януари
Да си направим механа в къщиМеханата несъмнено е стаята в българския дом, натоварена с най-много самобитност....
01 Февр.
Домашна пускаНа другия ден започваме да пълним домашната пуска. Тя се накисва във вода, за да омекне. За пълненето използваме машинка за месо.
Важно е при пълненето да не остава празно място и въздух....
06 Януари
3
Домашна моцарелаПоследната стъпка в направата на домашна моцарела е да натопите сиренето в много студена вода, за да се стабилизира, след което може да го поднесете.
Съвет: Ползвайте ръкавици, защото суроватката е доста гореща!...
05 Юли
Домашна секанаСервирайте Домашната секана с гарнитура по избор.
Адаптирано от Ева Тонева....
21 Ноем.
4
Домашна саздърмаДомашната създърма се оставя на хладно за няколко часа, за да се стегне....
13 Ноем.
6
Домашна горчицаТака ще получите гъста домашна горчица, а който обича по-рядка, може да добави още вода, оцет и вино до желаната гъстота.
Насипете в бурканчета и съхранявайте домашната горчица в хладилник до 6 месеца....
20 Юни
Домашна ШампитаЖълтъците разбийте в купа заедно със захарта, докато не побелеят, след което добавете олиото и продължете с бъркането.
След това долейте прясното мляко и бъркайте. Накрая прибавете и брашното и разбъркайте добре.
Намажете...
19 Юни
Домашна рикотаЗатова и се е приело, че домашна рикота може да се направи и от чисто мляко, пресечено с лимонтозу....
26 Дек.
Домашна СангрияПийте домашната Сангрия, докато е студено, по възможност край морския бряг :)...
23 Юли
Домашна саралияОт всички продукти замесвате тесто, което оставяте да втаса около половин час. Разделяте тестото на топчета с големина на ябълка.
Плънката разбърквате много добре, всяко топче разточвате на тънка кора, която намазваме...
13 Януари
Домашна питаРазтваряме маята в прясното мляко /или водата/, докато стане на каша.
Изсипвам брашното, правим кладенче, в което слагаме солта, олиото, яйцата и готовата мая. Замесваме меко тесто. Оставяме да втаса 2 часа.
Намазваме...
24 Януари
Домашна пицаПродуктите за блата се смесват, така че да се получи гъсто тесто за пица. Тестото се разточва в кръгла форма и се поставя в леко намаслена тава. Блатът се намазва обилно с доматено пюре.
Отгоре се поръсва магданоз, предпочитани...
07 Януари
1
Домашна вишновкаЗа приготвянето на ликьор никога не използвайте ракия. Тя има характерен за нея плодов специфичен аромат, наситен вкус и неподходящ за смесване с други аромати.
По желание се прибавят подправки като листа от индрише,...
21 Февр.
4
Домашна капамаОт каймата, ориза, черен пипер, червен пипер и чубрица на вкус се правят сарми.
На дъното на глинен съд слагаме олио, две големи зелеви листа. Отгоре нареждаме свинското месо, нарязано на парчета.
Върху месото слагаме...
02 Януари
Домашна халваЗагрейте олиото или маслото и наведнъж прибавете брашното и орехите. Бъркайте и запържете добре брашното, докато започне да променя цвета си.
Отделно направете сироп от водата и захарта. Изсипете го наведнъж в брашняната...
31 Юли
9
Домашна портокаладаИзстискайте сока от портокалите и към него прибавете кафявата захар и бъркайте докато се разтопи.
Добавете газираната вода и листенцата мента.
Вашата свежа портокалада е готова за консумация :)...
28 Февр.
Домашна саздърмаСлед това можем да консумираме нашата Домашна саздърма с подходящо питие. Да ви е сладко!
Ако обичате класическа пача и това ястие ще ви допадне....
24 Дек.