Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Имамбаялдъ с ТиквичкиИмамбаялдъ с Тиквички
30 Април
Готовата имамбаялдъ поръсете със свеж кервиз. Имамбаялдъ с Тиквички е много вкусно ястие!...
Имамбаялдъ с орехиИмамбаялдъ с орехи
18 Юни
1
Позволете на въображението си да работи и експериментирайте или пък заложете на сигурното и опитайте имамбаялдъ по рецепта от село Труд, в сърцето на Тракия. Имамбаялдъ с орехи е чудно ястие!...
Имамбаялдъ с морковиИмамбаялдъ с моркови
03 Окт.
По желание можем да приготвим имамбаялдъ и във фурна. Поднася се студено....
Имамбаялдъ с каймаИмамбаялдъ с кайма
13 Януари
Полейте с прясно изцеден лимонов сок и сложете вкусната имамбаялдъ да се пече в предварително загрята фурна, докато течността от доматите се изпари. Имамбаялдъ с кайма е толкова вкусна, че пръстите ще си оближете!...
Имамбаялдъ в бурканиИмамбаялдъ в буркани
02 Окт.
Измийте патладжаните и ги обелете. Нарежете ги по дължина на правилни резени, посолете ги и ги оставете в наклонен съд, за да се отцедят. След около час ги измийте, подсушете и запържете до златисто във врящо олио. Оставете...
Имамбаялдъ в тенджераИмамбаялдъ в тенджера
26 Юли
3
Накрая разбъркайте със захарта, ядките и след няколко минути снемете Имамбаялдъта от котлона. Поднесете я леко охладена и поръсена обилно със ситно нарязан магданоз....
Имамбаялдъ в гювечИмамбаялдъ в гювеч
24 Ноем.
2
Отстраняваме дръжките на измитите патладжани, нарязваме ги и ги оставяме в купа, посолени добре, за да им изтече горчилката. Доматите бланшираме за 1-2 минути във вряла вода, после ги обелваме и нарязваме на парченца....
Имамбаялдъ на фурнаИмамбаялдъ на фурна
20 Ноем.
Имамбаялдъ на фурна е много вкусно ястие....
Имамбаялдъ по манастирскиИмамбаялдъ по манастирски
29 Септ.
Имамбаялдъта се пече във фурната на 200 градуса за около половин час. Сервира се имамбаялдъ по манастирски поръсена с нарязан пресен магданоз....
Имамбаялдъ по манастирскиИмамбаялдъ по манастирски
06 Август
Накрая прибавяме 1-2 лаврови листа за аромат при запичане на имамбаялдъта. Гювечът с ястието се поставя в студена фурна. Имамбаялдъ по манастирски се пече в силна фурна, докато остане на мазнина....
Класически Имамбаялдъ в гювечКласически Имамбаялдъ в гювеч
21 Септ.
Готовото имамбаялдъ се поставя с гювеча в студена фурна и се пече за 20 мин. на 180 градуса. После може да сервирате вашия класически имамбаялдъ в гювеч....
Вкусна имамбаялдъ с каймаВкусна имамбаялдъ с кайма
31 Юли
Поставят се в загрята фурна на 180 градуса и вкусното ястие имамбаялдъ се запича около 15-20 минути. Приятен апетит! Вкусната имамбаялдъ с кайма е готова....
Имамбаялдъ в глинен гювечИмамбаялдъ в глинен гювеч
20 Юли
Имамбаялдъ се запича около 20 минути. Приятен апетит с Имамбаялдъ в глинен гювеч....
Имамбаялдъ с печен патладжанИмамбаялдъ с печен патладжан
06 Септ.
Страхотна имамбаялдъ!...
Имамбаялдъ с пържен патладжанИмамбаялдъ с пържен патладжан
22 Август
След като ги извадим Имамбаялдъ от фурната, поръсваме с магданоз, нарязан на ситно....
Сполучливо имамбаялдъ на фурнаСполучливо имамбаялдъ на фурна
21 Септ.
Поставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност на нашето сполучливо ястие имамбаялдъ....
Вегетарианска Имамбаялдъ с шарени патладжаниВегетарианска Имамбаялдъ с шарени патладжани
01 Август
Сервирайте вкусната имамбаялдъ, поръсена с пресен магданоз. Вегетарианската Имамбаялдъ с шарени патладжани е готова....
Имамбаялдъ по турски на фурнаИмамбаялдъ по турски на фурна
15 Ноем.
1
Ястието Имамбаялдъ по турски на фурна е много вкусно....
Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гораИмамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора
30 Юли
Загрейте фурната на 200 градуса и печете имамбаялдъта за 30-тина минути или до готовност. Поръсете с магданоз и сервирайте. Имамбаялдъта по рецепта на отец Епифаний от Света гора е много вкусна....
ИмамбаялдъИмамбаялдъ
01 Септ.
11
Съвет: По-вкусна за консумация имамбаялдъ е студена....
ИмамбаялдъИмамбаялдъ
01 Септ.
11
Съвет: По-вкусна за консумация имамбаялдъ е студена....
Ароматна ИмамбаялдъАроматна Имамбаялдъ
16 Февр.
1
Поръсваме готовата имамбаялдъ със ситно нарязан магданоз. Ароматната Имамбаялдъ е готова....
Класическа имамбаялдъКласическа имамбаялдъ
12 Дек.
1
Поръсете с нарязан магданоз и поднесете ястието имамбаялдъ. Класическата имамбаялдъ е много вкусна....
Патладжан ИмамбаялдъПатладжан Имамбаялдъ
10 Февр.
Тъмните патладжани горчат - поставете ги в солена вода за 30-40 мин. Срязваме патладжаните през средата, дупчим ги с вилица, посоляваме, поръсва ме със зехтин (олио), печем 220 градуса, докато омекнат, намачкваме ги с...
Пикантна имамбаялдъПикантна имамбаялдъ
19 Януари
Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см и след това се режат на пръчици. Поставят се в тава и се осоляват за 20 минути -така горчивият сок ще изтече. Измиват се в гевгир и се отцеждат. След това в тиган...