Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Имамбаялдъ с ТиквичкиГотовата имамбаялдъ поръсете със свеж кервиз.
Имамбаялдъ с Тиквички е много вкусно ястие!...
30 Април
Имамбаялдъ с орехиПозволете на въображението си да работи и експериментирайте или пък заложете на сигурното и опитайте имамбаялдъ по рецепта от село Труд, в сърцето на Тракия.
Имамбаялдъ с орехи е чудно ястие!...
18 Юни
1
Имамбаялдъ с морковиПо желание можем да приготвим имамбаялдъ и във фурна. Поднася се студено....
03 Окт.
Имамбаялдъ с каймаПолейте с прясно изцеден лимонов сок и сложете вкусната имамбаялдъ да се пече в предварително загрята фурна, докато течността от доматите се изпари.
Имамбаялдъ с кайма е толкова вкусна, че пръстите ще си оближете!...
13 Януари
Имамбаялдъ в бурканиИзмийте патладжаните и ги обелете. Нарежете ги по дължина на правилни резени, посолете ги и ги оставете в наклонен съд, за да се отцедят.
След около час ги измийте, подсушете и запържете до златисто във врящо олио. Оставете...
02 Окт.
Имамбаялдъ в тенджераНакрая разбъркайте със захарта, ядките и след няколко минути снемете Имамбаялдъта от котлона. Поднесете я леко охладена и поръсена обилно със ситно нарязан магданоз....
26 Юли
3
Имамбаялдъ в гювечОтстраняваме дръжките на измитите патладжани, нарязваме ги и ги оставяме в купа, посолени добре, за да им изтече горчилката. Доматите бланшираме за 1-2 минути във вряла вода, после ги обелваме и нарязваме на парченца....
24 Ноем.
2
Имамбаялдъ по манастирскиИмамбаялдъта се пече във фурната на 200 градуса за около половин час.
Сервира се имамбаялдъ по манастирски поръсена с нарязан пресен магданоз....
29 Септ.
Имамбаялдъ по манастирскиНакрая прибавяме 1-2 лаврови листа за аромат при запичане на имамбаялдъта.
Гювечът с ястието се поставя в студена фурна.
Имамбаялдъ по манастирски се пече в силна фурна, докато остане на мазнина....
06 Август
Класически Имамбаялдъ в гювечГотовото имамбаялдъ се поставя с гювеча в студена фурна и се пече за 20 мин. на 180 градуса.
После може да сервирате вашия класически имамбаялдъ в гювеч....
21 Септ.
Вкусна имамбаялдъ с каймаПоставят се в загрята фурна на 180 градуса и вкусното ястие имамбаялдъ се запича около 15-20 минути.
Приятен апетит! Вкусната имамбаялдъ с кайма е готова....
31 Юли
Имамбаялдъ в глинен гювечИмамбаялдъ се запича около 20 минути.
Приятен апетит с Имамбаялдъ в глинен гювеч....
20 Юли
Имамбаялдъ с пържен патладжанСлед като ги извадим Имамбаялдъ от фурната, поръсваме с магданоз, нарязан на ситно....
22 Август
Сполучливо имамбаялдъ на фурнаПоставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност на нашето сполучливо ястие имамбаялдъ....
21 Септ.
Вегетарианска Имамбаялдъ с шарени патладжаниСервирайте вкусната имамбаялдъ, поръсена с пресен магданоз.
Вегетарианската Имамбаялдъ с шарени патладжани е готова....
01 Август
Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гораЗагрейте фурната на 200 градуса и печете имамбаялдъта за 30-тина минути или до готовност. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Имамбаялдъта по рецепта на отец Епифаний от Света гора е много вкусна....
30 Юли
Ароматна ИмамбаялдъПоръсваме готовата имамбаялдъ със ситно нарязан магданоз.
Ароматната Имамбаялдъ е готова....
16 Февр.
1
Класическа имамбаялдъПоръсете с нарязан магданоз и поднесете ястието имамбаялдъ.
Класическата имамбаялдъ е много вкусна....
12 Дек.
1
Патладжан ИмамбаялдъТъмните патладжани горчат - поставете ги в солена вода за 30-40 мин.
Срязваме патладжаните през средата, дупчим ги с вилица, посоляваме, поръсва ме със зехтин (олио), печем 220 градуса, докато омекнат, намачкваме ги с...
10 Февр.
Пикантна имамбаялдъПатладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см и след това
се режат на пръчици. Поставят се в тава и се осоляват за 20 минути -така горчивият сок ще изтече.
Измиват се в гевгир и се отцеждат. След това в тиган...
19 Януари