Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бухти със захар на фурнаРазбиваме киселото мляко с малко олио и захар, прибавяме содата и постепенно сипваме брашното до получаване на меко тесто. Омесваме тесто за бухти и с лъжица изрязваме от него бухтички....
22 Април
Сутляш с кафява захар на оризоваркаМного лесен и нежен десерт - мляко с ориз и кафява захар на оризоварка!
Чудно Вкусно!...
08 Дек.
Пълнозърнести макарони с кокосова захар на фурнаЗагрейте фурната на 200 градуса. Печете макароните на фурна до получаване на апетитна златиста коричка.
Охладете, нарежете и ги поднесете.
Пълнозърнестите макарони с кокосова захар на фурна са много вкусни....
18 Окт.
Сладък картоф с масло и захар на фурнаСладък картоф с масло и захар на фурна е идеалната следобедна закуска ;)...
14 Февр.
Сладко от сини сливи без захар на фурнаСладко от сини сливи без захар на фурна е идеално за гарниране на бухти, палачинки, пържени филийки....
03 Септ.
Козунак на конци с кафява захар и стафидиПече се 45 минути в предварително загрята до 170°C фурна на вентилатор.
Слагат се отгоре бадемите и накрая се поръсва козунакът със захар.
Да Ви е сладко с този козунак на конци с кафява захар и стафиди!...
08 Септ.
1
Сваляне на кръвната захар с листа от черницаПриема се по 1/2 чаша, 3 пъти на ден преди хранене. Листата от бяла черница са добре познато и изпитано средство за сваляне на кръвната захар. Препоръчва се при диабет тип 2....
07 Януари
1
Изложба представя историята на захарта и сладките изкушенияЕкспозицията Сладки пороци и спомени е съставена от две мобилни колекции – Захар, кафе и сиe и 100 години споделени спомени, чиято цел е да представят историята на захарта и сладките изкушения в Горна Оряховица....
25 Окт.
Компот без захар за диабетициСтерилизирайте компотите за 15 минути от момента на завиране на водата.
Компотите могат да се подсладят с избрания подсладител непосредствено преди консумирането им.
Компотът без захар за диабетици е готов....
11 Окт.
Чай от дафинов лист за сваляне на захартаПриемайте чая в продължение на една седмица, за да има ефект и да се постигне понижаване на нивата на кръвната захар.
Чаят от дафинов лист за сваляне на захарта е много полезен....
14 Окт.
Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби морковиСьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови е идеална вечеря....
29 Септ.
Крем карамел без захар за диабетициДа ви е сладко и вкусно, макар и без захар с този крем карамел без захар за диабетици:)...
14 Дек.
История на КолатаТрябва да се знае обаче, че те съдържат високи количества захар и с това напитките са предизвикателство пред любителите на тази газирана сладост....
09 Март
История на сандвичаКулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
21 Януари
2
История на пицатаПицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни.
Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
22 Май
2
История на артишокаЕдна легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара.
Тъй като се боял да не я изплаши...
07 Август
История на бургераХамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
26 Юли
История на сайдераСайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
19 Юни
История на еклеритеЕклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века.
Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
03 Юни
1
История на марципанаВ класическия си вид този десерт е съставен от захар или мед и смлени бадемови ядки.
Технологията е следната: ядките се натрошават до получаване на фина паста. Към тях се добавя захарта или медът....
12 Януари
История на сиренетоВ САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
04 Юни
История на фондютоСпоред разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
11 Април
История на аметистаИсторията на аметиста не спира дотук. През Средновековието той бил наричан Епископки камък. С него се украсявали пръстените, носени от епископите....
23 Юни