Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Келтска сол - ползи и вредиКелтска сол - ползи и вреди
24 Август
Отличителни черти на келтската сол Келтската сол има аромат на океански води, висока влажност - до 11%, светлосив нюанс, едрозърнеста структура, леко мазна текстура на допир....
Келтска сол: Невероятно полезна и богата на минералиКелтска сол: Невероятно полезна и богата на минерали
21 Окт.
Естествената келтска морска сол е различна от многото рафинирани видове сол на пазара. В рафинираната сол няма минерали, които са носителите на благоприятни за здравето ползи, докато в келтската има в изобилие....
Келтска сол - какво представлява и как се използва?Келтска сол - какво представлява и как се използва?
29 Януари
Химически състав на келтската сол Едно от основните предимства на келтската сол е нейното минерално съдържание....
Отслабва ли се с келтска сол?Отслабва ли се с келтска сол?
31 Август
Вижте още: За какво е полезна келтската сол...
За какво е полезна келтската морска сол?За какво е полезна келтската морска сол?
25 Август
Келтската сол регулира кръвното налягане Една от основните разлики между келтската морска сол и обикновената готварска сол е по-ниското съдържание на натрий в келтската морска сол....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
СолСол
17 Март
Солта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
Келтска керамика бе открита край РусеКелтска керамика бе открита край Русе
21 Януари
1
От 1 септември до 2 октомври 2009 година бяха проведени археологически разкопни на римската крепост Сексагинта Приста край Русе. Те обхващаха територия от 25 кв.м. Сред находките, открити от археолозите, са римски монети...
Домашна шарена солДомашна шарена сол
19 Юни
Смиламе си предварително тиквените семки и царевицата. Тиквените семки са, за да придадът плътност, по желание може и да ги пропуснете. Всичко се омесва добре в купа и след това може да се съхранява в бурканче дълго...
Панагюрска шарена солПанагюрска шарена сол
13 Юни
3
Първата съставка е царевицата. За да се прибави като съставка, първо трябва хубаво да е узряла и изсъхнала на слънце. След това се ронят зърната и се изпичат във фурната. Накрая се смилат и се пресяват през две сита....
Пиле на солПиле на сол
13 Юли
Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер. Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар. Не се обръща...
Ароматна сол самардалаАроматна сол самардала
08 Май
Берем листата на самардалата (ако искаме да съберем семена, изчакваме да се образуват цветовете и тогава обираме листата за приготвяне на сол самардала). Набраните листа измиваме много старателно (листо по листо). Когато...
Риба върху солРиба върху сол
06 Февр.
Изчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност. През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Скумрия в солСкумрия в сол
01 Май
Почистете скумрията от вътрешностите, измийте и подсушете с хартия. Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби. В коремите на рибите поставете резени лимон...
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
Изчистете едно цяло пиле, измийте го и го оставете малко да се изцеди. В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете...
Домашна самардалена солДомашна самардалена сол
27 Февр.
Добре измитите листа самардала се смилат на едро (много лютят по време на обработката, затова се препоръчва да бъдат смлени в робот). Размесват се със солта и се сушат на тъмно в плитки съдове. След изсушаване на...
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
Изчистете едно цяло пиле, измийте го и го оставете малко да се изцеди. В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете...
Скумрия върху солСкумрия върху сол
08 Дек.
Скумрията се намазват с горчица и се поръсва със зелените подправки. Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол. Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт...
Древни келтски любовни гаданияДревни келтски любовни гадания
21 Юни
Най-подходящото време за изготвянето на амулети, правенето на магии и гадаене, според древните келти, е в нощта преди Еньовден. Тогава небесата се отварят и границата между света на живите и този на мъртвите става тънка...
Свински пържоли върху солСвински пържоли върху сол
06 Март
Разсипете 1/2 от морската сол в тава на равен слой по цялото дъно. Намажете свинското месо със зехтина и го поставете върху солта в тавата. След това поръсете с подправките розмарин, мащерка, чесън на прах и черен пипер...
Пиле върху морска солПиле върху морска сол
14 Януари
1
Пилето се разполовява, без да се разделят половинките, овкусява се със соев сос и къри. В дълбока тава се изсипва морска сол, докато покрие напълно дъното. Отгоре се поставя пилето. Пилето се пече се в предварително...
Коктейл Коста Дел СолКоктейл Коста Дел Сол
30 Ноем.
Чист и златист, точно както безкрайното испанско слънце. В шейкър с лед изсипваме джина, кайсиевото бренди и трипъл сек ликьора. Разклащаме хубаво, за да се охлади добре. Прехвърляме коктейла в охладена коктейлна...
Пиле, печено върху солПиле, печено върху сол
24 Окт.
4
Солта за тази рецепта е добре да е морска, може да е едра, може и фина. Няма да ви трябва целия пакет, вземете дълбока тава, в която ще печете пилето, и на дъното и сложете от солта, толкова, колкото да покрие дъното изцяло...
Скариди, печени върху солСкариди, печени върху сол
15 Дек.
Намазваме дъното на широк тиган с много малко зехтин и го загряваме на силен огън. Разпределяме солта на един пласт с приблизителна дебелина 4 милиметра, така че да не се вижда повърхността на тигана. Изчакваме да...