Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маки БериМаки бери /maqui berry/ са малки плодчета с лилав цвят, които растат в далечна Патагония. В далечното минало индианците са консумирали листата, стъблата и плодовете на маки бери срещу най-различни заболявания. В момента се...
09 Август
Здравословни ползи от маки бериСъс сигурност има хора, които не са чували за плода Маки бери. Именно за него ще поговорим в тази статия. Най-напред трябва да отбележим, че това са малки плодчета с наситено лилав цвят, които идват от далечната Южна Америка...
20 Септ.
Какво съдържа маки бери?Маки берито е плод, открит от индианските народи векове назад. Плодът расте в Патагония, а днес се смята за най-мощния антиоксидант в света.
Маки берито е плод с малки зрънца, които са в лилав цвят. Първоначално...
14 Ноем.
Какво е маки бери?Плодовете са незаменимо природно богатство. През времето те са култивирани от човека, но все още има диви сортове плодове, които запазват своя натурален хабитат.
Маки берито е такъв типичен пример за диворастящ плод,...
11 Ноем.
Странични ефекти от консумацията на маки бериМаки бери е малко плодче, като лилаво зрънце, произхождащо от района на Патагония в Южна Америка. Това е сравнително ново допълнение към света на суперхраните, но вече си е спечелило репутация с високите си нива на антиоксиданти...
12 Март
Коктейл Бери ВзривАко не можете да намерите ликьор фрамбоа, можете да използвате на негово място ликьор Fraise или пък да пробвате с касис за пълна промяна.
Слагаме в блендер водката, фрамбоа ликьора, ваниловия сладолед и ягодовия сладолед...
06 Ноем.
Бери-бериКакво е бери-бери
Бери-бери представлява заболяване, което е свързано с недостатък на витамин В1 и най-вече на активната му форма, наречена тиамин пирофосфат. Витамин В1 е много важен водно-разтворим витамин, който...
12 Май
Маки СушиМаки Суши се поднасят със соев сос, уасаби сос и резенчета маринован джинджифил.
От тези продукти се получават около 56 парчета суши....
28 Ноем.
Смути с годжи бериПортокалът се обелва и всичко се поставя в блендера.
Миксира се до получаване на хомогенна смес.
Калории: 180...
29 Април
Чай от годжи бериИзмийте годжи берито в цедка и го сипете в подходящ съд или каничка.
Залейте с преварена, но студена вода. Оставете да престои за през нощта или докато плодовете набъбнат и водата добие приятен розов цвят.
След това...
07 Септ.
5
Тортата с джинджифил на Мери БериТази страхотна тортата с джинджифил на Мери Бери е по рецепта на британската кулинарка Мери Бери.
Разбъркваме какаото с 4-5 с.л. студена вода, добавяме прясното мляко и останалите продукти по ред.
Тестото се бърка не...
15 Януари
Ръжено- ечемичени мъфини с годжи бериЯйцето се разбива със стевията (с вилица) и към тях се добавят олиото и соевото мляко.
Към брашното се добавят содата, бакпулверът, канелата и се размесват добре. След това се добавят към течните съставки, слага се лимоновият...
09 Февр.
Смути с манго и годжи бериНарежете мангото на парченца и го замразете във фризер, за да получите смути с ефект на сладолед.
Междувременно накиснете плодовете годжи бери в 1 к.ч. вода, а портокала изцедете.
Сложете в блендер замразените парчета...
29 Април
Сурови веган бонбони с годжи бериВсички продукти се смесват в кухненски робот. Пасират се докато се образува лепкава маса. Ако сместа е прекалено суха се добавят 1-2 супени лъжици вода.
От тестото се оформят топчета. Овалват се в сусам, какао или кокос...
30 Март
Акай БериАкай бери (Acai berry) представлява малък лилав плод, голям колкото череша. Той расте в горите около Амазония, а вкусът му може да се определи като много приятна комбинация от ядки и къпини. Акай бери е сравнително непознат...
05 Март
Годжи БериЕдна от тайните на азиатското дълголетие идва от Тибетските Хималаи и Северен Китай – Годжи Бери. У нас тези малки червеникави плодчета придобиват все по-голяма популярност макар и по цял свят да са ценени доста по-отдавна...
05 Февр.
24
Нерги БериНерги Бери (Nergi Berry)представлява плод от вида Actinidia arguta, известен също като бебе киви. Някои го наричан и мини киви. Плодчетата са малки, зелени и вкусни. Tе изглеждат като грозде отвън. Отвътре приличат по-скоро...
25 Февр.
Сладкиш с мак и извараБрашното се смесва със захарта и маслото. 2/3 се слага в ринг за торта и се притиска към дъното. Оставя се в хладилник.
Приготвя се плънката, като се смесват прясно мляко, захар, масло и се кипва на бавен огън.
Добавя...
29 Януари
Хляб с мак и сусамПресяваме брашното, правим кладенче и слагаме хладкото прясно мляко, яйцата, маята, солта, захарта и олиото.
Заместване меко тесто от изброените продукти.
Оставяме да втаса.
Премесваме тестото с разтопеното масло...
07 Май
Кекс с мак и грисКогато очаквате гости и ви трябва бърз сладкиш, този кекс с мак е идеален за вас.
Всичко, което ви трябва, е да смесите съставките: брашното, гриса, захарта, мака, бакпулвера и ваниловата захар.
Към всички сухи съставки...
23 Май
Щрудел с мак и мармаладПриготвяне на тестото: В дълбок съд сипете брашното, маята, захарта, ваниловата захар и разбъркайте. Долейте малко вода и замесете тесто.
Покрийте с кърпа и оставете за 30 мин. да втаса.
Приготвяне на пълнежа: Затоплете...
02 Юни
Кравайчета с мак и сусамСмесете брашното, солта, чубрицата и активираната в оцета сода. Добавете 2/3 от водата, а после и другата - в течение на процеса на месене. Разделете тестото на две, после пак на две.
Топчетата направете на фитили, усучете...
24 Януари
Пудинг с мак и медНарежете кроасаните на кръгчета с дебелина 1.5 см и ги накиснете в прясното мляко.
Подредете кроасанените кръгчета в предварително намазнена тавичка и печете 10-15 минути в предварително загрята умерена фурна.
Смелете...
13 Юни
Вегетариански бонбони с годжи бери и какаоВ пасатор сложете орехите, годжи берито, фурмите, и пасирайте да станат на малки парченца.
След това добавете какаото и меда и пак пасирайте, колкото да се смесят всички съставки. От готовата смес оформете малки топчета...
14 Март
Кексчета с годжи бери и овесени ядкиВ купа се смесват овесените ядки и киселото мляко с горски плодове и ванилията. Разбърква се и оставяме за 10 минути да набъбне.
Прибавя се захарта, олиото, яйцето, канелата и всичко се разбърква с телена бъркалка, докато...
03 Март