Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заешко месо в буркани за зимата1 вариант: Изкиснете заешкото месо за няколко часа, може да добавите малко оцет. Извадете месото и сложете в гаци, закачете ги хубаво да се отцедят.
След като са сухи осолете и подредете плътно в бурканите....
09 Дек.
Буркани с мариновани печени камбиБурканите с мариновани печени камби са готови за консумация....
12 Юли
Пилешко месо в бурканиТака консервирано, пилешкото месо в буркани е перфектно както за директна консумация след отваряне на буркана, така и за ястия с пилешко, примерно пиле с картофи, като се добави последните 5 мин от готвенето....
25 Август
Агнешко Месо в БурканиВсяка една мръвка посоляваме на вкус подправяме по желание и пълним сухи буркани.
След като сме напълнили бурканите, затваряме с капачки и стерилизираме около 4 ч....
06 Април
1
Телешко месо в бурканиСлед като е готово, се оставя да поизстине и се пълни в чисти и напълно сухи големи или малки буркани. Бульонът, който се е получил, също се разпределя в бурканите.
Затварят се хубаво с нови капачки....
30 Май
8
Печени чушки в буркани с аспиринБурканите се затоплят до печката.
Във всеки буркан се слага по един аспирин, счукан на дъното....
27 Август
3
Да приготвим пържено месо в буркани за зиматаВърху буркана се залепва парче целофан, потопено в ракия, и се превързва със здрав конец. Бурканите се обвиват в хартия, за да не прониква в тях светлина, и се съхраняват на сухо и студено помещение....
02 Юни
Консервирано свинско месо в бурканиБурканите с месо се затварят хубаво и се стерилизират за два часа и половина минимум от завирането на водата.
От това количество месо излизат два буркана тип Омния....
06 Ноем.
2
Желирано свинско месо в бурканиНарязваме си свинското месо на парчета, така че да могат да влизат в самия буркан.
Ако на самото месо има кокали, ги насичаме на подходящи парчета за буркана.
Можем да консервираме по два начина месото....
16 Юли
Тиквички в буркани за пърженеНалейте вряла вода във всеки буркан и добавете по 2 ч.л. оцет.
Затворете плътно всяко бурканче с капачка и стерилизирайте за 5-7 минути....
02 Април
Саздърма в буркани за зиматаНапълнете бурканите със саздърмата. Оставете 1 пръст под ръба на буркана. Затворете бурканите и подредете в казан да се варят.
Налейте вода 3 пръста над месото....
06 Януари
Чернокоп в буркани за мезеНаредете маринованата риба в буркани, залейте с пържената смес с олиото. Затворете и съхранявайте на хладно място.
Чернокопа в буркани за мезе може да хапнете след три дни....
19 Януари
Пуешко в буркани за зиматаСлед това наредете в буркани, като слагате по няколко зърна черен пипер. Запечатайте и варете около 2 часа.
Пуешкото в буркани за зимата е готово....
18 Януари
Свинско в буркани за зиматаСвинското в буркани за зимата се съхранява на тъмно и прохладно място....
25 Окт.
Домати в буркани за зиматаНапълнете в буркани и добавете сол и магданоз.
Запечатайте добре бурканите и стерилизирайте за 30 минути.
След като се охладят, извадете и обърнете с капачката надолу.
Доматите в буркани за зимата са готови....
21 Януари
Кьопоолу в буркани за зиматаПодгответе малки буркани и сипете в тях кьопоолуто. Затворете с капачки и стерилизирайте за 10 минути от момента на завиране на течността.
Кьопоолуто в буркани за зимата е готово....
13 Окт.
Тиквички в буркани за зиматаЗатворете добре буркана с тиквички.
Сложете буркана тиквички в буркани за зимата в тенджера с вода и го стерилизирайте за 20 минути след завирането на водата....
25 Март