Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тридневен рибен и миден фестивал предстои в КаварнаМиден и рибен фест 2015 няма да мине и без музикална програма. И през трите дни на феста жителите и гости в Каварна ще се заредят с рок и поп настроение....
03 Септ.
Рибен шницелОвкусяваме рибните филета със сол и черен пипер.
Потапяме ги последователно в брашно, разбитите яйца и галета.
Пържим ги в сгорещено олио.
Отцеждаме върху кухненска хартия и сервираме с пържени картофи или друга...
05 Дек.
Рибен курбанПочистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и приготвяме плънката.
Нарязваме лука, бекона, домата и гъбите на дребни зарчета...
07 Май
2
Рибен пастетМаслото се оставя да омекне.
Съдържанието на консервата се изсипва в по–дълбок съд, прибавят се маслото и сокът от лимона и се разбива с вилица.
Поднесете пастета с препечени филийки....
13 Май
Рибен огретенПочистете и измийте рибата, след която я сварете за 10 минути в малко подсолена вода. Обезкостете и я нарежете на парченца, които се овкусяват с лимонов сок.
Сварете картофите, обелете и ги нарежете на кръгчета. В намазана...
05 Дек.
Рибен деликатесПуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете.
Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
30 Юни
Рибен мусПочистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и хряна...
15 Май
Рибен чоудърЗеленчуците, доматите, чесънът се запържват в нагорещения зехтин около 5 мин., като се разбърква продължително.
Прибавя се канелата, сухите подправки, брашното и се готви за още 2 мин.
Добавя се бульонът и след като...
26 Май
Рибен пудингЗадушаваме рибните филенца в половината олио до готовност. Сваляме ги от котлона и ги накъсваме на парченца.
Доматите обелваме и нарязваме на кубчета. Задушаваме ге в остатъка от олиото до изпаряване на излишната течност...
05 Август
Домашен рибен пастетПолученият селски рибен пастет се прехвърля в стъклен буркан.
Домашният рибен пастет се съхранява в хладилник, няколко дни....
18 Май
1
Вкусен рибен шницелИзмийте много добре рибното филе и го отцедете.
Натопете хляба в млякото и го отцедете.
Заедно с филето смелете и хляба с машинка за месо или чопър (като при нужда минете и с пасатор) до получаване на гладка смес....
02 Окт.
Аржентински рибен пастетПочистваме и измиваме рибите. Натъркваме ги с лимонов сок, изцеден от лимона, посоляваме и поръсваме с розмарин. В тавичка сипваме една лъжица зехтин на дъното и намазваме обилно.
Отгоре нареждаме рибите, заливаме ги...
22 Февр.
Белгийски рибен сосПостепенно прибавяме рибения бульон, като бъркаме, докато сосът започне за се сгъстява.
Подправяме с горчица, дафинов лист, сол и индийско орехче и варим няколко минути....
06 Август
Светъл рибен сосОсвен този основен рибен сос има светъл рибен сос Американски, Матроски, Аншуа, Сос със сметана....
19 Март
Средиземноморски рибен омлетРибата се реже на кубчета и се задушава с малко вода. Полива се с лимоновия сок, поръсва се със сол.
Отделят се белтъците на яйцата и се разбиват на сняг със солта. Жълтъците се разбиват с брашното и внимателно се добавят...
20 Януари
Нежен рибен пайМаслото се разтопява и в него се запържва брашното. Добавя се топлото мляко и сосът се вари на бавен огън до консистенцията на течна сметана.
Добавя се доматеното пюре и кашкавалът, черният пипер и солта. Жълтъците се...
26 Август
Руски рибен винегретРибата се почиства, обезкостява се и се реже на малки парченца. Поръсват се със сол и черен пипер и се поливат с лимонов сок. Слага се в тиган, намазан с масло, полива се с 2 супени лъжици вода, покрива се с капак и се слага...
05 Август
Холандски рибен хлябЗапържете до златисто лука и чесъна. Свалете от котлона и добавете към тях рибното филе, сметаната, сока от лимона и бахара. Пасирайте до получаването на еднородна смес.
Разделете рибената кайма на две. Към едната половина...
28 Май
Зеленчуково-рибен пастетНарежете всички зеленчуци и ги задушете в зехтина, като започнете от праза, чушките, спанака и тиквичките. Щом омекнат се овкусяват със сол, кимион и черен пипер.
Накиснете желатина във вода, разтопете го на котлона и...
16 Август
1
Руски рибен пайФилето от пушена треска се разделя на няколко парчета, слага се в тиган заедно с водата и млякото, подправя се с магданоз, дафинов лист и черен пипер, а след като заври съдът се сваля от котлона.
Рибното филе се отделя...
22 Септ.