Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от овче месоОбелете корените и морковите, смесете ги с месото и ги залейте с 2 литра студена вода. Посолете като заври и варете, докато месото омекне.
Извадете го и го нарежете на ситно, а корените пасирайте. Върнете ги в бульона...
21 Окт.
Зимен гювеч с овче месоНарязваме месото на едри парчета и го запържваме за кратко в олиото. Добавяме нарязания на филийки лук, запържваме и него и овкусяваме със сол и черен пипер. Наливаме виното и оставяме ястието да ври на тих огън до изпоряване...
24 Август
Курбан чорба с овче месоМесото се нарязва на парчета, залива се със студена вода и се оставя да се вари.
Когато заври, се маха образувалата се пяна. Щом месото омекне, се добавят нарязаните зеленчуци.
Посолява се и се вари до пълна готовност...
14 Януари
Овче месо с картофи в гювечНарязваме месото на парчета и ги задушаваме с малко сол.
Взимаме пръстен гювеч и на дъното слагаме месото.
Върху него нареждаме нарязания на едро кромид лук и половината картофи, нарязани на ивички. Отгоре слагаме...
17 Февр.
Чорба зелен фасул и овче месоМесото се измива и нарязва на парченца, в тенджерка се слага мазнина и се запържва.
След това се добавя 2 ч.ч. вода, за да поври. През това време си обелваме лука и чесъна, нарязват се на ситно. След 15-20 мин. ги добавяме...
26 Февр.
Кебап от овче месо на шишИзпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете. Поднесете със нарязаните домати, лук и царевица, овкусени със зехтин, лайм и кориандър....
16 Ноем.
Супа от овче месо по турскиПочистваме и нарязваме на ситно овчето месо. В тенджера с вода слагаме месото да се вари.
Прибавяме към него нарязания на ситно лук, морковите, магданоз и целина. Измиваме ориза и го добавяме в тенджерата. Варим до готовност...
03 Август
Сарми с прясно зеле и овче месоПочистваме зелето от повехналите листа и отстраняваме кочана. Слагаме да се вари за няколко минути в подсолена и подкислена с малко оцет вода. Изваждаме от водата и когато се охлади, отделяме листата.
Почистваме лука...
10 Юли
Как да различавате агнешко от овче месо?Агнешкото месо е сравнително мазно със специфичен дъх и се класифицира по качество. Обикновено се ползва в кухнята на Близкия изток, но е популярно и в Европа.
За да се нарече едно месо агнешко, то трябва да е от животно...
17 Април
Тънкости при готвене на козе и овче месоКогато приготвяте ястие от овче месо, трябва да имате предвид, че най-вкусно е месото на животни до година и половина. То се отличава със светлочервения си цвят, мазнината е бяла и еластична.
Месото от старо животно...
30 Май
1
Овче МлякоМлякото представлява хранителна биологична течност, която се образува и складира в млечната жлеза на бозайниците. Точно млякото е единственият продукт, който природата е създала за изхранването на подрастващите поколения....
31 Май
Овче СиренеОвчето сирене представлява бял саламурен продукт, приготвен от овче мляко, който е традиционен за България. Той е претърпял физико-химични и биохимични промени благодарение на сирищния ензим и ензимите на млечнокиселите...
17 Март
Славянски гювеч с овче и свинско месоПо време на печенето разбърквайте славянския гювеч с овче и свинско месо от време на време....
05 Юли
Пържено овче сиренеГотовото пържено овче сирене се отцажда добре преди да се прехвърли в чиниите....
28 Май
Мариновано овче сиренеСиренето се нарязва на кубчета, слага се във буркан или друг съд с капак. Добавят се риганът, босилекът, мащерката, чилито, нарязания на дребно магданоз.
Налива се зехтинът, трябва всичкото сирене добре да се покрие от...
26 Юли
Панирано овче сиренеСиренето трябва да е твърдо, ако е меко, го оставете за около два дена в хладилника в торбичка (за да не пожълтее) без суроватка. След което го извадете и го нарежете на едри кубчета или по-желание.
Моето сиренце е домашно...
19 Юни