Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Курбан от овче месоКурбан от овче месо
13 Януари
Курбанът от овче месо е готов....
Супа от овче месоСупа от овче месо
21 Окт.
Обелете корените и морковите, смесете ги с месото и ги залейте с 2 литра студена вода. Посолете като заври и варете, докато месото омекне. Извадете го и го нарежете на ситно, а корените пасирайте. Върнете ги в бульона...
Марината за овче месоМарината за овче месо
21 Април
Тези продукти са достатъчни за мариноването на 500-700 г овче месо....
Капама с овче месоКапама с овче месо
20 Юли
По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....
Печено овче месо по гръцкиПечено овче месо по гръцки
19 Август
Печеното овче месо по гръцки е готово....
Люти суджуци от овче месоЛюти суджуци от овче месо
01 Май
Лютите суджуци от овче месо са готови!...
Зимен гювеч с овче месоЗимен гювеч с овче месо
24 Август
Нарязваме месото на едри парчета и го запържваме за кратко в олиото. Добавяме нарязания на филийки лук, запържваме и него и овкусяваме със сол и черен пипер. Наливаме виното и оставяме ястието да ври на тих огън до изпоряване...
Домашен суджук с овче месоДомашен суджук с овче месо
24 Дек.
Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино. Наздраве!...
Курбан чорба с овче месоКурбан чорба с овче месо
14 Януари
Месото се нарязва на парчета, залива се със студена вода и се оставя да се вари. Когато заври, се маха образувалата се пяна. Щом месото омекне, се добавят нарязаните зеленчуци. Посолява се и се вари до пълна готовност...
Овче месо с картофи в гювечОвче месо с картофи в гювеч
17 Февр.
Нарязваме месото на парчета и ги задушаваме с малко сол. Взимаме пръстен гювеч и на дъното слагаме месото. Върху него нареждаме нарязания на едро кромид лук и половината картофи, нарязани на ивички. Отгоре слагаме...
Чорба зелен фасул и овче месоЧорба зелен фасул и овче месо
26 Февр.
Месото се измива и нарязва на парченца, в тенджерка се слага мазнина и се запържва. След това се добавя 2 ч.ч. вода, за да поври. През това време си обелваме лука и чесъна, нарязват се на ситно. След 15-20 мин. ги добавяме...
Овче месо с ориз на фурнаОвче месо с ориз на фурна
19 Юли
Сервирайте овче месо с ориз на фурна топло....
Ястие с пшеница и овче месоЯстие с пшеница и овче месо
10 Дек.
Ястието с пшеница и овче месо е готово....
Кебап от овче месо на шишКебап от овче месо на шиш
16 Ноем.
Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете. Поднесете със нарязаните домати, лук и царевица, овкусени със зехтин, лайм и кориандър....
Супа от овче месо по турскиСупа от овче месо по турски
03 Август
Почистваме и нарязваме на ситно овчето месо. В тенджера с вода слагаме месото да се вари. Прибавяме към него нарязания на ситно лук, морковите, магданоз и целина. Измиваме ориза и го добавяме в тенджерата. Варим до готовност...
Сарми с прясно зеле и овче месоСарми с прясно зеле и овче месо
10 Юли
Почистваме зелето от повехналите листа и отстраняваме кочана. Слагаме да се вари за няколко минути в подсолена и подкислена с малко оцет вода. Изваждаме от водата и когато се охлади, отделяме листата. Почистваме лука...
Как да различавате агнешко от овче месо?Как да различавате агнешко от овче месо?
17 Април
Агнешкото месо е сравнително мазно със специфичен дъх и се класифицира по качество. Обикновено се ползва в кухнята на Близкия изток, но е популярно и в Европа. За да се нарече едно месо агнешко, то трябва да е от животно...
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
Когато приготвяте ястие от овче месо, трябва да имате предвид, че най-вкусно е месото на животни до година и половина. То се отличава със светлочервения си цвят, мазнината е бяла и еластична. Месото от старо животно...
Овче МлякоОвче Мляко
31 Май
Млякото представлява хранителна биологична течност, която се образува и складира в млечната жлеза на бозайниците. Точно млякото е единственият продукт, който природата е създала за изхранването на подрастващите поколения....
Овче СиренеОвче Сирене
17 Март
Овчето сирене представлява бял саламурен продукт, приготвен от овче мляко, който е традиционен за България. Той е претърпял физико-химични и биохимични промени благодарение на сирищния ензим и ензимите на млечнокиселите...
Славянски гювеч с овче и свинско месоСлавянски гювеч с овче и свинско месо
05 Юли
По време на печенето разбърквайте славянския гювеч с овче и свинско месо от време на време....
Домашно овче сиренеДомашно овче сирене
13 Януари
1
Домашното овче сирене е супер вкусно!...
Пържено овче сиренеПържено овче сирене
28 Май
Готовото пържено овче сирене се отцажда добре преди да се прехвърли в чиниите....
Мариновано овче сиренеМариновано овче сирене
26 Юли
Сиренето се нарязва на кубчета, слага се във буркан или друг съд с капак. Добавят се риганът, босилекът, мащерката, чилито, нарязания на дребно магданоз. Налива се зехтинът, трябва всичкото сирене добре да се покрие от...
Панирано овче сиренеПанирано овче сирене
19 Юни
Сиренето трябва да е твърдо, ако е меко, го оставете за около два дена в хладилника в торбичка (за да не пожълтее) без суроватка. След което го извадете и го нарежете на едри кубчета или по-желание. Моето сиренце е домашно...