Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Люто мезеЗадушете ги за няколко минути, обелете ги и ги нарежете на ситно. Добавете настъргания лук, обелените и нарязани на малки кубчета домати.
Начукайте продуктите в дървено хаванче....
24 Окт.
Панирано люто пилешкоНарязваме пилешкото филе на парчета и го заливаме с киселото мляко. Объркваме и прибираме в хладилника за 4-5 часа.
След това изтръскваме парчетата пилешко от киселото мляко и ги подреждаме в чиния. Посоляваме ги....
27 Дек.
Люто Блъди МериНа шишче се забиват маслинките. Забиват се на селърито.
Поднася се охладен и със сламка....
22 Август
Люто сочно пилеПредварително загрейте скарата на умерен огън и сложете месото върху решетката, като преди това изхвърлите плика с маринатата.
Печете по 20-тина минути от всяка страна, като от време на време намазвате с глазурата....
04 Юни
Люто печено пилеНамалете фурната на 200 градуса и продължете да печете още около 40 минути или докато пилето стане готово.
Оставете го да си почине малко, разрежете и го поднесете с гарнитура по избор....
12 Окт.
2
Люто - кисела супаМесото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин....
25 Юни
2
Люто-кисела супаНарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки.
Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино....
08 Юни
7
Люто - кисела супаМесото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин....
25 Юни
2
Люто-кисела супаНарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки.
Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино....
08 Юни
7
Люто и бременностКазват, че консумацията на пикантни храни в края на бременността може да помогне за стимулиране на раждането. Ако пикантните храни можеше да предизвикават преждевременно раждане, то ние щяхме да сме свидетели на много на...
18 Май
Люто говеждо по СъчуанскиЗапържете говеждото, чесъна, лука, джинджифила, лютите чушки в бульона на силен огън, докато омекнат - за около две минути.
Добавете царевичното брашно със соевия сос....
21 Април
Китайска люто-кисела супаСлед като поседят 30 мин. в тенджера, сипваме бульона, солта, соевия сос, водата от гъбите и нарязаните на ивички гъби и бамбук.
Варим на силен котлон, докато заври, и след като заври намаляваме котлона....
22 Ноем.
2
Оправяне на прегорели и преварени ястияАко сте прегорили макарони или зеленчуци, докато ги варите или печете, веднага ги преместете в друг съд и едва тогава можете да доготвите ястието. При преместването преместете само този слой от ястието, който не е прегорял...
18 Март
Трикове за оправяне на пресолено яденеМожете да оправите вкуса на супата, ако добавите малко захар в нея. Това обаче се прави само когато супата е съвсем леко пресолена. Някои хора погрешно смятат, че пресолената супа се оправя с добавяне на вода....
03 Август
Люто пилешко от Южна АмерикаПърженето на пилето на тиган продължава още около 15 мин, докато сосът се изпари и пилешкото с лук се деглазира и остане почти като на мазнина....
19 Април
Ямайско люто пиле (Jerk chicken)Пече се върху хартия за печене 35 минути в предварително загрята фурна, след което се доизпича на грил....
20 Февр.
Люто токбоки (Tteokbokki) с телешкоНарежете телешкото месо и зелето на тънки ивички, а лукът и чесъна на ситно. Сипете 1 ч.л. сусамово олио, соевия сос и наситнения чесън при телешките ивички и хубаво ги оваляйте....
09 Дек.
Богато гювече с люто чушлеНа дъното на гювечето се слага малко краве масло.
Наденицата се нарязва на кръгчета, а беконът на кубчета, след което се слагат в гювечето....
30 Ноем.
Люто говеждо върху чипс от тортилаПодправете на вкус и поръсете с кориандър.
Във всяко кръгче тортила поставяте с помощта на чаена лъжичка от сместа с каймата и 1/2 лъжичка заквасена сметана....
05 Юли
Люто пиле, чушки и доматено ризотоПодправете на вкус и преди да поднесете поръсете с магданоз....
06 Март
Болки в корема от консумацията на лютоЗа много хора, които изпитват чувство на парене в стомаха, това обикновено се случва след хранене. Най-често е виновна пикантна храна. Има няколко причини, поради които пикантната храна предизвиква усещане за парене в стомаха...
08 Юни
Ползи и рискове от консумацията на лютоЛютите чушки могат да се срещнат на почти всяка наша трапеза, но са широко разпространени и в други части на света, като няма как да не се спомене и Мексико.
Там, наред с царевицата, чили чушките се нареждат сред най-използваните...
28 Юни
Няколко причини да ядете лютоПодлютените храни се харесват от много хора в цял свят, защото лютото придава уникален вкус и аромат на ястията. Скорошни проучвания доказаха, че добавянето на люто към ястията може да се окаже неочаквано здравословно начинание...
12 Август
2
Пушачите трябва да ядат лютоВсеки от нас се е заричал да спре цигарите от утре и никога не го е изпълнявал. Малцина са тези, които са се справили с обещанието. За тези от вас, които продължавате с вредния навик, препоръчваме да консумирате повече...
21 Дек.
Най-големите любовници хапват лютоЕксперименти на американски психолози от университета в Гренобъл доказаха, че хората, които хапват по-пикантни храни, могат да се похвалят с повече сексуални завоевания, защото лютото повишава тестостерона им.
Специалистите...
22 Дек.