Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Паеля с омарЗагрейте малко от зехтина на умерен огън в тавичка за паеля и в него запържете за кратко една цяла обелена скилидка чесън и сухото люто чушле....
04 Февр.
Паеля с пилешкоКогато оризът поеме цялата точност, паелята с пилешко е готова. Поднесете с накълцан магданоз и резен лимон....
04 Април
1
Паеля с пилеДо напълното приготвяне на паелята не се разбърква повече. Когато оризът набъбне леко, нареждате чушката отгоре....
17 Март
Паеля с чоризоНарежете наденичките на филийки, измийте мидите, изплакнете ориза, нарежете на кубчета пилешкото месо и обелете скаридите.
Овкусете пилешкото със сол и пипер. Сгорещете уока на умерено-силен огън....
18 Март
Паеля с патешко месоПаелята става повече от чудесна и на огън. Аз ви предлагам този лесен вариант на котлон, защото е най-достъпно и лесно и резултатът си е напълно автентичен....
08 Януари
1
Автентична Паеля с ЧоризоОставете паелята да се готви, докато оризът поеме течността или около 30 мин....
26 Ноем.
Испанска паеля с пилеОставете на ниска степен, докато изври водата и оризът омекне.
Махнете от котлона и затворете с капак, за да се задуши паеля с пиле.
Сервирайте вашата паеля топла в дълбоки чинии....
27 Ноем.
Паеля с кафяв оризКалмарите отрежете през средата, за да се отворят а вътрешността нарежете по диагонала, след това на ивици.
За да приготвите рака, повдигнете опашката и обелете задната черупка....
02 Юни
Паеля с морски даровеПаелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
13 Ноем.
9
Паеля с морски даровеПаелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
13 Ноем.
9
Паеля по ВаленсианскиВ тиган за паеля се нагрява зехтинът. Пилето и заекът се осоляват и се слагат да се запържат до златисто. Добавят се и двата вида боб и доматите и се задушават заедно с месото за няколко минути....
10 Юли
1
Паеля с пилешко и свинскоЗагрейте тавата за паеля със зехтин и запържете чушките, нарязани на ленти. Извадете и заделете. Сложете месото. Пържете до златисто....
21 Септ.
Испанска паеля с морски даровеСервирайте испанска паеля с морски дарове с резени лимон и Айоли.
* Важно е Паейерото да е добре нивелирано, да не се събира бульона повече от единия край, а от другия да остава сухо....
28 Март
Паеля с пилешко и свинскоОставяме да поизстине паелята настрани.
Поднасяме топла паеля с пилешко и свинско с лимонов сок.
Да Ви е сладко!...
28 Февр.
Паеля с Ориз и ГъбиПаеята се приготвя в тава с ниски стени и големи дръжки, но ако нямате такава - в обикновена тава, която да се хваща на котлона....
12 Май
Зеленчукова паеля с гъби РижикаВ тавичка за паеля с диаметър поне 30-35 см (или тиган с подобни размери) загрейте зехтина - може да го направите върху широк котлон, на огън или на газ със специалния уред за паеля - паейеро....
03 Дек.
Традиционна паеля с морски дарове*Ако желаете, може да поднесете вашата паеля с чеснова майонеза и парчета лимон....
14 Окт.
1
Паеля с два вида месоКогато паелята с пиле е полуготова, сипете граха и декорирайте с нарязаната чушка.
Паелята с два вида месо почти не трябва да се разбърква след добавянето на ориза и бульона....
10 Февр.
1
Паеля с пиле и чоризоЗагрейте зехтина в тиган, добавете лука и чоризото и ги запържете. Добавете чесъна, чушките, доматите и задушете за още няколко минути.
Прибавете ориза към зеленчуците. Разбъркайте и прибавете шафрана, червения пипер,...
26 Юни