Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Пелмени с каймаРазточвам тънко тестото, изрязвам пелмените, слагам от плънката, намокрям едната половина и ги затварям.
В дълбока тенджера с врящата вода добавям олио, сол, черен пипер на зърна и дафинов лист....
14 Март
Пелмени с каймаВ средата на всички пелмени се слага каймата, след което тестото се прегъва на две, а краищата се притискат с малко вода, за да залепнат по-добре.
Така приготвените пелмени се варят във вряща вода....
20 Март
Пикантни пелмени с каймаПоръсете леко с брашно и поставете всички пелмени във фризера.
Можете да ги варите, когато пожелаете, и да имате винаги готови. Пелмените се варят във вряща подсолена вода с добавен червен пипер....
11 Юни
Пелмени в доматен сосСлага се на котлона да заври. Добавят се олио и кимион.
Овкусява се със сол и черен пипер. Готви се до редуциране на соса. Пелмените се заливат с готовия сос. Пелмените в доматен сос се сервират топли....
29 Април
Руски пелмени с каймаРазточете всяко колелце до получаване на кръг 4-5 см.
Напълнете кръгчетата с 1 ч.л. от плънката за пелмените и прегърнете на две, така че да се получи полукръг....
07 Окт.
Пелмени по уралскиПускайте поетапно пелмените с кайма във врящата вода и щом изплуват на повърхността, варете около 7 минути.
Сервирайте пелмените по уралски със заквасена сметана или сос за пелмени, докато са горещи....
14 Май
Пелмени на пара по корейски (Поу за)Поднесете пелмените в блюдо с купичка бульон на всеки и каничка със сос, приготвен от соевия сос, оцета, водката и джинджифила....
19 Февр.
Пелмени с любов от ЛюбовКогато съм готова със оформянето на пелмените, пускаме във вряща подсолена вода.
Готовите руски пелмени заливаме със готварска сметана или масло.
Bon appétit!...
31 Май
Пелмени в гювечета и гъбиНареждаме пелмените в гювечета, отгоре пасираните гъби, заливаме с млечната смес и поръсваме с желаните подправки. Печем в студена фурна на 200° за около 30 мин.
Да ви е вкусно!...
22 Февр.
Руски пелмени с вкусна плънкаНарежете лука на ситно и смесете с каймата, подправките и водата. Приберете в хладилника.
Продължаваме с подготовка на тестото за нашите домашни пелмени....
21 Март
Татарски пелмени с агнешко месоАгнешкото се нарязва на ситно и се смесва с половината от маслото. Добавя се ситно нарязаният лук, нарязаните на ситно чушки, и чесън....
13 Юни
Пелмени с пилешко и спанакСложете пелмените в решетъчен съд, поставете го в тенджера, в която кипнали 2 см вода, така че да не я допират, захлупете и варете на пара торбичките 5 мин....
03 Септ.
Пелмени с кайма и горски манатаркиВъв врящата вода пускаме един по един пелмените. Когато се сварят и изплуват на повърхността пелмените са готови....
08 Юни
Пелмени с кайма и чесново млякоСлагаме на котлона да заври подсолена вода. След като сме направили пелмените ги пускаме във врящата вода, когато изплуват ги варим 5 мин., изкарваме ги, заливаме ги със студена вода и ги отцеждаме....
07 Март
3
Руски пелмени с телешко и агнешко месоСлед като пелмените изплуват на повърхността на бульона, се засичат около десетина минути, и се изваждат с решетъчна лъжица....
10 Май
2
Пелмени с коприва, орехи и доматен сосВ средата на всеки кръг поставете от плънката, прегънете и притиснете, за да оформите пелмен....
10 Септ.
Лазаня от пелмени за Св. ВалентинИдеята за лазаня от пелмени точно за празника на влюбените ми хрумна именно заради формата на пелмените - приличат на малки рози и си представих ястие, съставено от множество вкусни пълнени розички - букет от вкусове и аромати...
19 Февр.
ПелмениС помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета. Върху всяко пелменче сложете малко плънка.
Плънката можете да приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук....
02 Август
12
ПелмениС помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета. Върху всяко пелменче сложете малко плънка.
Плънката можете да приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук....
02 Август
12