Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Румънски малайБрашното се попарва с вряла вода и се оставя за 3 часа на топло да набъбне.
Добавя се сол, захар, сода, ванилия и всичко се разбърква.
Добавя се млякото, намачканата тиква и пшеничното брашно.
Разбърква се и се...
29 Юли
Румънски кексТова е кекс, чиято рецепта намерих в интернет под име румънски кекс, затова го предлагам и като такъв. Пишеше в рецептата, че се поднася след като се изпече и нареже с малко сладко....
03 Август
Рецепти за профилактика на пародонтозаТези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
17 Януари
1
Бабина рецепта с коприваКато начало листата от коприва се измиват и накълцават. Накъцва се и пресният лук. Сипват се заедно в тенджерка с малко вода и се задушават.
По желание може да се сложи и лъжица олио или малко мас. Междувременно настъргваме...
22 Март
Пролетна рецепта с лападПочистете сухите чушки от семките и ги сварете докато омекнат.
Почистете лапада от жилите и бланширайте за около 3 минути в подсолена вода. Отцедете водата и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно лука и го запържете...
30 Март
4
Мичи - румънски кебапчетаИзпекох румънски кебапчета Мичи на фурна, но обичайно пека на грил тиган или скара....
22 Август
Румънски специалитет БулзБулз е специалитет на румънските овчари, които извеждат овцете на паша и имат нужда от калорична и удобна за ядене навън храна. Приготвила съм го в еър фрайър, но без никакъв проблем може и във фурна....
31 Окт.
Традиционен румънски сладкишЩом традиционен румънски сладкиш е готов, изваждаме го, оставяме да се охлади и обръщаме....
03 Дек.
Качамак по румънскиСложете млякото да кипне в подходящ съд на котлона на умерена температура. Добавете половината масло, за да се разтопи.
Започнете да добавяте на тънка струйка царевичния грис, като непрекъснато бъркате. Варете и бъркайте...
22 Ноем.
Мититеи - Румънски КебапчетаТози вкусен румънски специалитет се поднася задължително с горчица и в компания със студена бира.
Добър апетит!...
18 Август
Румънски сладкиш ПапанашРазбивате яйцата, прибавяте содата, угасена с малко сок от лимон, както и ванилиите.
Слагате сиренето, което намачквате с вилица хубаво.
Започвате да прибавяте постепенно брашното, като месите, докато не получите...
21 Август
Румънски бисквити - гогошЖълтъците се смесват с маслото и захарта, добавя се брашното и бакпулверът, замесва се тесто и се разточва на кора с дебелина 1 сантиметър.
Изрязват се кръгли бисквити, в центъра на всяка се прави малка вдлъбнатина с...
02 Август
Лук по румънскиЛукът се нарязва на парчета по 3 сантиметра, сварява се във вряща вода с оцет и се отцежда.
Приготвя се запръжка от разтопеното масло и брашното, която се разрежда с доматеното пюре и малко вода от варенето на лука....
07 Септ.
Задушено по румънскиНарежете месото на парчета, осолете и го поръсете с черен пипер, след което добавете бахара.
Обелените цели картофи и глави лук наредете над месото.
Най-отгоре сложете обелените домати. Залейте ястието с олиото и...
02 Ноем.
Румънски царевични пастичкиЖълтъците, маслото и пудрата захар се смесват. Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към жълтъците. Постепенно се добавя брашното и канелата и всичко се разбърква.
Тестото се разпределя в тава, намазана с мазнина...
31 Юли
Кифтелуце - румънски кюфтенцаМесото се смила с лука и чесъна, добавя се сол, черен пипер, мляко, с чаена лъжичка се отделя от сместа и се правят малки кюфтенца. Овалват се в брашно и се запържват в олио.
Приготвя се сос, като морковите, празът и...
30 Юли
Румънски пърженки - вергуниЯйцата се смесват със захарта, добавя се сметаната, 3 супени лъжици олио, конякът, солта, най-накрая се добавя брашното.
След него се добавя водата на малки порции. Разточва се тесто с дебелина около 3 милиметра и се...
29 Юли
Шкембе по румънскиЗалейте почистеното шкембе със студена вода, добавете почистеното телешко краче и сложете да се вари. Щом кипне, започнете да обирате пяната, след което добавете подправките, нарязаните лук, тиквичка, целина, сол и варете...
26 Ноем.
Мититей – румънски кебапчетаСмелете 2 пъти месото в месомелачка и добавете счукания чесън, сол, черен пипер, водата.
Омесете добре сместа. От нея оформете кебапчета с дължина около 6 см.
Намажете ги с олио и ги слагайте на силен грил да се изпекат...
26 Ноем.
1
Румънски козунак - PascaИ за тази рецепта е така. Ако нямате хлебопекарна, измесете тестото на ръка.
За целта пресейте брашното. Затоплете прясното мляко, но да не е горещо. Поставете в него 1 с.л. захар, 2 с.л. брашно и маята....
05 Май
6
Пържоли по румънскиРазбийте яйцата с доматеното пюре, посолете на вкус, добавете 1-2 с.л. брашно, част от настърган кашкавал и ситно нарязаните магданоз и копър.
Начукайте пържолите, натрийте ги със сол и червен пипер, оваляйте ги първо...
05 Юли
Рецепта с чубрица при световъртежВземете 2 изравнени супени лъжици чубрица и ги залейте с 500 милилитра вода.
Оставете ги да престоят 60 минути, прецедете и пийте по една винена чаша преди ядене 3 пъти на ден.
Това се прави, докато състоянието се...
25 Януари
Румънски хайвер от патладжанЗа нула време имаме румънски хайвер от патладжан, който е страхотен другар на печената филийка....
02 Окт.