Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Солени кифлички с мак и кимионСолени кифлички с мак и кимион
06 Ноем.
Съвет: Съхранявайте солените кифлички в найлонов плик или добре затворена кутия, за да се запазят мекички....
МакМак
25 Май
Използват се предимно при направата на тестени изделия като баници, кексове, кифлички, хлябове, бисквити, соленки, рула и всевъзможни други печива....
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Масло от макМасло от мак
20 Юли
Жените използват мазна основа за приготвяне на зеленчукови салати, за приготвяне на първи ястия, дресинг за гарнитури....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Декстран: Солени ястия, без в тях да има грам сол!Декстран: Солени ястия, без в тях да има грам сол!
25 Юни
Участниците твърдят, че най-солен е разтворът с малки молекули декстран....
Шкубанки с мак (топчета с мак)Шкубанки с мак (топчета с мак)
17 Ноем.
Сипете настърганите картофи в подсолена вряща вода и ги сварете до полуомекване. Излейте 2/3 от водата, прибавете брашното, направете няколко отвора в брашното с лъжица, похлупете съда с капак и досварете картофите на...
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Основен бадемов сос за рибни ястияОсновен бадемов сос за рибни ястия
27 Април
Може да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
Щрудел с макЩрудел с мак
08 Дек.
Смесете захарта, 200 г брашно, маята и хладкото мляко, след което оставете за 10-15 минути. Добавете олиото, лимоновата кора, заквасената сметана, жълтъците и ваниловата захар. Разбъркайте всичко добре. В друга купа...
Кекс с макКекс с мак
22 Юли
Разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар. Когато захарта се разтопи, прибавете брашното и бакпулвера, разбъркайте отново (сместа ще е малко по-гъста, така трябва да е). След това прибавете млякото и олиото, кокосовото...
Гризини с макГризини с мак
23 Март
Печете домашните солети в загрята на 190°C фурна за 12-15 минути или до лек златист загар. Когато изстинат, гризините с мак са готови за хрупване....
Кифлички с макКифлички с мак
31 Дек.
Затоплете до 37 градуса прясното мляко и в него разтворете маята и лъжичка от захарта. Оставете да шупне за 10-15 минути. Пресейте брашното и в средата направете кладенче, в което сложете маслото - меко, леко разбитите...
Сиренки с макСиренки с мак
25 Февр.
Омесва се тесто, като маята е размесена в пресятото брашно. Водата и млякото трябва да бъдат топли. Накрая на месенето, тестото се разтяга напред и се полива с по 1-2 с.л олио. Това се прави на два -три пъти. След това...
Кифли с макКифли с мак
23 Март
Маслото, ванилията и захарта се разбиват на пяна. Прибавете мака, след това бакпулвера и брашното, разбъркани с малко прясно мляко. Оформете кифли, и ги сложете в тава, обилно поръсена с мазнина и намазана с галета....
Охлювчета с макОхлювчета с мак
05 Август
Към пресятото брашно добавяме размитата в малко топло мляко мая със захар, разбъркваме и прибавяме малко по малко прясното млякото, захарта, яйцето, маслото и солта. Замесваме меко тесто, която оставяме да втаса за 40 минути...
Мак-енд-чийзМак-енд-чийз
16 Дек.
1
Макароните се слагат да врат в гореща, подсолена вода. Не трябва да са напълно готови, а да останат леко жилави, защото ще преминават и друга термична обработка. Прибавя се малко зехтин към тях. През това време се приготвя...
Погача с макПогача с мак
04 Окт.
Затоплете млякото леко и разчупете кубчето мая в него, добавете захарта и лъжица брашно. Разбъркайте и оставете за 15 минути да шупне. Пресейте 800 г от брашното, останалото оставете за доомесване. Направете кладенче в...