Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Солени кифлички с мак и кимионСъвет: Съхранявайте солените кифлички в найлонов плик или добре затворена кутия, за да се запазят мекички....
06 Ноем.
МакИзползват се предимно при направата на тестени изделия като баници, кексове, кифлички, хлябове, бисквити, соленки, рула и всевъзможни други печива....
25 Май
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Масло от макЖените използват мазна основа за приготвяне на зеленчукови салати, за приготвяне на първи ястия, дресинг за гарнитури....
20 Юли
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Декстран: Солени ястия, без в тях да има грам сол!Участниците твърдят, че най-солен е разтворът с малки молекули декстран....
25 Юни
Шкубанки с мак (топчета с мак)Сипете настърганите картофи в подсолена вряща вода и ги сварете до полуомекване.
Излейте 2/3 от водата, прибавете брашното, направете няколко отвора в брашното с лъжица, похлупете съда с капак и досварете картофите на...
17 Ноем.
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Основен бадемов сос за рибни ястияМоже да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
27 Април
Щрудел с макСмесете захарта, 200 г брашно, маята и хладкото мляко, след което оставете за 10-15 минути.
Добавете олиото, лимоновата кора, заквасената сметана, жълтъците и ваниловата захар. Разбъркайте всичко добре.
В друга купа...
08 Дек.
Кекс с макРазбийте яйцата, захарта и ваниловата захар. Когато захарта се разтопи, прибавете брашното и бакпулвера, разбъркайте отново (сместа ще е малко по-гъста, така трябва да е).
След това прибавете млякото и олиото, кокосовото...
22 Юли
Гризини с макПечете домашните солети в загрята на 190°C фурна за 12-15 минути или до лек златист загар.
Когато изстинат, гризините с мак са готови за хрупване....
23 Март
Кифлички с макЗатоплете до 37 градуса прясното мляко и в него разтворете маята и лъжичка от захарта. Оставете да шупне за 10-15 минути.
Пресейте брашното и в средата направете кладенче, в което сложете маслото - меко, леко разбитите...
31 Дек.
Сиренки с макОмесва се тесто, като маята е размесена в пресятото брашно. Водата и млякото трябва да бъдат топли. Накрая на месенето, тестото се разтяга напред и се полива с по 1-2 с.л олио. Това се прави на два -три пъти.
След това...
25 Февр.
Кифли с макМаслото, ванилията и захарта се разбиват на пяна. Прибавете мака, след това бакпулвера и брашното, разбъркани с малко прясно мляко.
Оформете кифли, и ги сложете в тава, обилно поръсена с мазнина и намазана с галета....
23 Март
Охлювчета с макКъм пресятото брашно добавяме размитата в малко топло мляко мая със захар, разбъркваме и прибавяме малко по малко прясното млякото, захарта, яйцето, маслото и солта. Замесваме меко тесто, която оставяме да втаса за 40 минути...
05 Август
Мак-енд-чийзМакароните се слагат да врат в гореща, подсолена вода. Не трябва да са напълно готови, а да останат леко жилави, защото ще преминават и друга термична обработка. Прибавя се малко зехтин към тях.
През това време се приготвя...
16 Дек.
1
Погача с макЗатоплете млякото леко и разчупете кубчето мая в него, добавете захарта и лъжица брашно. Разбъркайте и оставете за 15 минути да шупне. Пресейте 800 г от брашното, останалото оставете за доомесване.
Направете кладенче в...
04 Окт.