Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Спаначен фланСпанака за вкусния флан почистих, измих и попарих във вряла вода. Оставих 2 мин. да поври и го изцедих добре.
Сложих го след това в блендера и добавих другите продукти, като маслото го разтопих предварително.
Бледирам...
14 Януари
Флан КейкКАРАМЕЛ
В тенджера се изсипва захарта, поставя се на умерен котлон да се карамелизира до златисто. Сваля се от котлона и се изсипва в леко намаслена с масло кръгла ребрована кейкова форма - 23-25 см. Оставя се настрана....
26 Април
Ягодов фланЗагрейте млякото с пръчките канела и ванилия и кора от лайм. Не трябва да завира.
Когато се стопли, дръпнете от огъня и оставете под похлупак, за да поеме ароматите и изстине до телесна температура 37°C.
Разбийте яйцата...
14 Юни
1
Шоколадов фланРазбъркайте яйцата и към тях налейте двата вида мляко. Сипете какаото и разбийте до пълното му разтваряне.
На дъното на 4 метални или керамични шоли за флан или класически крем карамел сипете по лъжица от шоколадовия гъст...
12 Ноем.
Тиквен фланРазбийте яйцата и към тях прибавете останалите продукти, но без захарта. Разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес (важно е тиквеното пюре да е добре отцедено и гъстичко).
Карамелизирайте захарта с няколко капки...
18 Март
Ябълков фланОт посочените за тестото продукти се приготвя тесто и се поставя в кръгла тортена подложка.
Изпича се до полуготово състояние, а след това се намазва с половината от мармалада. Отгоре се нареждат ябълките, почистени и...
13 Април
1
Кокосов фланВ кръгла тавичка с диаметър 22- 23 см или продълговата с дължина около 22 см и ширина 12-15 см се карамелизира захарта и се разстила по стените на съда.
В купа се разбиват трите яйца на пяна, след което се добавят кондензираното...
24 Дек.
2
Мандаринов фланПриготвя се карамел, като захарта се загрява с 2 супени лъжици вода, докато се образува златиста смес. Добавя се ликьорът. Карамелът се разпределя в огнеупорни купички или в по-голяма форма и се оставя да се охлади.
Захаросаните...
20 Май
Бананов фланЗагрейте фурната на 180 градуса. Разтопете захарта на бавен огън докато се карамелизира.
Сипете я в 10 малки формички. Междувременно разбийте яйцата с белтъка, добавете водата, млякото, бананите, ванилията и солта....
14 Септ.
Френски фланКипнете прясното мляко. В отделен съд разбийте яйцата със захарта на пяна, добавете разтопеното масло и ванилиите. Постепенно добавете брашното и разбъркайте добре.
Към брашнената смес добавете на тънка струйка и врялото...
11 Април
Ябълков фланВ купа сипваме брашното и го претриваме с маслото, добавяме жълтъците, сметана и солта. Замесваме тесто, което разстиламе в тортена форма, като оформяме малък ръб.
Изпичаме блата до полуготовност, а след това го намазваме...
03 Май
Чеснов фланРаздробете главата чесън на отдлни скилидки и без да ги белите, ги сложете във вряща вода за 5 минути. Охладете и ги отцедете. Намачакайте чесъна с вилица и го смесете със сметаната.
Оставете сместа на ври на тих огън...
03 Март
Разкошен Шоколадов ФланЗагрейте млякото със шушулката ванилия - цепната и капките ром. Оставете го да покъкри на слаб огън, за да се ароматизира добре, и после го отстранете да поизстине.
Разбийте яйцата с телена бъркалка заедно със захарта...
15 Септ.
Флан от тиквичкиФурна - 190 градуса. Форма за флан или такава, която може да се постави да се пече на водна баня.
Тиквичките се измиват под течаща вода. Обелват се, така че да има и резки от кората им. Нарязват се на кубчета. Оставят...
01 Май
Класически Парижки фланСмесете брашното, захарта и солта в блендер.
Добавете към тях маслото и продължете да ги разбивате, така че да се получи пясъчна консистенция. Изсипете сместа в голяма купа и добавете към нея лъжица по лъжица ледената...
05 Август
Флан с маскарпонеФурна - 170 градуса.
Подходяща форма за печене на водна баня.
Ползвах продълговата кейкова форма - 24/13 см.
Започва се с приготвянето на карамела.
В тенджера на умерен котлон се изсипват захарта и водата. Оставят...
03 Окт.
Руски яйчен фланЯйцата се разбиват с млякото и кондензираното мляко. Захарта и водата се смесват и се загряват на бавен огън, докато не се получи светъл карамел.
Карамелът се разпределя във формата, в която ще се вари фланът - най-добре...
02 Август
Френски флан ТрианонГъбите се режат на тънки резени и се запържват за около 4 минути в маслото.
Тестото се разточва и се слага в тава, след което се набожда с вилица. Отгоре се слагат нарязаните на ситно домати.
Покриват се с гъбите...
09 Септ.
Френски ябълков фланЗагрейте фурната на 200 градуса. Сипете маслото и брашното в купа и разбийте до получаването на трохи. Сипете пудрата захарта и водата, разбийте до получаването на гладко тесто. Разточете тестото до получаването на кръгла...
23 Февр.
Флан с канелаПредварително загрявате фурната на 160 градуса.
Захарта и водата разбъркайте в малък тиган и затоплете, докато се стопи захарта. След това намалете огъня, след като заври и без да разбърквате оставете да ври покрито, докато...
22 Май
Испански десерт - ФланКарамелизирайте 1 ч. чаша захар на дъното на тавичка. В купа разбийте яйцата, докато придобият цвят на лимон. Добавете другата чаша захар, млякото и ванилията. Разбъркайте отново.
Изсипете сместа върху карамела, след...
09 Окт.
9
Френски черешов фланПриготвя се тесто, като брашното се пресява два пъти, прави се кладенче, в което се слагат захарта, солта, нарязаното на парченца масло и яйцето.
Нарязва се с нож до трохи и след това се замесва еластично тесто. Прави...
08 Юни
Традиционен испански карамелен фланПърво, направете карамела, като добавите захарта и водата да заврат, варете за кратко, докато се получи карамел (докато добие карамелен цвят). Внимавайте да не загори захарта.
Веднага след като се получи цветът, свалете...
23 Януари
Флан с бял шоколадПърво направете карамела. В малка касерола сложете 130 г захар и я разтопете на не много силен котлон, като внимавате да не загори.
Разпределете карамела в индивидуални купички. Счупете яйцата в купа и разбийте с пасатора...
17 Май
Флан Паризиен (Flan Parisien)Кръгла форма с диаметър около 24 см, много добре намаслена с бучка масло.
1. В блендер се изсипва брашното, захарта и солта, завърта се на два оборота, за да се смесят продуктите. След това се добавя студеното масло на...
28 Ноем.
1