Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лобелия - засаждане и отглежданеНай-доброто време да украсим градината с лобелия е в началото на февруари. Краят на юли е последен срок за засаждане на лобелията. Самият процес се извършва със семена....
04 Март
Съвети при поливане на лобелияЛобелията е прекрасно цвете и засаждането му е добро решение на всяко място....
05 Май
Ментов чайСлед като напълно изстине ментовият чай, се прибавят сокът на два изстискани лимона....
19 Април
Антиалергичен чайЗа да се приготви чай, 3 супени лъжици от билковата смес се заливат с 1 литър вряла вода. Кисне за 15 минути и се прецежда.
Получената течност се пие през целия ден. Има обезболяващо действие....
20 Юни
Успокоителен чайРецептата за успокоителен чай с валериана, лайка и ким е от книгата „Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине”, колектив, 2005...
09 Февр.
Уроантисептичен чайТри супени лъжици от билковата смес се запарват с 300 мл вряща вода. След като изстине чаят се пие в рамките на 1 ден - на три пъти, около 30 минути преди хранене.
Чаят се пие при възпалителни заболявания на пикочните...
02 Януари
Масала чайТози вид чай е много полезен, защото всяка съставка на масала чая действа благоприятно върху различните части от тялото....
04 Окт.
Есенен чайЗа този ароматен черен чай загрейте първо 750 мл вода.
Вложете 3 ч.л. черен чай заедно с 1/2 шепа сушени ябълки и половин чаена лъжица канела.
Може да сложите лъжица мед към вашия есенен чай по желание....
10 Март
Отпускащ чайСлагаме 1 супена лъжица градински чай, ако имате турски, още по-добре, и 2 стръкчета лавандула заедно с джинджифила.
Държите отпускащия чай на котлона до златист цвят....
23 Март
Мурсалски чайДвете стръкчета се нарязват на дребно и се поставят във водата.
Оставя се да ври, докато придобие златист цвят.
Прецежда се и се подслажда с мед....
18 Януари
2
Лимонов чайКората на лимоните, ментата и черният чай се пускат във врялата вода и се оставят за 4 минути да се запарват под капак.
Пакетчето черен чай се вади и сместа се оставя за още 1 час под капак....
29 Ноем.
4
Ирландски чайВодата се кипва и с нея се заливат пакетчетата чай. Похлупва се и се оставя да се запари за 3 минути.
Пакетчетата се махат и към горещия чай се добавя уискито. Добавя се медът и всичко се разбърква....
22 Май
Изумруден чайВодата се кипва и с нея се заливат пакетчетата зелен чай. Чаят се похлупва и се оставя да се запари за 5 минути.
Кивито се обелва, намачква се на пюре и се залива с горещия чай....
21 Май
3
Турски чайЗа приготвянето на традиционен турски чай ще ви трябва двоен чайник или 2 чайника един върху друг.
Напълнете долния чайник с вода, а в горния сложете черния чай....
16 Септ.
5
Карамелен чайМахнете от котлона и сипете черния чай, Оставете да се запари за няколко минути.
Прецедете и поднесете с резен лимон....
01 Февр.
3
Виетнамски чайИзстиналата и леко подсладена чаена отвара се налива в стъклени чаши с няколко парченца лед.
Нарязаните на кубчета плодове се поливат с рома и се оставят да престоят за кратко време, след което се разпределят по равно...
04 Дек.
2
Ловджииски чайСложете на котлон за около 5 мин. докато се получи добра смес.
Добавете захар на вкус....
30 Май
1
Боровинков чайСлед двадесет минути отдръпнете от котлона и добавете торбичките със зеления чай.
Захлупете съда и го оставете така десет минути. Когато полученият чай се охлади, го прецедете и разсипете в чаши....
22 Окт.
2
Руски чайЧаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана.
Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително...
01 Дек.
4
Ловджииски чайСложете на котлон за около 5 мин. докато се получи добра смес.
Добавете захар на вкус....
30 Май
1
Ароматен чайВ хаванче начукайте канелата, анасона, карамфила.
Сипете натрошените ароматни подправки в каната, добавете чая Ройбос и няколко резена джинджифил.
Залейте всичко с 1 л вряла вода и оставете да се запари за 10-15 минути...
10 Април
Хималайски чайОставете тенджерата с Хималайски чай с капака отново да се запари за 10-15 минути, след което прецедете чая през фина цедка или тензух....
25 Януари
6
Виетнамски чайИзстиналата и леко подсладена чаена отвара се налива в стъклени чаши с няколко парченца лед.
Нарязаните на кубчета плодове се поливат с рома и се оставят да престоят за кратко време, след което се разпределят по равно...
04 Дек.
2
Руски чайЧаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана.
Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително...
01 Дек.
4