Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
19 Май
5
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
19 Май
5
Попарен чесън с рибаПопареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
28 Януари
Консервиран чесън в бурканиСлед като поври още минута-две, се налива в напълнените с чесън бурканчета.
Слагат се капачките и консервираният чесън в буркани се обръщат обратно....
21 Юни
Кисел чесън с джанкиМежду скилидките чесън се слага от измитите джанки и стръкчета копър.
В тенджера се заварява водата заедно със солта, захарта и оцета.
С горещата марината се залива чесънът в бурканите....
22 Юни
Попарен чесън с рибаПопареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
28 Януари
Патладжани с чесън и зехтинОставяме ги настрана, докато си приготвим марината от зехтина със смачкания чесън, овкусяваме и разбъркваме добре....
27 Юни
1
Артишок с чесън и маслоСложете тънки парченца масло и чесън в пазвите между листата като в джобчета.
Налейте в тенджера малко вода така, че да покрива дъното....
31 Януари
Джоланчета с чесън и билкиРазтворете кубчето бульон в 250 мл гореща вода, махнете фолиото, сипете бульона в тавата, добавете пожелание няколко цели необелени скилидки чесън и покрийте с домакинско алуминиево фолио....
07 Февр.
Чушки с чесън и магданозСмесете заедно чесъна, магданоза, шерито и зехтина, след което залейте чушките. Овкусете със сол....
12 Август
Пъстърва с чесън и сметанаЧесънът се разделя на скилидки, които се пекат, без да се белят, в загрята на 220 градуса в продължение на 20 минути.
Белят се, като изстинат, и се намачкват с вилица до пюре....
15 Април
Лютивка с чесън и джинджифилЛютивка с чесън и джинджифил е много пикатна и сгряваща в студените дни.
Ако обичате пикантна лютеница, ще ви допадне и тази идея....
24 Август
2
Пържоли с чесън и орехиСлед като пържолите са готови, в мазнината долейте малко гореща вода и прибавете счукан чесън и орехи. След като сосът заври, върнете пържолите и ги покрийте с капак, за да се задушат....
15 Ноем.
Спагети с чесън и зехтинЗехтинът се загрява в тиган за пържене, след което се добавя ситно нарязаният чесън и червеният пипер. Запържва се на умерена температура, като се внимава чесънът да не загори....
07 Май
Паста с чесън и пармезанЗагрейте зехтина в тиган и запържете чесъна до златисто. Прибавете магданоза и пастата. Разбъркайте добре.
Сервирайте пастата докато е топла, обилно поръсена с пармезан....
11 Май
Пърленки с чесън и магданозГотовите пърленки се намазват със смес от разтопено масло, пасиран чесън и накълцан магданоз....
02 Февр.
Орзо с чесън и пармезанЧесънът се запържва в маслото. Добавя се орзото, пармезанът, прясното мляко, магданозът, солта и черният пипер....
13 Март
Пиле с чесън и лимонНареждат се в дълбок съд за печене пилешкото месо, чесънът и лимонът.
Поръсват се с брашното и се разбърква добре, като постепенно се добавят пилешкият бульон и виното.
Посолява се с черен пипер, сол и магданоз....
27 Дек.
Охлюви с чесън и маслоПрибавяме пресованата 1/2 скилидка чесън и ситно нарязаните лук и магданоз, посоляваме и разбъркваме добре....
20 Септ.
2
Гъби с чесън и беконСмесете го с галетата и пресования чесън и разбъркайте. С получената смес поръсете гъбите и пържете още около 1 минути на умерен огън. От време на време е добре да разбърквате ястието....
01 Септ.
1
Тиквички с чесън и оцетСлед това ги отцедете и ги поднесете в чинии, поръсени с още малко чесън и свеж копър или магданоз.
Получават се страхотни пържени тиквички с чесън и оцет!...
26 Януари
2
Карфиол с чесън и сметанаКарфиолът с чесън и сметана е страхотна идея за гарнитура за всякакви риби и птичи меса.
Добър апетит!...
12 Окт.