Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Кулинарните традиции в БеларусОбикновеният беларусин приема много лека закуска, две обилни ястия по-късно, а вечерята е основното и най-голямо ястие за деня....
18 Март
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Забраниха българско пилешко в БеларусБеларус въведе строги ограничения за вноса на пилешко месо и продукти от птици от България....
30 Януари
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Основен бадемов сос за рибни ястияМоже да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
27 Април
Беларуска мусакаГалетата се залива с млякото и се оставя да набъбне, след което се отцежда. Лешниците се натрошават.
Сокът на лимона се изцежда, кората се настъргва. Лукът се реже на ситно. Ябълката се обелва и се реже на кубчета....
29 Януари
Феноменален мъж от Беларус не спи вече 35 г.Яков Циперович, живеещ в столицата на Беларус – Минск, не е заспивал от 1979 година, когато една седмица бил в кома, след като първата му съпруга се опитала да го отрови....
22 Август
Беларуски зеленчукови палачинкиКартофите и морковите се почистват и настъргват на едро ренде. Червената чушка и зеленият лук се нарязват на дребно.
Зеленчуците се смесват в купа. Добавят се яйцето, брашното, солта и черният пипер. В тиган се загрява...
18 Дек.
Гореща беларуска крамбамбуляВ тенджера се налива водата и две чаши водка. Карамфилчетата се счукват, смесват се с канелата и индийското орехче и се добавят към сместа в тенджерата.
Оставя се да кипне и се вари 10 минути на бавен огън. Добавя се...
04 Февр.
Беларуски пикантни палачинкиЯйцата се разбъркват със захарта и солта, добавя се пресятото брашно, бакпулверът, млякото и олиото.
Добавят се нарязаният на ситно магданоз, настърганият кашкавал и нарязаната на тънки дълги лентички шунка.
Пържат...
10 Февр.
Беларуска картофена запеканкаКаймата се запържва в олиото заедно с нарязаните на ситно чесън, лук и моркови. Залива се с настърганите на ренде домати и се вари до сгъстяване.
Добавят се джодженът, черният пипер, солта и нарязаният на ситно босилек...
10 Февр.
Беларуско бадемово рулоЗамесва се тесто от брашното, яйцата и водата. Разточва се тънко, в средата се слага плънка от орехите, бадемите и меда и тестото се завива на руло.
Намазва се с разбито яйце, поръсва се със захар и се пече 1 час на 180...
02 Август
Беларуски млечни хлебчетаМаслото се разтопява и се добавя предварително затопленото мляко. Добавят се захарта, солта и маята и сместа се разбърква добре.
Постепенно се добавя брашното и се замесва средно твърдо тесто, което се оставя на топло...
26 Март
Беларуски сметанов кексСметаната се кипва, добавя се разтопеното масло и малко брашно. Разбърква се, охлажда се леко и се добавя маята, разтворена в малко топла вода.
Добавя се едно яйце и течното тесто се оставя на топло за 1 час. Добавят...
29 Юли
Беларуски картофени копиткиКартофите се белят и се настъргват, добавя се брашното, солта и содата и се замесва тесто. Разточва се тънко и се реже на правоъгълници с големина 2 на 4 сантиметра.
Пекат се до златисто на 180 градуса. Сланината се реже...
01 Юни
Цвекло по беларускиПочистваме, измиваме и нарязваме цвеклото и морковите на едри парчета. Поставяме ге в тенджера със студена вода, добавяме сушените гъби и ако има нужда, добавяме още вода, тя трябва да ги покрие.
След като водата кипне...
03 Април
Беларуски десерт УшичкиЯйцата се разбиват със захарта, добавя се сметаната, брашното, содата и се замесва тесто.
Разточва се и се нарязва на квадрати пет на пет сантиметра. Всеки квадрат се разрязва леко средата и едната му част се прекарва...
20 Юни