Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Кулинарните традиции в БеларусКулинарните традиции в Беларус
18 Март
Обикновеният беларусин приема много лека закуска, две обилни ястия по-късно, а вечерята е основното и най-голямо ястие за деня....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Забраниха българско пилешко в БеларусЗабраниха българско пилешко в Беларус
30 Януари
Беларус въведе строги ограничения за вноса на пилешко месо и продукти от птици от България....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Основен бадемов сос за рибни ястияОсновен бадемов сос за рибни ястия
27 Април
Може да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
Беларуска мусакаБеларуска мусака
29 Януари
Галетата се залива с млякото и се оставя да набъбне, след което се отцежда. Лешниците се натрошават. Сокът на лимона се изцежда, кората се настъргва. Лукът се реже на ситно. Ябълката се обелва и се реже на кубчета....
Феноменален мъж от Беларус не спи вече 35 г.Феноменален мъж от Беларус не спи вече 35 г.
22 Август
Яков Циперович, живеещ в столицата на Беларус – Минск, не е заспивал от 1979 година, когато една седмица бил в кома, след като първата му съпруга се опитала да го отрови....
Беларуски зеленчукови палачинкиБеларуски зеленчукови палачинки
18 Дек.
Картофите и морковите се почистват и настъргват на едро ренде. Червената чушка и зеленият лук се нарязват на дребно. Зеленчуците се смесват в купа. Добавят се яйцето, брашното, солта и черният пипер. В тиган се загрява...
Гореща беларуска крамбамбуляГореща беларуска крамбамбуля
04 Февр.
В тенджера се налива водата и две чаши водка. Карамфилчетата се счукват, смесват се с канелата и индийското орехче и се добавят към сместа в тенджерата. Оставя се да кипне и се вари 10 минути на бавен огън. Добавя се...
Беларуски пикантни палачинкиБеларуски пикантни палачинки
10 Февр.
Яйцата се разбъркват със захарта и солта, добавя се пресятото брашно, бакпулверът, млякото и олиото. Добавят се нарязаният на ситно магданоз, настърганият кашкавал и нарязаната на тънки дълги лентички шунка. Пържат...
Беларуска картофена запеканкаБеларуска картофена запеканка
10 Февр.
Каймата се запържва в олиото заедно с нарязаните на ситно чесън, лук и моркови. Залива се с настърганите на ренде домати и се вари до сгъстяване. Добавят се джодженът, черният пипер, солта и нарязаният на ситно босилек...
Беларуско бадемово рулоБеларуско бадемово руло
02 Август
Замесва се тесто от брашното, яйцата и водата. Разточва се тънко, в средата се слага плънка от орехите, бадемите и меда и тестото се завива на руло. Намазва се с разбито яйце, поръсва се със захар и се пече 1 час на 180...
Беларуски млечни хлебчетаБеларуски млечни хлебчета
26 Март
Маслото се разтопява и се добавя предварително затопленото мляко. Добавят се захарта, солта и маята и сместа се разбърква добре. Постепенно се добавя брашното и се замесва средно твърдо тесто, което се оставя на топло...
Беларуски сметанов кексБеларуски сметанов кекс
29 Юли
Сметаната се кипва, добавя се разтопеното масло и малко брашно. Разбърква се, охлажда се леко и се добавя маята, разтворена в малко топла вода. Добавя се едно яйце и течното тесто се оставя на топло за 1 час. Добавят...
Беларуски картофени копиткиБеларуски картофени копитки
01 Юни
Картофите се белят и се настъргват, добавя се брашното, солта и содата и се замесва тесто. Разточва се тънко и се реже на правоъгълници с големина 2 на 4 сантиметра. Пекат се до златисто на 180 градуса. Сланината се реже...
Цвекло по беларускиЦвекло по беларуски
03 Април
Почистваме, измиваме и нарязваме цвеклото и морковите на едри парчета. Поставяме ге в тенджера със студена вода, добавяме сушените гъби и ако има нужда, добавяме още вода, тя трябва да ги покрие. След като водата кипне...
Беларуски десерт УшичкиБеларуски десерт Ушички
20 Юни
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се сметаната, брашното, содата и се замесва тесто. Разточва се и се нарязва на квадрати пет на пет сантиметра. Всеки квадрат се разрязва леко средата и едната му част се прекарва...