Търсене в сайта
Магическа отвара за кашлицаПрецедете и по желание може да се добави мед и лимон.
Отварата се пие 3 пъти на ден по една чаена чаша и помага изключително много при упорита кашлица.
Магическата отвара за кашлица е готова....
Лесен сладкиш с ябълки и лимонов ароматИзстискайте върху тях малко от сока на половин лимон.
Подредете ги върху кексовата смес и сложете тавата в печката.
Печете сладкиша около 35-40 мин до суха клечка....
Великденски курабии с мас и лимонов ароматНастържете кората на лимона, който предварително сте измили добре.
Разтопете свинската мас и я оставете леко да се охлади.
Смесете всички съставки и започнете да добавяте по малко от брашното....
Козуначени кифлички с локум и лимонов аромат100 мл прясно мляко се затоплят. В млякото се разтваря сухата мая. Прибавя се една супена лъжица захар и 3-4 супени лъжици брашно. Сместа се разбърква хубаво и се оставя на топло и завита за около 10-тина минути.
През...
Магическа торта от яйчен кремВ средата ѝ се поставя и четвърт парченце лимон, на който предварително е изстъргана кората, идеята е да може да се хапне и от кората на лимона.
Прекрасен лек сладкиш със силен вкус и аромат на лимон....
Козунак с аромат на лимонНастъргваме корите на двата лимона и с всички продукти омесваме меко тесто, което оставяме да втаса 2 пъти по 1 час, като между двете втасвания премесваме за 10 минути....
Меденки с аромат на КоледаОмесва се твърдо тесто.
Разточва се кора около 1/2 см режат се с формички.
Пекат се на 200 градуса за около 10 мин, но не трябва да се препичат, а отгоре трябва да са мекички.
Украсяват се с разтопен шоколад....
Кекс с аромат на КоледаОрехите се почистват от черупките и се натрошават. Крушата и ябълката се измиват, обелват и им се махат семките. Ако са по-малки като размер, може да се сложат и по два броя. Настъргват се и се оставят настрани.
Яйцата...
Босилекът: Ароматна подправка, която лекуваПознаваме босилека като подправка за вкусни салати. Използваме го и като правим сосове за паста. В кулинарията го използваме и за съставка на някои пици. Може би някои хора не подозират колко е полезен....
Невероятен кексРазбивате яйцата в купата заедно с брашното, захарта, бакпулвера, ванилената захар, лимонадата и олиото.
С миксера бъркайте, докато се получи хомогенна смес. След като получите сместа, я сипете във формата за кекс, намазана...
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
Солена подправка СамардалаОставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
Дантелени пурички с аромат на уискиМаслото се разтопява на бавен огън. Добавя се захарта, ванилията и медът. Сваля се от котлона, охлажда се леко и се добавят канелата, джинджифилът и кардамонът. Добавя се уискито и брашното и всичко се разбърква много добре...
Шоколадов сладкиш с аромат на кафеМеждувременно пригответе ганаша, като на водна баня разтопите 250 г шоколад с течната сметана и лъжичка разтворимо кафе. Оставете леко да се охлади. Заделете 1/3 от сместа за намазване на сладкиша отгоре....