Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Печен паприкаш със свинско и кашкавалПечен паприкаш със свинско и кашкавал
13 Септ.
Кипнете малко вода и бланширайте чушките за няколко минути за да обелите кожата им. Почистете ги от дръжката и семките и ги нарежете по дължина. Покрийте с част от тях дъното на предварително намазана с мас йенска тенджера...
Ориз с пилешко на халогенна фурнаОриз с пилешко на халогенна фурна
01 Ноем.
Пилешкото месо се сварява за 15 минути в подсолена вода /около 4 ч.ч./заедно с малко подправки. Изважда се и се оставя настрана. Лукът се задушава в мазнина и щом стане прозрачен, към него се добавят наситнените чушки и оризът...
Свинско рулоСвинско руло
14 Ноем.
1
Свинското се поставя върху плот и с остър нож се реже на дължина, като се стремите да е с дебелина около 1, 5 см, като целта е да получите 1 голямо парче месо. Начукайте го с чукче за месо, залейте с малко олио, сол и черен...
Пилешко с бяло вино и чесънПилешко с бяло вино и чесън
17 Юни
4
Разфасовайте пилето на големи парчета, като използвате само бутчетата и бялото месо. Останалите кости и месо използвайте за супа. Хубаво посолете и поръсете с черен пипер пилешкото. Разбъркайте горичцата с няколко с.л...
Вкусно Пиле по градинарскиВкусно Пиле по градинарски
04 Септ.
Нарежете на хапки и овкусете пилешкото месо със сол, черен пипер и унисос. Измийте, почистете и нарежете лука, морковите и чушките. В тенджера сипете олио, след това запържете в него лука. След като се зачерви добавете...
Лесна агнешка супа с лападЛесна агнешка супа с лапад
13 Юли
Измиваме агнешкото месо и нарязваме на малки парченца. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и като се нагрее леко, слагаме да запържим агнешките хапки. Ръсваме черен пипер и слагаме почистен, измит и нарязан ситно зелен...
Испанска паеляИспанска паеля
12 Юли
1
Морските дарове и всички зеленчуци се почистват и измиват. В малко зехтин се запържват зеленият фасул и нарязаните на ленти чушки и артишок. В друг съд с малко зехтин се запържват свинското и пилешкото месо, нарязани на...
Топла салата с телешко на скараТопла салата с телешко на скара
18 Май
Телешкото се разрязва на две широки парчета и се начуква. В чаша се смесват половината зехтин с червения пипер и с тази смес се намазват парчетата месо. Пекат се на скара до омекване, като се обръщат, за да не загорят...
Фарширован заекФарширован заек
20 Юли
Към каймата от дивеч се прибавят едро начукания черен пипер, задушените гъби, жълтъкът от яйцето, част от хляба, накиснат в сметана, част от сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус. Каймата се омесва добре...
Супа с кнедли от черен дробСупа с кнедли от черен дроб
29 Юли
1
Заливаме телешкото месо с 1 л студена вода и изчакваме да заври. Намаляваме котлона и добавяме ситно нарязаните лук, моркови и корен от магданоз. Оставяме да ври на тих огън за около 90 минути. Телешкия дроб смиламе в...
Свинско рулоСвинско руло
14 Ноем.
1
Свинското се поставя върху плот и с остър нож се реже на дължина, като се стремите да е с дебелина около 1, 5 см, като целта е да получите 1 голямо парче месо. Начукайте го с чукче за месо, залейте с малко олио, сол и черен...
Пуешко сувлаки по гръцкиПуешко сувлаки по гръцки
23 Юли
Пуешко сувлаки по гръцки, които ще ви станат любими. Пуешкото месо се измива много добре. Почиства се от ципите и се нарязва на малки парчета, които се слагат в купа. Чесънът се счуква в хаванче. В купа се изсипва...
Кавърма с праз по панагюрскиКавърма с праз по панагюрски
06 Юни
2
Празът се измива, почиства от външните листа и се нарязва на шайби. Почистеното свинско месо се измива и нарязва на дребни парчета. Морковът се обелва и настъргва на ренде. В дълбок тиган се слага олиото и свинското месо...
Пилешко роле с моркови (Уникално празнично мезе)Пилешко роле с моркови (Уникално празнично мезе)
30 Окт.
3
Пилешкото месо се нарязва на парчета, бутчетата също се разделят на горна и долна част за по-голямо удобство. В дълбок тиган или в тенджера, без да добавяте мазнина, се слагат парчета месо и се оставят да се варят в собствен...
Пилешка супа с лимон и кориандрови топчетаПилешка супа с лимон и кориандрови топчета
22 Януари
Леките и пухкави топчета с аромат на кориандър правят тази супа богата на вкусови нюанси и подходяща в студените зимни дни. В дълбока тенджера разтопете маслото и растителната мазнина. В тях за 10 минути задушаваме под...
Телешкото варено на ЗвездевТелешкото варено на Звездев
28 Февр.
Телешкото месо се нарязва и се поставя в тенджера под налягане. Залива с 2 литра вода. Слага се една глава едро нарязан кромид лук, нарязаните моркови на колелца и нарязаната на дребно глава целина. Посолява се, слага...
Домашен петел със зеленчуци в тенджераДомашен петел със зеленчуци в тенджера
24 Февр.
Младият домашен петел, за разлика от старият, не е необходимо да се вари предварително, но аз препоръчвам, за да стане по-крехко месото. Нарязваме месото на порции, фенера може да го махнем от ястието. Слагаме да се вари...
Пилешка супа с фиде и застройкаПилешка супа с фиде и застройка
06 Април
17
В българската национална кухня пилешката супа е позната в невероятно разнообразие от вариации - с пилешко месо и зеленчуци, само с месото на пилето, с фиде или с картофи, с ориз, застроена или без застройка. От детството...
Печено агнешко по фермерскиПечено агнешко по фермерски
21 Април
Правим марината, като слагаме в голяма и дълбока купа водата, бялото вино, нарязания зелен лук, нарязания на ситно магданоз, зехтина, портокаловите корички, дафиновите листа, мащерката и солта. Разбъркваме хубаво да се смесят...
Телешки гулаш по полскиТелешки гулаш по полски
17 Септ.
Гулашът произлиза от Унгария и се развива като вкусове от държавите в съседство, както е и с полския гулаш, който се приготвя и със свинско и с телешко месо. Рецептата, която споделям, приготвих с телешко месо. Приготвям...
Панирани пуешки хапкиПанирани пуешки хапки
05 Май
За паниране предпочитаме месото на пуешките бутчетата, защото е по-сочно, за разлика от гърдите на птицата. Обезкостяваме ги и отделяме кожата, сухожилия и ципи. Нарязваме го на по-малки парченца, за да не останат сурови...
Точитура в Instant PotТочитура в Instant Pot
01 Ноем.
Точитурата е традиционна румънска рецепта, приготвяна основно от хората по селата. Тя има различни вариации, но основното в нея е запържено свинско месо с качамак и отгоре пържено яйце. Обичайки да импровизирам и имайки...
Мароканска питка с пиле БастилияМароканска питка с пиле Бастилия
17 Юни
1. За тази мароканската питка с пиле Бастилия запържете бланшираните бадеми на тиган или в загрята до 150°C фурна, да станат светло кафяви. Отделете 10-тина броя за декорация, останалите блиндирайте, прибавете пудра захар...
Пастърма от свинска рибицаПастърма от свинска рибица
18 Април
1
Има няколко технологични стъпки в приготвянето пастърмата. Нужна ви е и книжна кесия или марля - 4 бр. Започваме с почистването и оформянето на рибицата. Разрязваме рибицата веднъж по дължина и веднъж на ширина. Измиваме...
Пиле Стромболи в тестоПиле Стромболи в тесто
22 Май
Фурна - 200 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене; Работи се без миксер. 1. В купа се изсипва брашното, добавя се сухата мая, захарта, отстрани - солта и зехтинът. Добавя се топлата вода и се замесва тесто...