Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печен паприкаш със свинско и кашкавалКипнете малко вода и бланширайте чушките за няколко минути за да обелите кожата им. Почистете ги от дръжката и семките и ги нарежете по дължина.
Покрийте с част от тях дъното на предварително намазана с мас йенска тенджера...
13 Септ.
Ориз с пилешко на халогенна фурнаПилешкото месо се сварява за 15 минути в подсолена вода /около 4 ч.ч./заедно с малко подправки. Изважда се и се оставя настрана. Лукът се задушава в мазнина и щом стане прозрачен, към него се добавят наситнените чушки и оризът...
01 Ноем.
Свинско рулоСвинското се поставя върху плот и с остър нож се реже на дължина, като се стремите да е с дебелина около 1, 5 см, като целта е да получите 1 голямо парче месо. Начукайте го с чукче за месо, залейте с малко олио, сол и черен...
14 Ноем.
1
Пилешко с бяло вино и чесънРазфасовайте пилето на големи парчета, като използвате само бутчетата и бялото месо. Останалите кости и месо използвайте за супа.
Хубаво посолете и поръсете с черен пипер пилешкото. Разбъркайте горичцата с няколко с.л...
17 Юни
4
Вкусно Пиле по градинарскиНарежете на хапки и овкусете пилешкото месо със сол, черен пипер и унисос.
Измийте, почистете и нарежете лука, морковите и чушките.
В тенджера сипете олио, след това запържете в него лука. След като се зачерви добавете...
04 Септ.
Лесна агнешка супа с лападИзмиваме агнешкото месо и нарязваме на малки парченца.
В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и като се нагрее леко, слагаме да запържим агнешките хапки. Ръсваме черен пипер и слагаме почистен, измит и нарязан ситно зелен...
13 Юли
Испанска паеляМорските дарове и всички зеленчуци се почистват и измиват. В малко зехтин се запържват зеленият фасул и нарязаните на ленти чушки и артишок.
В друг съд с малко зехтин се запържват свинското и пилешкото месо, нарязани на...
12 Юли
1
Топла салата с телешко на скараТелешкото се разрязва на две широки парчета и се начуква. В чаша се смесват половината зехтин с червения пипер и с тази смес се намазват парчетата месо.
Пекат се на скара до омекване, като се обръщат, за да не загорят...
18 Май
Фарширован заекКъм каймата от дивеч се прибавят едро начукания черен пипер, задушените гъби, жълтъкът от яйцето, част от хляба, накиснат в сметана, част от сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус.
Каймата се омесва добре...
20 Юли
Супа с кнедли от черен дробЗаливаме телешкото месо с 1 л студена вода и изчакваме да заври. Намаляваме котлона и добавяме ситно нарязаните лук, моркови и корен от магданоз. Оставяме да ври на тих огън за около 90 минути.
Телешкия дроб смиламе в...
29 Юли
1
Свинско рулоСвинското се поставя върху плот и с остър нож се реже на дължина, като се стремите да е с дебелина около 1, 5 см, като целта е да получите 1 голямо парче месо. Начукайте го с чукче за месо, залейте с малко олио, сол и черен...
14 Ноем.
1
Пуешко сувлаки по гръцкиПуешко сувлаки по гръцки, които ще ви станат любими.
Пуешкото месо се измива много добре.
Почиства се от ципите и се нарязва на малки парчета, които се слагат в купа.
Чесънът се счуква в хаванче.
В купа се изсипва...
23 Юли
Кавърма с праз по панагюрскиПразът се измива, почиства от външните листа и се нарязва на шайби. Почистеното свинско месо се измива и нарязва на дребни парчета. Морковът се обелва и настъргва на ренде.
В дълбок тиган се слага олиото и свинското месо...
06 Юни
2
Пилешко роле с моркови (Уникално празнично мезе)Пилешкото месо се нарязва на парчета, бутчетата също се разделят на горна и долна част за по-голямо удобство. В дълбок тиган или в тенджера, без да добавяте мазнина, се слагат парчета месо и се оставят да се варят в собствен...
30 Окт.
3
Пилешка супа с лимон и кориандрови топчетаЛеките и пухкави топчета с аромат на кориандър правят тази супа богата на вкусови нюанси и подходяща в студените зимни дни.
В дълбока тенджера разтопете маслото и растителната мазнина. В тях за 10 минути задушаваме под...
22 Януари
Телешкото варено на ЗвездевТелешкото месо се нарязва и се поставя в тенджера под налягане. Залива с 2 литра вода.
Слага се една глава едро нарязан кромид лук, нарязаните моркови на колелца и нарязаната на дребно глава целина.
Посолява се, слага...
28 Февр.
Домашен петел със зеленчуци в тенджераМладият домашен петел, за разлика от старият, не е необходимо да се вари предварително, но аз препоръчвам, за да стане по-крехко месото.
Нарязваме месото на порции, фенера може да го махнем от ястието. Слагаме да се вари...
24 Февр.
Пилешка супа с фиде и застройкаВ българската национална кухня пилешката супа е позната в невероятно разнообразие от вариации - с пилешко месо и зеленчуци, само с месото на пилето, с фиде или с картофи, с ориз, застроена или без застройка. От детството...
06 Април
17
Печено агнешко по фермерскиПравим марината, като слагаме в голяма и дълбока купа водата, бялото вино, нарязания зелен лук, нарязания на ситно магданоз, зехтина, портокаловите корички, дафиновите листа, мащерката и солта. Разбъркваме хубаво да се смесят...
21 Април
Телешки гулаш по полскиГулашът произлиза от Унгария и се развива като вкусове от държавите в съседство, както е и с полския гулаш, който се приготвя и със свинско и с телешко месо. Рецептата, която споделям, приготвих с телешко месо.
Приготвям...
17 Септ.
Панирани пуешки хапкиЗа паниране предпочитаме месото на пуешките бутчетата, защото е по-сочно, за разлика от гърдите на птицата.
Обезкостяваме ги и отделяме кожата, сухожилия и ципи.
Нарязваме го на по-малки парченца, за да не останат сурови...
05 Май
Точитура в Instant PotТочитурата е традиционна румънска рецепта, приготвяна основно от хората по селата.
Тя има различни вариации, но основното в нея е запържено свинско месо с качамак и отгоре пържено яйце. Обичайки да импровизирам и имайки...
01 Ноем.
Мароканска питка с пиле Бастилия1. За тази мароканската питка с пиле Бастилия запържете бланшираните бадеми на тиган или в загрята до 150°C фурна, да станат светло кафяви. Отделете 10-тина броя за декорация, останалите блиндирайте, прибавете пудра захар...
17 Юни
Пастърма от свинска рибицаИма няколко технологични стъпки в приготвянето пастърмата. Нужна ви е и книжна кесия или марля - 4 бр.
Започваме с почистването и оформянето на рибицата. Разрязваме рибицата веднъж по дължина и веднъж на ширина. Измиваме...
18 Април
1
Пиле Стромболи в тестоФурна - 200 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене;
Работи се без миксер.
1. В купа се изсипва брашното, добавя се сухата мая, захарта, отстрани -
солта и зехтинът. Добавя се топлата вода и се замесва тесто...
22 Май