Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ризото с кафяв оризРизото с кафяв ориз
24 Май
6
Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон. Щом оризът...
Ризото по китайскиРизото по китайски
16 Окт.
В два съда сварете поотделно ориза и месото, предварително нарязано на малки парченца. Нарежете лука на дребно, разбъркайте го с яйцата, посолете и прибавете парченцата сварено месо. В силно сгорещено олио изсипете сварения...
Ризото по пиемонтскиРизото по пиемонтски
21 Ноем.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината до златисто. Прибавяме ориза и пържим докато бъркаме докато стане прозрачен. Заливаме с 200 мл. от бульона и бъркаме докато ориза поеме течността....
Ризото по миланскиРизото по милански
14 Февр.
Лукът се запържва 2 с.л. от маслото около 2 мин. Добавя се оризът и се държи на огъня около 2 мин. Добавя се виното и се изчаква да се изпари. Добавя се 125 мл от бульона и се бърка често, докато течността бъде поета....
Ризото по моряшкиРизото по моряшки
08 Февр.
Размразяваме, измиваме и подсушаваме морските дарове, заливаме с лимонов сок. Обелваме лука и чесъна, нарязваме и запържваме до прозрачност в голям съд със зехтин. Прибавяме измития ориз и пържим, като бъркаме докато...
Ризото за гарнитураРизото за гарнитура
05 Ноем.
Скълцайте лука и го запържете в сгорещената мазнина. Добавете към него измития в няколко води и отцеден ориз. Запържете, докато стане стъклен. Залейте го с гореща вода и след като заври, доливайте на още няколко пъти...
Ризото с тиквички и маскарпонеРизото с тиквички и маскарпоне
11 Септ.
Бъркайте през цялото време, за да отдели оризчето повече нишесте и да се получи характерната за ризотото кремообразност....
Ризото с песто от кориандърРизото с песто от кориандър
15 Окт.
Смесете пестото със сварения басмати ориз и сервирайте ризотото в чиния. Ризотото с песто от кориандър е готово....
Ризото с три вида гъбиРизото с три вида гъби
02 Септ.
Добавяме сирената и разбъркваме гъбеното ризото. Декорираме с още пармезан ризотото с три вида гъби....
Ризото с манатарки и зеленчуциРизото с манатарки и зеленчуци
11 Юли
Ризотото се сервира горещо, посипва се с бекон и с настъргани люспи пармезан. Ризотото с манатарки и зеленчуци е готово....
Ризото с гъби и спанакРизото с гъби и спанак
27 Юни
2
Когато заври, се добавя спанакът, разбърква се и се оставя на слаб огън до готовност на ориза, като от време на време ризотото се разбърква, за да не залепне. Ризотото с гъби и спанак е готово....
Ризото с телешко и зеленчуциРизото с телешко и зеленчуци
27 Май
Когато се сварят, добавете нарязания магданоз и киселите краставички към ризотото с телешко месо зеленчуци, разбъркайте....
Ризото с миди и гъбиРизото с миди и гъби
19 Юли
3
Студено трябва да е, за да придобие ризотото блясък и брилянтен вид. Накрая сложете мидите и поднесете горещо по желание в компания на Пармезан - на прах или люспички. Ризотото с миди и гъби е готово....
Ризото с пиле по италианскиРизото с пиле по италиански
30 Април
Ризотото с пиле по италиански е готово....
Постно лимоново ризото с тиквичкиПостно лимоново ризото с тиквички
18 Февр.
Хомогенизирайте добре постното ризото с тиквички, насипете в чинии и поднесете топло! Да ви е сладко!...
Ризото с чушки и тиквичкиРизото с чушки и тиквички
01 Май
След около 20-минути се добавя магданоз и ризотото се сервира, обикновено поръсено с настърган пармезан. Ризотото с чушки и тиквички е готово....
Ризото с кейл и маскарпонеРизото с кейл и маскарпоне
22 Март
Малко нетрадиционно ризото, но пък за сметка на това - вкусно и лесно. Налълцайте скилидките чесън и ги запържете в зехтина на слаб/умерен огън докато пуснат аромата си....
Ризото с два вида гъбиРизото с два вида гъби
15 Май
Ризотото с два вида гъби е много вкусно!...
Ризото с манатарки и трюфелРизото с манатарки и трюфел
20 Септ.
Поднесете вкусното ризото поръсено с още пармезан и останалия трюфел. Ризотото с манатарки и трюфел е готово. * За снимката съм нарязала черния трюфел на филийки, за да се вижда по- добре....
Ризото с манатарки и скаридиРизото с манатарки и скариди
12 Януари
Трябва да ви се получи кремообразно ризото, внимавайте да не е сухо. Добавете пармезана и разбъркайте....
Ризото с микс от зеленчуциРизото с микс от зеленчуци
15 Дек.
1
След като ястието заври, котлонът се изключва и ризотото се оставя на него, докато се охлади....
Ризото с просо и зеленчуциРизото с просо и зеленчуци
07 Януари
Просото се измива и се се сварява в 1 ч.ч. вода. Лукът, морковът и чушката се запържват в олиото. Добавя се доматът и се бърка, докато омекне. След това се прибавя се около 1/2 ч.ч. вода и останалите зеленчуци - грахът и...
Ризото с гъби и пармезанРизото с гъби и пармезан
13 Септ.
Накрая добавете сирената и разбъркайте ризотото. Поръсете с пармезан и поднесете. Ризотото с гъби и пармезан е готово....
Ризото с манатарки и пилеРизото с манатарки и пиле
21 Окт.
Оставете на котлона за още няколко минути, като бъркате и след това може да сервирайте това вкусно и ароматно ризото, поръсено с малко пармезан. Бон Апети с моето ризото с манатарки и пиле!...
Най-вкусното ризото с манатаркиНай-вкусното ризото с манатарки
03 Май
Най-вкусното ризото с манатарки е готово....