Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ризото с кафяв оризНакиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.
Щом оризът...
24 Май
6
Ризото по китайскиВ два съда сварете поотделно ориза и месото, предварително нарязано на малки парченца. Нарежете лука на дребно, разбъркайте го с яйцата, посолете и прибавете парченцата сварено месо.
В силно сгорещено олио изсипете сварения...
16 Окт.
Ризото по пиемонтскиНарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината до златисто.
Прибавяме ориза и пържим докато бъркаме докато стане прозрачен.
Заливаме с 200 мл. от бульона и бъркаме докато ориза поеме течността....
21 Ноем.
Ризото по миланскиЛукът се запържва 2 с.л. от маслото около 2 мин. Добавя се оризът и се държи на огъня около 2 мин. Добавя се виното и се изчаква да се изпари. Добавя се 125 мл от бульона и се бърка често, докато течността бъде поета....
14 Февр.
Ризото по моряшкиРазмразяваме, измиваме и подсушаваме морските дарове, заливаме с лимонов сок.
Обелваме лука и чесъна, нарязваме и запържваме до прозрачност в голям съд със зехтин.
Прибавяме измития ориз и пържим, като бъркаме докато...
08 Февр.
Ризото за гарнитураСкълцайте лука и го запържете в сгорещената мазнина. Добавете към него измития в няколко води и отцеден ориз. Запържете, докато стане стъклен.
Залейте го с гореща вода и след като заври, доливайте на още няколко пъти...
05 Ноем.
Ризото с тиквички и маскарпонеБъркайте през цялото време, за да отдели оризчето повече нишесте и да се получи характерната за ризотото кремообразност....
11 Септ.
Ризото с песто от кориандърСмесете пестото със сварения басмати ориз и сервирайте ризотото в чиния.
Ризотото с песто от кориандър е готово....
15 Окт.
Ризото с три вида гъбиДобавяме сирената и разбъркваме гъбеното ризото.
Декорираме с още пармезан ризотото с три вида гъби....
02 Септ.
Ризото с манатарки и зеленчуциРизотото се сервира горещо, посипва се с бекон и с настъргани люспи пармезан.
Ризотото с манатарки и зеленчуци е готово....
11 Юли
Ризото с гъби и спанакКогато заври, се добавя спанакът, разбърква се и се оставя на слаб огън до готовност на ориза, като от време на време ризотото се разбърква, за да не залепне.
Ризотото с гъби и спанак е готово....
27 Юни
2
Ризото с телешко и зеленчуциКогато се сварят, добавете нарязания магданоз и киселите краставички към ризотото с телешко месо зеленчуци, разбъркайте....
27 Май
Ризото с миди и гъбиСтудено трябва да е, за да придобие ризотото блясък и брилянтен вид.
Накрая сложете мидите и поднесете горещо по желание в компания на Пармезан - на прах или люспички.
Ризотото с миди и гъби е готово....
19 Юли
3
Постно лимоново ризото с тиквичкиХомогенизирайте добре постното ризото с тиквички, насипете в чинии и поднесете топло!
Да ви е сладко!...
18 Февр.
Ризото с чушки и тиквичкиСлед около 20-минути се добавя магданоз и ризотото се сервира, обикновено поръсено с настърган пармезан.
Ризотото с чушки и тиквички е готово....
01 Май
Ризото с кейл и маскарпонеМалко нетрадиционно ризото, но пък за сметка на това - вкусно и лесно.
Налълцайте скилидките чесън и ги запържете в зехтина на слаб/умерен огън докато пуснат аромата си....
22 Март
Ризото с манатарки и трюфелПоднесете вкусното ризото поръсено с още пармезан и останалия трюфел. Ризотото с манатарки и трюфел е готово.
* За снимката съм нарязала черния трюфел на филийки, за да се вижда по- добре....
20 Септ.
Ризото с манатарки и скаридиТрябва да ви се получи кремообразно ризото, внимавайте да не е сухо.
Добавете пармезана и разбъркайте....
12 Януари
Ризото с микс от зеленчуциСлед като ястието заври, котлонът се изключва и ризотото се оставя на него, докато се охлади....
15 Дек.
1
Ризото с просо и зеленчуциПросото се измива и се се сварява в 1 ч.ч. вода. Лукът, морковът и чушката се запържват в олиото. Добавя се доматът и се бърка, докато омекне. След това се прибавя се около 1/2 ч.ч. вода и останалите зеленчуци - грахът и...
07 Януари
Ризото с гъби и пармезанНакрая добавете сирената и разбъркайте ризотото.
Поръсете с пармезан и поднесете.
Ризотото с гъби и пармезан е готово....
13 Септ.
Ризото с манатарки и пилеОставете на котлона за още няколко минути, като бъркате и след това може да сервирайте това вкусно и ароматно ризото, поръсено с малко пармезан.
Бон Апети с моето ризото с манатарки и пиле!...
21 Окт.