Gotvach.bg»Статии»Керамични съдове
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословно готвене в керамични съдове
Продуктите, приготвени в керамични съдове, учудват приятно с особения си вкус и аромат....
Инструкции при готвенето с керамични съдове
Тя е отличен материал за изработка на готварски съдове или на съдове с керамично покритие....
Особености при готвенето с керамични съдове
Използването на керамични съдове за готвене, макар и нашумяло и модерно в последно време, не е някаква новост. Керамични съдове се използвани от дълбоки времена....
За съдовете с керамично покритиеОсвен това керамичните съдове ви дават възможността да ги нагреете на по-високи градуси, отколкото тефлоновите съдове....
3
Как да ползваме керамичните съдове за печене?
При ползване на керамични съдове има няколко правила, които трябва да спазваме, за да ги запазим за по-дълго време и да се наслаждаваме на едно много вкусно ястие....
Тиганите с незалепващо покритиеОсвен това керамичните съдове издържат на нагряване до 450 градуса....
3
Най-добрите и безвредни съдове за готвене
Друг недостатък на съвременните керамични съдове е относително високата им цена. За съжаление, на пазара можете да намерите нестандартна керамика, но тя не е топлоустойчива....
Как се рисуват и украсяват глинените съдове?
Глинените съдове се изработват ръчно или в гипсови калъпи. Украсата е рисувана на ръка, а характерното кристално звънене на качествените керамични съдове е познато и ценено не само в родната ни страна....
Как да изберем готварска печка?
Също така за тях е наложително използването на определени готварски съдове като тези от чугун, неръждаема и емайлирани стомана. Неподходящи са обикновените метални, керамични, медни и стъклени съдове....
Съвети при избора на съдове за готвенеКерамичните съдове се почистват лесно, устойчиви са на одрасквания и ерозия. Топлината се разпределя равномерно.
Стъклени съдове – тези съдове, направени от огнеупорно стъкло са идеални за готвене....
3
Безопасно ли е използването на незалепващо покритие като тефлона?
Това са керамични съдове, чугунени, от неръждаема стомана, силиконови и най-старите - от камък....
Правила за печене в глинен съд
Има обаче и някои правила при печене в глинени съдове. А именно:
1. Съдовете биват керамични, гланцирани и от теракота....
Пластмасовите прибори увреждат бъбреците ниЕдната група участници са консумирали супа от керамични съдове, а другата група са се хранили в пластмасови чинии....
1
Съвети за почистване на кухненските съдове
Порцелановите и керамични съдове трябва да се почистват само с топла вода и мек препарат. Същото важи и за емайлираните тенджери, тъй като ако се почистват с абразивен препарат, след време емайлът потъмнява....
Трите начина за предаване на топлината към храната
Трябва да се ползват специални съдове.
Конвекция
Тук топлината се предава чрез въздух и вода независимо дали по естествен или механичен начин. Естествената конвекция се получава, когато в течността има циркулация....