Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
14 Ноем.
6
Тесто за ХалаТук обаче ще се спрем на самото тесто за хляб.
То се приготвя като първо разтворим маята в топлото мляко в малка купичка и разбъркаме добре....
03 Окт.
Тесто за соленкиГотовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници.
Поръсете с желаните подправки и изпечете вашите любими соленки....
24 Януари
Тесто за всичкоРецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
10 Септ.
1
Тесто за соленкиЗамесете меко тесто.
Поставете на набрашнен плот и ако има нужда, доизмесете тестото, така е да не лепи.
Готовото тесто за соленки разточете на правоъгълен лист и изрежете по желание с нож, чашка, форма......
29 Януари
Тесто за мекициВ средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената смес като се бърка с лъжица и когато вече може да се меси, се продължава с ръце. Меси се докато спре да лепне по ръцете....
15 Януари
Тесто с маяС получената смес и 1 кг от пресятото брашно замесете тесто.
Месете 10-тина минути, като прибавяте от останалото брашно. Намажете тестото обилно с олио и го сложете в по-голям найлонов плик....
17 Август
Тесто за питиОт брашното се прави кладенче и се изсипва всички съставки. В начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло....
02 Февр.
1
Тесто за щруделЗамесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично.
Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
19 Ноем.
Тесто за хлябОмесеното тесто се слага в намаслена с растително масло купа и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса встрани, докато удвои обема си два пъти....
10 Март
Тесто за фокачаГотовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си.
Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
15 Май
Тесто за фунийкиЗапочнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи.
Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
04 Април
6
Тесто за баницаРазбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко.
След това го разделете на около 15 топки....
26 Окт.
9
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто за пицаТова тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
15 Ноем.
4
Тесто за декорацияТози тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
24 Януари
Тесто за юфкаПрави се кладенче в средата и в него се слагат яйцата, спанакът и сметаната.
Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час....
26 Януари
Тесто с грисОт така приготвеното тесто може да приготвите кифлички, рула или закуски с плънка в желаната от вас форма....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто за пицаТова тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
15 Ноем.
4
Тесто за щруделЗапочнете да месите, докато се получи хомогенно нелепнещо тесто.
Оформете го на плоска топка, леко го намазнете, покрийте го с купа, а отгоре сложете тенджера с гореща вода....
13 Април
1
Тесто за оформени питкиКогато вече е готово за месене, го изваждаме и месим до получаване на много мекичко и гладко тесто.
Оставяме го покрито със стреч или кърпа да втаса на топло около 40-50 мин....
17 Дек.
Тесто за невероятни питкиОформяме (месим) меко тесто за питки.
С готовото тесто за невероятни питки след това избираме модел питка и я правим. Намазваме с яйцето и печем на 180°C...
21 Февр.