Уважаеми Коста, начинът на приготвяне на стерилизираните гъби е описан подробно и коректно. Количеството на съставките за маринатата е упоменато в списъка за необходимите продукти. Водата, с която се заливат гъбите, е тази, в която са врели, както ясно е написано. И да, стерилизиране означава варене на бурканите.
Надяваме се в бъдеще критиките, които отправяте към авторите на рецептите, публикувани на сайта Готвач.бг, да бъдат конструктивни и езикът, който използвате, да бъде в рамките на нормалния тон. Обиди и нападки няма да бъдат толерирани, а потребителите, които не се съобразяват с това, ще бъдат БАННАТИ без предупреждение.
"Отцеждат се, отново се заливат със студена вода и се варят още 5 минути. Отцеждат се отново. Доматите се преместват в тенджера, ДОБАВЯ СЕ ЗАХАРТА и 1 чаша вода."
От редактор: Можете да качите рецептата на сайта си ако посочите готвач.бг като източник. Снимката нямате право да я ползвате, защото тя е обект на други авторски права.
Нели, и на нас ни се иска авторите на рецептите да качват свои, авторски фотографии на ястията, но уви, това рядко се случва. В тези случаи ние слагаме художествена фотография, която в най-голяма степен да отговаря на рецептата. Разминавания са възможни. Що се отнася до снимките - всички снимки, които се публикуват на сайта Готвач.бг, са с платени авторски права!
Всъщност "аз" снимката към конкретната рецепта е авторска. Рецептата е изпитана и дори и без ягоди, които в момента трудно се намират, е много вкусна. Защо просто не я опитате и тогава да споделите с всички обективното си мнение. Разбира се, за предпочитане е да се подпишете с името си.
Описано е точно. Първо сварявате шкембето. След това го нарязвате. Слагате шкембето в предварително намаслена тава. Заливате го с половината масло и смес от настъргани домати и ситно нарязани люти чушки. Отгоре заливате с останалото масло. Ястието се пече в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за около 35 минути. Да ви е сладко.
"Затоплете леко прясното мляко и разтворете вътре сухата мая, захарта и солта.
В дълбока тенджера на слаб огън се разтопява маслото. Добавете вътре яйцето, киселото мляко и разбъркайте хубаво. Добавете брашното, което предварително сте пресели. Всички продукти се смесват".
Производителят не е назован, защото не е ясно кой е той. Проверката е установила, че посоченото върху опаковката име е на реален прозиводител от град Шумен, но с неговата търговска марка е злоупотребено!
Моите коментари