Това беше снимка от първия ми опит за този пай, правих още веднъж, но се изяде светкавично и нямах време да го снимам :( беше по-добър от този на снимката :)
Майонезата се слага на вместо олиото и яйцата, които реших, че чудесно могат да бъдат заместени от разбита майонеза - домашна или купешка, и с двете съм пробвала, и с двете става страхотно тесто. Първо много бързо се замесва, второ по-изгодно идва от към цени за продукти и трето наистина много вкусно, еластично и меко тесто се получава. Пробвайте :)
Не. Трайността им е в хладилник е до месец. Ако искате може да ги обърнете с капака надолу докато са още горещи, след като ги разсипете. Те ще се запечатат и ще си спестите време.
Ако искате слагате, ако не искате - не слагате. Не сме закърмени с наденица с праз... моля ви се.. аз това използвах, затова е така описано в рецептата, мисля, че явно се подразбира защо.....
Неее, паелята се прави с бульон от свареното пилешко месо, с миди, със скариди и се готви в специални за целта тигани, прави се също на котлон, не се слага бяло вино. Правила съм и едната, която е с пилешко, и другата - с морски дарове. Това си е просто ориз със скариди, няма спецификата на паелята.
Кулинарчета, кажете как е, приготвихте ли го ? Много е апетитен, и на фона на цените за едно десертче по магазините, това предложение Ви излиза в пъти по-евтино, дори по-вкусно, защото знаете какво слагате в него и все пак вие сте си се потрудили за него :) споделете резултати, много бих се радвала
Моите коментари