Русиана Михайлова
Русиана Михайлова
Помощник Готвач

Моите коментари

Това е страхотно :) Браво, Петя, наистина впечатляващо изпълнение, замислям се за тези дни да спретна и аз идейката.
Този сос е уникален !! Правила съм с него глазура за карамелен кекс, става толкова вкусен ... удоволствие за сетивата. Също, ако не ви се занимава да бъркате захар, да чакате да не загори и т.н. 1 пакет бонбони карамел му си ги разтапяте с малко сметанка на водна баня и сосът или глазурата са готови :)
Ха-ха, наистина са много вкусни, да, името е познато в Сливенския край, така им казват там.
Аз също правя такова мезенце вече за трета година. Всяка година изменям подправките. Тази година го правих с пушен червен пипер и подправки за суджук. Може да ви се стори странно, но вкусът е страшен :)
Много е добър сачът! Определено гласувам 5, понеже съм го приготвяла и от личен опит знам каква вкусотия е ;)
Чудесно, а доматеното пюре кога слагате? По време на запържването на месото ли? Поне така мисля, иначе ще накиселява.
Рецептата ми допада много, особено това, че е бързо и нестандартно предложение. Мина ми през ума, че могат да бъдат приготвени и с мариновани чушки, плънката - същата или може би 1-2 скълцани скилидки чесън в добавка и леко запържени в царевично брашно...
Хубава статийка :) В Испания предлагат така наречените Чурос, с разликата, че не се сиропират, а се предлагат с много пудра захар или течен шоколад. Прилича на толумбичките, но без сироп :) В Испания има седмични пазари, подобни на нашите битаци и се предлагат още горещи и ухаещи. Много са вкусни.
Това е вкусът от детството ми, когато зимно време ходех при баба и дядо... винаги отваряха бурканче белени доматки и нарязваха по една главичка лук с много пресен магданоз..
Съчетанието на продукти звучи много добре, определено ще го пробвам!
Браво, изглежда чудесно и със сигурност е и вкусно, в съчетание с дресинга :)