Добра е кашата. С технологията нещо не съм съгласен. Червен пипер сложен в началото на пържене, започва да горчи. Баба го правеше така:
Първо слага в сух тиган брашно. Като стане съвсем леко светло кафяво го маха от тигана. Вече олио, праз и евентуално лук докат се запържат. Ч.пип. за секунди, брашно, разбърква, зел.чорба. Ако е много солена и вода. Ааа и една чаша брашно е за многочленно семейство. Моето както е от един член 4/5 с.л. стигат
Уникална супа. Като я почнах бях скептичен. Резултата обаче ме порази. Как е възможно с никакви продукти да се получи такава съвършена идилия. Най ми върви след препиване :-) Оказа се че и домашните я харесват. Много хитро се съчетава картов със солената зелева чорба. Понякога използвам картофено пюре за обезсоляване на манджите. В тази супа добавих морков и зелена чушка за дизайн. А само в моята порция и лютив червен пипер. Че другите не са по лютото. Пък и точно февруари е времето за тази вкусотия. Правете и хапвайте без притеснение за калорий.
Ако се омеси от вечерта, слага се в хладилника, на сутринта е готово. Иначе на стайна, час и половина. И друго, след оформяне на топките може да не се чака второто втасване. Но печенето става в студена фурна. Докато достигне температурата за печене питката бухва отново ;-) И направи снимка, питката е с уникален аромат та чак се наслюнчвам :-)
Моите коментари