Според мен ако замениш маргарина с масло и намалиш какаото на 1 с.л. на Йоткер и 2-3 с.л. захар ще се получи много добре. Правя подобна глазура за негърче и никога не ми е горчала.
Може би е заради по тънката кора. Аз правя едни мекички със същата смес ,но по тънко ги точа и стават кухи,разрязвам ги лъко и ги пълня и се получават страхотно. Незнам как е правилно да се наричат така ги знам. В нашия край мекици и катми правим с мая само бухти със сода.
:)) Благодаря:))все пак говорим за малко тесто,за бухти което не втасва и несе точи тънко,не за къпана баница примерно ...Опитайте,току виж се окаже по- лесно и бързо от колкото се опитвате да го представите.
Тестото се меси за 1 минута,ако за 1 минута може да се запали толкова олио значи сте права. Друг е въпроса кой колко може да меси. Не съм срещала рецепта която да пасва на вкуса и възможностите на всеки,така че всеки може да прецени възможностите си и да действа според тях.
Явно мойта баба е доста възрастна,защото не ми е споменавала да са имали салам едно време още по- малко телешки. Предимно домашна пъстарма и луканка правеха до колкото си спомням.
Моите коментари