Слагам само една и ястието се получава много леко пикантно с приятен пикантен вкус. Ако не Ви понася не я слагайте, но мога да ви уверя, че в лютите чушки се съдържа по-голяма концентрация на витамин С от лимона даже.
Яжте люти чушки и няма да се разболявате зимата.
Наздраве.
Пробвай я. Събрах очите на приятелите си. Голяма вкуснотия става, като можете да добавяте и други по ваше желание зеленчуци. Правил съм я и с дивечово месо, стана прекрасно, но топлинната обработка на месото изисква повече време и при това положение лука и чесъна ще трябва да се сложат в края на процеса.
Днес пробвах рецептата Ви и бих искал да споделя впечатления и да Ви дам препоръки, относно посочените количества на продуктите.
Посоченото количество брашно се оказа твърде много или посоченото количество мляко се оказа твърде малко.
Сместа става като се коригира със следните количества:
- брашно - около 500-550г.
- кисело мляко - 2/две/ кофички. Уточнявам, че млякото което ползвах е 3.5% и не е разводнено.
- яйца - 3/три/ броя, средно големи.
- сода - изравнена чаена лъжичка. Ако е по-малко, колачетата ще станат жилави.
- сол - 2/две/ щипки сол.
По отношение на приготвянето на сместа:
- разбийте яйцата със солта,
- разбийте содата с киселото мляко продължително до получаване на пухкава и аерирана смес.
Добавете разбитото кисело мляко към яйцата за да запазите сместа максимално пухкава. Това ще ви гарантира, че колачетата няма опасност да се получат жилави.
И накрая ще добавя една моя идея за намазването им, вместо с масло, можете да ги намажете със следната смес:
- зехтин, счукан чесън и копър /пропорциите са на вкус/. Обърквате съставките и мажете с четка изпечените колачета.
И последен съвет:
След всяко изпечено колаче, отново мажете сача с мъничко свинска мас, колкото да омазните сача, за да не ви залепва сместа.
Е това е всичко. Иначе станаха вкусни и с не дотам правилна форма, като за първи път.
Наздраве.
Моите коментари