Начинаещ кулинар
Начинаещ кулинар
Новак

Моите коментари

Заповядай на гости и ще те почерпим. :)
Ние си направихме 4 вида /снимката/ общо 5кг. Почти не останаха :)
Слагам само една и ястието се получава много леко пикантно с приятен пикантен вкус. Ако не Ви понася не я слагайте, но мога да ви уверя, че в лютите чушки се съдържа по-голяма концентрация на витамин С от лимона даже. Яжте люти чушки и няма да се разболявате зимата. Наздраве.
Пробвай я. Събрах очите на приятелите си. Голяма вкуснотия става, като можете да добавяте и други по ваше желание зеленчуци. Правил съм я и с дивечово месо, стана прекрасно, но топлинната обработка на месото изисква повече време и при това положение лука и чесъна ще трябва да се сложат в края на процеса.
Днес пробвах рецептата Ви и бих искал да споделя впечатления и да Ви дам препоръки, относно посочените количества на продуктите. Посоченото количество брашно се оказа твърде много или посоченото количество мляко се оказа твърде малко. Сместа става като се коригира със следните количества: - брашно - около 500-550г. - кисело мляко - 2/две/ кофички. Уточнявам, че млякото което ползвах е 3.5% и не е разводнено. - яйца - 3/три/ броя, средно големи. - сода - изравнена чаена лъжичка. Ако е по-малко, колачетата ще станат жилави. - сол - 2/две/ щипки сол. По отношение на приготвянето на сместа: - разбийте яйцата със солта, - разбийте содата с киселото мляко продължително до получаване на пухкава и аерирана смес. Добавете разбитото кисело мляко към яйцата за да запазите сместа максимално пухкава. Това ще ви гарантира, че колачетата няма опасност да се получат жилави. И накрая ще добавя една моя идея за намазването им, вместо с масло, можете да ги намажете със следната смес: - зехтин, счукан чесън и копър /пропорциите са на вкус/. Обърквате съставките и мажете с четка изпечените колачета. И последен съвет: След всяко изпечено колаче, отново мажете сача с мъничко свинска мас, колкото да омазните сача, за да не ви залепва сместа. Е това е всичко. Иначе станаха вкусни и с не дотам правилна форма, като за първи път. Наздраве.
Това ще го пробвам. Гарантирам снимка с резултата. :)