Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Мастър Шеф

Моите коментари

Sevdalina Irikova коментира:
Успех и да Ви е сладко!
Sevdalina Irikova коментира:
Корекция - не "по-малко" , а по-малки съцветия. Моля, за извинение!
Sevdalina Irikova коментира:
Моето семейство я консумира по този начин. А синът ми не обича "голи супи", както ги нарича. Винаги правя застройка, но за да е по-лека, както е упоменато в съставките и приготовлението ТЯ не е варена. Всеки има предпочитания, а това е вкусът на моята кухня. Вие я пригответе без застройка, тогава забележката Ви ще бъде излишна. Хубав ден!
Sevdalina Irikova коментира:
Радвам се, че рецептата Ви е харесала. Да Ви е сладко!
Sevdalina Irikova коментира:
Това ме радва! Да Ви е пивко!
Sevdalina Irikova коментира:
Благодаря! Радвам се, че вкусът й Ви е впечатлил! Добър апетит!
Sevdalina Irikova коментира:
Привет! Към яхнията се добавя 1 л. бульон, както съм упоменала в съставките. наливаме виното, доматената салца и растителната мазнина. Те са достатъчни. Поздрави!
Sevdalina Irikova коментира:
Сърдечно Ви благодаря! Удоволствието пък в презентацията е да зарадваш любимите хора, както на трапезата, така и във виртуалното пространство.
Sevdalina Irikova коментира:
Благодаря Ви!
Sevdalina Irikova коментира:
Да, за съжаление хлорираната вода не е подходяща. Ето защо когато варите чай е добре да използвате филтрираната или изворна , защото имат по-мека структура. Мнозина от нас наливат вода от чешмата без да се замислят. Но всеки прави тази често срещана грешка несъзнателно. За да бъде чаят полезен е необходимо също така да се обмисля съотношението на водата спрямо количеството билки. Тя не трябва да е нито прекалено много, защото активните вещества на билките ще се размият, нито прекалено малко, защото пък ще наситят течността. Тогава говорим за други текстури - настойки и тинктури, които се използват в пъти по-малко количество при провеждане на лечение. А това крие рискове от странични ефекти, защото е добре да знаем, че все пак билките не са безобидни в големи количества!!! Друго правило при варенето на чай е водата да не я оставяме да кипи безразборно на котлона, защото по този начин се изтласква разтворения в нея кислород. Той се изпарява и така водата, която пиете става по-бедна и това променя нейната структура. Тогава и чаят губи вкуса си. Поздрави!
Sevdalina Irikova коментира:
Благодаря! Ароматен и много полезен билков чай.
Sevdalina Irikova коментира:
Чудесна рецепта, Вили! НО трябва да бъдем внимателни с наименованието им и техния състав, защото този изпробван лек е подходящ само за пациенти с хипер функцията на щитовидната жлеза. Пациенти с намалена такава / хипо функция / Нашимото, НЕ трябва да консумират орехи! Аз самата съм с Хипотиреоидизъм и за съжаление ендокринологът ми е забранил употребата на йод съдържащи компоненти, които аз обожавам - орехи, райска ябълка, водорасли и други, защото съвкупността им с хормоналната заместителна терапия се получава натрупване или предозиране. Добре е да има кратко уточнение , към самата рецепта, защото много от читателите приемат написаното като изпълнимо, защото е логично да не е в компетенцията им за страничните ефекти. Като уточнение бих си позволила да добавя, че тези, които са с хипофункция на щитовидната жлеза орехите могат да бъдат заменени с бразилски ядки, които са подходящи в техния хранителен режим. Поздрави!
Sevdalina Irikova коментира:
Любима комбинация! Перфектна визия! Поздрави!
Sevdalina Irikova коментира:
Чудна и неустоимо вкусна пухкавелка! Поздрави, Ванче!
Sevdalina Irikova коментира:
Успех и да Ви е сладко!
Sevdalina Irikova коментира:
Благодаря Ви! Да Ви е сладко!