Благодаря! Чудесна и лесна за приготвяне напитка. Ядковите млека се приготвят бързо, притежават много полезни за организма вещества. Подходящи са за хора, с алергия към белтъка на кравето мляко. Аз лично много ги обичам.
Здравейте! Това печиво, което е на снимката и замесено с една суха мая от 7 гр.. Тя отговаря на 500-600 гр. брашно. Не меся за пръв път, а и не бих си позволила да упомена съставки с неточен грамаж. В помещението трябва да е топло, като е важно и втасването. Хубава вечер!
Моите поздравления, Марчелка! Ти си класиката на сладките изкушения. Различавам отлично почеркът ти, отнасяш се за изискани сладки или "засукани" десерти. Винаги ни изненадваш с нещо ново, различно, иновативно, но същевременно класическа в европейската кухня, ретро рецепти, които някои от тях виждам за първи път. Тази е една от тях и тя отива в любими! Слънчев ден и ползотворна седмица ти желая, мила!
Много мило, благодаря! И най-простичката вкуснотия, поднесена по начин, по който ме удовлетворява, изглежда завършена. В домашни условия, с подръчни материали, всеки може да твори, защото визията очарова сетивата ни!
Обожавам тези сарми. Въпреки, че в моите не слагам кайма, пак са много вкусни. Превъзходна рецепта, Марчелка! Следващият път вместо печурки ще използвам дъхавите манатарки. Предусещам празник за сетивата си!
Не съм съгласна с твърдението, че морковът и дюлята са храни, които регулират храносмилането и притежават слабителни свойства. Напротив, те са храни, които не се препоръчват при лениви черва (обстипацио).
Ммммм, това бих похапвала по всяко време. Толкова апетитно изглежда, че още довечера ще запретна ръкави и ще ти открадна рецептата, мила! За тази вкусотия отменям всякаква диета!
Знаеш, че не съм почитател на сладкото, но всички тези класики съм записала ред по ред в тифтеря, като с радост ще зарадвам любими си хора и колежки с някои от тях. Радвам се да видя, че доброто си настроение влагаш в тези кулинарните сладории. По всичко личи, че Коледния порив е осенил кухнята ти, усещайки от тук ароматите на канела, ванилия, ром и сушени плодове. Това е то, коледно настроение!
Моите комплименти, мила ми Марчела! Експресивна, креативна, фина, ти радваш сетивата ни с изкушаващи уникални класически рецепти. Сладкарството не е занаят, а изкуство, което не е за всеки! Впечатлена съм не само от интересните ти идеи за сладки удоволствия, но и снимките ти хващат окото, бравус! Оценявам твоето присъствие! Поздрав най-сърдечен!
Моите коментари