Мезе, гарнитура, основно, кой ще подмине тази пикантна ароматна вкусотия?! Марчелка, имам въпрос. Много обичаме печени картофки на фурна, но никога не съм пекла батати. Тяхната текстура (като сорт) с по-вече нишесте ли е или не? Стават ли хрупкави във фурната? Изглеждат ми греховно апетитни. Поздрави!
Днес моите тинейджъри ще приготвят тази рецепта с пълнозърнесто брашно. Въпросът ми е - след като изстинат остават ли пухкави и меки за консумация на следващия ден? Лесна и бърза рецепта, подходяща за безглутенов режим (но с домашно мляко). Благодаря и поздрави!
Рецептата е включихме в нашето меню, Марчела! Вкусна и добре балансирана. Аз също не добавям лимоновия сок, защото я предпочитаме с кисело мляко. Поздрави!
Марчелка, уведомявам те, мила ми дружке, че съм ти копнала хубавата рецепта. Благодаря ти, че си се постарала отново да ни я представиш в пълният ѝ блясък. Хубав ден от мен!
Толкова е изкушаващ! Знаеш, че не си падам по сладкото, но тази рецепта ме заинтригува!!!
Харесвам комбинация с плодове и сметана. След като замразих черешите, ще мога ли да го приготвям и зимата с тях! И не на последно място - перфектни фотографии! Поздрави!
Разбира се. Тяхната твърда консистенция позволява запичането във фурната. След като ги оформите с желаната от вас големина ще ги оваляте само с галета. Добавете в нея и ситно настърган пармезан. Не ги потапяйте в белтък, защото неговото предназначение, както и при картофените кюфтета, е те да запазят целостта си. Подредете ги върху предварително намаслена хартия за печене. Ще станат хрупкави, а вкусът ще ви удовлетвори, сигурна съм!
Моите коментари