Sevdalina Irikova

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти896Статии9Съвети4Коментари282Форумни теми2Постове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки21855

Колко често можете да си позволите скъпо струващи сирена, деликатеси или други продукти, които не са по джоба на много българи? Този въпрос ме провокира, следейки кулинарното предаване Мастър Шеф . Следях участниците, имаха тема да познаят видовете сирена по вкуса и да приготвят ястие с Камембер.
Един от участниците обясни, че няма как да бъде на сто процента с рецептата, защото никога не е опитвал това сирене. С умиление и възхищение проследих неговото участие, защото въпреки всичко, той доказа, че неговият кулинарен таланта победи този млечен продукт.
Колко често използвате от тези продукти. Заменяте ли ги в дадена рецепта с качествени български сирена или кашкавали? 


Връщате ли се често в детството си, дори и мислено, когато дори една хапка от кухнята на баба или мама може да ви направи щастливи. Още ли ви привлича уханието на бабините мекици или кексът на мама? Колко често приготвяте техните рецепти, оставате ли верни на тях или се впускате по течението на модерната кухня?
Пазите ли стари рецепти, които да предадете на вашите деца?