Sevdalina Irikova
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти896Снимки2643Статии9Съвети4Коментари282Форумни теми2Постове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки21854
Колко често и в кои рецепти използвате френски сирена? Заменяте ли ги с друг?
Колко често можете да си позволите скъпо струващи сирена, деликатеси или други продукти, които не са по джоба на много българи? Този въпрос ме провокира, следейки кулинарното предаване Мастър Шеф . Следях участниците, имаха тема да познаят видовете сирена по вкуса и да приготвят ястие с Камембер.
Един от участниците обясни, че няма как да бъде на сто процента с рецептата, защото никога не е опитвал това сирене. С умиление и възхищение проследих неговото участие, защото въпреки всичко, той доказа, че неговият кулинарен таланта победи този млечен продукт.
Колко често използвате от тези продукти. Заменяте ли ги в дадена рецепта с качествени български сирена или кашкавали?
Оставаме ли верни на традициите в кухнята?
Връщате ли се често в детството си, дори и мислено, когато дори една хапка от кухнята на баба или мама може да ви направи щастливи. Още ли ви привлича уханието на бабините мекици или кексът на мама? Колко често приготвяте техните рецепти, оставате ли верни на тях или се впускате по течението на модерната кухня?
Пазите ли стари рецепти, които да предадете на вашите деца?