Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Мастър Шеф

Коментарите на Sevdalina Irikova

 • Sevdalina Irikova коментира:Супа от топчета за ценителиСупа от топчета за ценители25.08.2017Благодаря! Радвам се, че вкусът й Ви е впечатлил! Добър апетит!
 • Sevdalina Irikova коментира:Селска яхния от леща в гювечСелска яхния от леща в гювеч02.12.2019Привет! Към яхнията се добавя 1 л. бульон, както съм упоменала в съставките. наливаме виното, доматената салца и растителната мазнина. Те са достатъчни. Поздрави!
 • Sevdalina Irikova коментира:Селска яхния от леща в гювечСелска яхния от леща в гювеч02.12.2019Сърдечно Ви благодаря! Удоволствието пък в презентацията е да зарадваш любимите хора, както на трапезата, така и във виртуалното пространство.
 • Sevdalina Irikova коментира:Селска яхния от леща в гювечСелска яхния от леща в гювеч02.12.2019Благодаря Ви!
 • Sevdalina Irikova коментира:Билков чай от мащеркаБилков чай от мащерка16.05.2019Да, за съжаление хлорираната вода не е подходяща. Ето защо когато варите чай е добре да използвате филтрираната или изворна , защото имат по-мека структура. Мнозина от нас наливат вода от чешмата без да се замислят. Но всеки прави тази често срещана грешка несъзнателно. За да бъде чаят полезен е необходимо също така да се обмисля съотношението на водата спрямо количеството билки. Тя не трябва да е нито прекалено много, защото активните вещества на билките ще се размият, нито прекалено малко, защото пък ще наситят течността. Тогава говорим за други текстури - настойки и тинктури, които се използват в пъти по-малко количество при провеждане на лечение. А това крие рискове от странични ефекти, защото е добре да знаем, че все пак билките не са безобидни в големи количества!!! Друго правило при варенето на чай е водата да не я оставяме да кипи безразборно на котлона, защото по този начин се изтласква разтворения в нея кислород. Той се изпарява и така водата, която пиете става по-бедна и това променя нейната структура. Тогава и чаят губи вкуса си. Поздрави!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Билков чай от мащеркаБилков чай от мащерка16.05.2019Благодаря! Ароматен и много полезен билков чай.
 • Sevdalina Irikova коментира:Изпробван лек за щитовидна жлезаИзпробван лек за щитовидна жлеза11.01.2020Чудесна рецепта, Вили! НО трябва да бъдем внимателни с наименованието им и техния състав, защото този изпробван лек е подходящ само за пациенти с хипер функцията на щитовидната жлеза. Пациенти с намалена такава / хипо функция / Нашимото, НЕ трябва да консумират орехи! Аз самата съм с Хипотиреоидизъм и за съжаление ендокринологът ми е забранил употребата на йод съдържащи компоненти, които аз обожавам - орехи, райска ябълка, водорасли и други, защото съвкупността им с хормоналната заместителна терапия се получава натрупване или предозиране. Добре е да има кратко уточнение , към самата рецепта, защото много от читателите приемат написаното като изпълнимо, защото е логично да не е в компетенцията им за страничните ефекти. Като уточнение бих си позволила да добавя, че тези, които са с хипофункция на щитовидната жлеза орехите могат да бъдат заменени с бразилски ядки, които са подходящи в техния хранителен режим. Поздрави!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Гъбено фрикасеГъбено фрикасе08.08.2019Любима комбинация! Перфектна визия! Поздрави!
 • Sevdalina Irikova коментира:Домашна точена баница (Топяща се в устата)Домашна точена баница (Топяща се в устата)05.01.2020Чудна и неустоимо вкусна пухкавелка! Поздрави, Ванче!
 • Sevdalina Irikova коментира:Зелева чорба за детоксикацияЗелева чорба за детоксикация02.01.2020Успех и да Ви е сладко!
 • Sevdalina Irikova коментира:Зелева чорба за детоксикацияЗелева чорба за детоксикация02.01.2020Благодаря Ви! Да Ви е сладко!
 • Sevdalina Irikova коментира:Уникална пилешка супаУникална пилешка супа05.12.2018Благодаря Ви! Весели празници!
 • Sevdalina Irikova коментира:Печени пуешки бутчета за Коледа с хрупкава бадемова коричкаПечени пуешки бутчета за Коледа с хрупкава бадемова коричка16.12.2019Благодаря Ви! Весели празници!
 • Sevdalina Irikova коментира:Вита баница с къпани кориВита баница с къпани кори29.11.2019Аплаузи, Дани! Впечатляваща рецепта изпипана до съвършенство. Предусещам уханието на печивото и превъзходните му вкусови усещания. Приемам предизвикателството за рецептата. Поздрави!
 • Sevdalina Irikova коментира:Селски хляб с маяСелски хляб с мая15.11.2019Чуден!
 • Sevdalina Irikova коментира:Еньов Божи чай за здравеЕньов Божи чай за здраве24.11.2018Богата и щедра е българската природа, която трябва да ценим и пазим. В лечебните растения тече живителната сила на земята и затова те носят здраве и сила,
 • Sevdalina Irikova коментира:Бутер охлювчета с шунка и чедърБутер охлювчета с шунка и чедър10.10.2017Благодаря Ви! Рецептите ми са предложение, а креативността и вкусовите предпочитания оставям на Вас! Разбира се, че с кашкавал резултатът е успешен, пробвала съм с налични продукти. Скоро импровизирах с маслини, сушени доматчета и кашкавал - вкуснотия! Поздрави!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Тиквена крем супа с крема сиренеТиквена крем супа с крема сирене19.10.2019Любов от първа лъжица, изпипано до съвършенство. Поздравления!