Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Иноватор

Коментарите на Sevdalina Irikova

 • Sevdalina Irikova коментира:Дзеполе (Zeppole)Дзеполе (Zeppole)25.03.2019Моите поздравления, Марчелка! Ти си класиката на сладките изкушения. Различавам отлично почеркът ти, отнасяш се за изискани сладки или "засукани" десерти. Винаги ни изненадваш с нещо ново, различно, иновативно, но същевременно класическа в европейската кухня, ретро рецепти, които някои от тях виждам за първи път. Тази е една от тях и тя отива в любими! Слънчев ден и ползотворна седмица ти желая, мила!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Веган шоколадова торта (Импровизация по рецепта на Силвена Роу)Веган шоколадова торта (Импровизация по рецепта на Силвена Роу)17.03.2019От къде мога да си набавя сироп от кафяв ориз? Благодаря!
 • Sevdalina Irikova коментира:Класически мит с кренвиршКласически мит с кренвирш09.02.2019Много мило, благодаря! И най-простичката вкуснотия, поднесена по начин, по който ме удовлетворява, изглежда завършена. В домашни условия, с подръчни материали, всеки може да твори, защото визията очарова сетивата ни!
 • Sevdalina Irikova коментира:Неделни гофретиНеделни гофрети09.10.2016Изкушителни , Гери!
 • Sevdalina Irikova коментира:Оригинално тесто за пицаОригинално тесто за пица31.05.2014Моите почитания, но рецептата ви няма нищо общо с оригиналната, извинете! Съотношението на съставките е абсолютно несъвместимо. За първи път си позволявам критика, относно публикувана рецепта, но се опасявам, че начинаещите кулинари ще похабят продуктите си. Първо- пакетче суха мая от 7 гр. е достатъчна за 500 гр. брашно. Второ -няма как , цитирам маята да " заприлича на крем и стане готова", ако не бъде подхранена със захар. Трето- в съставките липсва зехтин или друга растителна мазнина. Четвърто- това количество брашно няма как да бъде "поето" от толкова количество течност. Не доумявам, но от пръв поглед си личи, че одобрената рецепта няма как да бъде "Оригинална"!!!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Цитрусов локумЦитрусов локум20.12.2018Ново предизвикателство!
 • Sevdalina Irikova коментира:Касапски сарми с кисело зеле, сушени червени чушки и манатаркиКасапски сарми с кисело зеле, сушени червени чушки и манатарки26.01.2019Обожавам тези сарми. Въпреки, че в моите не слагам кайма, пак са много вкусни. Превъзходна рецепта, Марчелка! Следващият път вместо печурки ще използвам дъхавите манатарки. Предусещам празник за сетивата си!
 • Sevdalina Irikova коментира:Правилните храни при лениви черваПравилните храни при лениви черва26.12.2012Не съм съгласна с твърдението, че морковът и дюлята са храни, които регулират храносмилането и притежават слабителни свойства. Напротив, те са храни, които не се препоръчват при лениви черва (обстипацио).
 • Sevdalina Irikova коментира:Механджийска бърза мешена туршияМеханджийска бърза мешена туршия06.12.2018Използва се като стабилизатор, защото туршията не се стерилизира.
 • Sevdalina Irikova коментира:Полезни домашни бонбони с черен шоколадПолезни домашни бонбони с черен шоколад19.01.2019Чудесна презентация, поздравявам ви! Това е една от любимите ми рецепти!
 • Sevdalina Irikova коментира:Класическа рецепта за вкусни кюфтета от тиквичкиКласическа рецепта за вкусни кюфтета от тиквички09.06.2018Много мило, благодаря!
 • Sevdalina Irikova коментира:Бърза вечеря с наденички и яйцаБърза вечеря с наденички и яйца11.01.2019Ммммм, това бих похапвала по всяко време. Толкова апетитно изглежда, че още довечера ще запретна ръкави и ще ти открадна рецептата, мила! За тази вкусотия отменям всякаква диета!
 • Sevdalina Irikova коментира:Най-пухкавият бюрек с масло и сиренеНай-пухкавият бюрек с масло и сирене09.01.2019Радвам се, Марчела! Удоволствието е двойно.Поздрави!
 • Sevdalina Irikova коментира:Питка с пара в кексова форма за ВасильовденПитка с пара в кексова форма за Васильовден02.01.2019Чудна е Миме!
 • Sevdalina Irikova коментира:Свинско с пресни горски манатаркиСвинско с пресни горски манатарки02.06.2017Представям си какъв аромат се носи в кухнята ти!
 • Sevdalina Irikova коментира:Коледни бисквити с боровинкиКоледни бисквити с боровинки13.12.2018Знаеш, че не съм почитател на сладкото, но всички тези класики съм записала ред по ред в тифтеря, като с радост ще зарадвам любими си хора и колежки с някои от тях. Радвам се да видя, че доброто си настроение влагаш в тези кулинарните сладории. По всичко личи, че Коледния порив е осенил кухнята ти, усещайки от тук ароматите на канела, ванилия, ром и сушени плодове. Това е то, коледно настроение!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Коледни бисквити с боровинкиКоледни бисквити с боровинки13.12.2018Моите комплименти, мила ми Марчела! Експресивна, креативна, фина, ти радваш сетивата ни с изкушаващи уникални класически рецепти. Сладкарството не е занаят, а изкуство, което не е за всеки! Впечатлена съм не само от интересните ти идеи за сладки удоволствия, но и снимките ти хващат окото, бравус! Оценявам твоето присъствие! Поздрав най-сърдечен!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Пълнозърнести крекери с 5 вида семенаПълнозърнести крекери с 5 вида семена10.12.2018Към намазаната кора от тестото с белтък се поръсва ситно настърган пармезан! Извинете за пропуска.