Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Мастър Шеф

Коментарите на Sevdalina Irikova

 • Sevdalina Irikova коментира:Боб с царевица по родопски - ГьожаБоб с царевица по родопски - Гьожа20.08.2019Боб ЧорбаБлагодаря! Радвам се, че рецептата ми Ви се е харесала! Сладко да Ви е!
 • Sevdalina Irikova коментира:Сироп от вишни из старите тефтери на бабаСироп от вишни из старите тефтери на баба26.06.2017СиропиБлагодаря Ви!
 • Sevdalina Irikova коментира:Класическа чорба от рибешки главиКласическа чорба от рибешки глави12.06.2020Рибена ЧорбаУспех и да Ви е сладко!
 • Sevdalina Irikova коментира:Паниран цвят от бъзПаниран цвят от бъз21.05.2020Други ДесертиКорекция - не "по-малко" , а по-малки съцветия. Моля, за извинение!
 • Sevdalina Irikova коментира:Супа от коприва и лопушСупа от коприва и лопуш16.05.2020Супа от КоприваМоето семейство я консумира по този начин. А синът ми не обича "голи супи", както ги нарича. Винаги правя застройка, но за да е по-лека, както е упоменато в съставките и приготовлението ТЯ не е варена. Всеки има предпочитания, а това е вкусът на моята кухня. Вие я пригответе без застройка, тогава забележката Ви ще бъде излишна. Хубав ден!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Апетитна разядка с яйца, левурда и авокадоАпетитна разядка с яйца, левурда и авокадо14.05.2018РазядкиРадвам се, че рецептата Ви е харесала. Да Ви е сладко!
 • Sevdalina Irikova коментира:Шоколадов крем десертШоколадов крем десерт06.05.2020Шоколадов КремБлагодаря Ви!
 • Sevdalina Irikova коментира:Домашна вишновкаДомашна вишновка21.02.2017ЛикьорТова ме радва! Да Ви е пивко!
 • Sevdalina Irikova коментира:Супа от топчета за ценителиСупа от топчета за ценители25.08.2017Супа ТопчетаБлагодаря! Радвам се, че вкусът й Ви е впечатлил! Добър апетит!
 • Sevdalina Irikova коментира:Селска яхния от леща в гювечСелска яхния от леща в гювеч02.12.2019ЯхнияПривет! Към яхнията се добавя 1 л. бульон, както съм упоменала в съставките. наливаме виното, доматената салца и растителната мазнина. Те са достатъчни. Поздрави!
 • Sevdalina Irikova коментира:Селска яхния от леща в гювечСелска яхния от леща в гювеч02.12.2019ЯхнияСърдечно Ви благодаря! Удоволствието пък в презентацията е да зарадваш любимите хора, както на трапезата, така и във виртуалното пространство.
 • Sevdalina Irikova коментира:Селска яхния от леща в гювечСелска яхния от леща в гювеч02.12.2019ЯхнияБлагодаря Ви!
 • Sevdalina Irikova коментира:Билков чай от мащеркаБилков чай от мащерка16.05.2019ЧайДа, за съжаление хлорираната вода не е подходяща. Ето защо когато варите чай е добре да използвате филтрираната или изворна , защото имат по-мека структура. Мнозина от нас наливат вода от чешмата без да се замислят. Но всеки прави тази често срещана грешка несъзнателно. За да бъде чаят полезен е необходимо също така да се обмисля съотношението на водата спрямо количеството билки. Тя не трябва да е нито прекалено много, защото активните вещества на билките ще се размият, нито прекалено малко, защото пък ще наситят течността. Тогава говорим за други текстури - настойки и тинктури, които се използват в пъти по-малко количество при провеждане на лечение. А това крие рискове от странични ефекти, защото е добре да знаем, че все пак билките не са безобидни в големи количества!!! Друго правило при варенето на чай е водата да не я оставяме да кипи безразборно на котлона, защото по този начин се изтласква разтворения в нея кислород. Той се изпарява и така водата, която пиете става по-бедна и това променя нейната структура. Тогава и чаят губи вкуса си. Поздрави!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Билков чай от мащеркаБилков чай от мащерка16.05.2019ЧайБлагодаря! Ароматен и много полезен билков чай.
 • Sevdalina Irikova коментира:Изпробван лек за щитовидна жлезаИзпробван лек за щитовидна жлеза11.01.2020Рецепти за ЗдравеЧудесна рецепта, Вили! НО трябва да бъдем внимателни с наименованието им и техния състав, защото този изпробван лек е подходящ само за пациенти с хипер функцията на щитовидната жлеза. Пациенти с намалена такава / хипо функция / Нашимото, НЕ трябва да консумират орехи! Аз самата съм с Хипотиреоидизъм и за съжаление ендокринологът ми е забранил употребата на йод съдържащи компоненти, които аз обожавам - орехи, райска ябълка, водорасли и други, защото съвкупността им с хормоналната заместителна терапия се получава натрупване или предозиране. Добре е да има кратко уточнение , към самата рецепта, защото много от читателите приемат написаното като изпълнимо, защото е логично да не е в компетенцията им за страничните ефекти. Като уточнение бих си позволила да добавя, че тези, които са с хипофункция на щитовидната жлеза орехите могат да бъдат заменени с бразилски ядки, които са подходящи в техния хранителен режим. Поздрави!...покажи още
 • Sevdalina Irikova коментира:Гъбено фрикасеГъбено фрикасе08.08.2019ФрикасеЛюбима комбинация! Перфектна визия! Поздрави!
 • Sevdalina Irikova коментира:Домашна точена баница (Топяща се в устата)Домашна точена баница (Топяща се в устата)05.01.2020Вита БаницаЧудна и неустоимо вкусна пухкавелка! Поздрави, Ванче!
 • Sevdalina Irikova коментира:Зелева чорба за детоксикацияЗелева чорба за детоксикация02.01.2020Зелева ЧорбаУспех и да Ви е сладко!