Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Г-жо Николова, бисквитената торта, преди години се правеше с крем нишесте.и се украсяваше отгоре с бисквитени трохи.И излизаше евтино.Не всеки може да си позволи вашия вариант- с близо 1 кг маскарпоне, сладко от боровинки,сладкарска сметана...
Анонимен коментира:
Обикновен кекс, но...с 5 яйца? Моето предложение за обикновен,икономичен кекс е: 2 яйца,1ч.ч.захар,2 праха ванилия,3/4 ч.ч.олио, малко смлени орехи, 1 равна ч.л.сода бикарбонат, 3/4 от малка бутилка газирана вода, 2 ч.ч. брашно, малко настъргана лимонова кора. Яйцата+захарта+лимоновата кора се бият до побеляване.Прибавя се олиото,ванилията,угасената с малко оцет сода, пресятото брашно и се бърка- става гъсто тесто,прибавя се газираната вода за да се разреди.Съдът в който ще печем се намаслява и набрашнява.Излива се сместа и се пече във фурна на около 160гр., за 10-15 мин, после изключвам отгоре, печенето продължава до суха клечка.Когато се охлади се изважда от формата и се поръсва с пудра захар.Резултатът винаги е добър!
Анонимен коментира:
Рецептата не е подредена добре - едни неща се слагат,после се вадят,режат се розички,вари се допълнително.... И за капак накрая "Аз не се занимавам да си ги правя сама(крутоните) и предпочитам да си купувам Кубети. Да, но не става добре с тях!
Анонимен коментира:
Трахули съм правила досега само от паламуд. След осоляването на шайбите/в солен разтвор,който сменям ако видя, че има кръв/ , не ги слагам в оцет. Измивам в гевгир и оставям да се отцедят добре.Редят се плътно в буркан, като всяко парче се топи в олио и после се долива още отгоре. От скумрия така правя лакерда.Еnjoy your meal !
Анонимен коментира:
Какво ви става бе хора? Харесвате пошлото излъчване на тази торта??? Голяма тъпня!
Анонимен коментира:
Какви 10 яйца бе хора?! Х лв. - само 4 лв .за яйцата! При пенсия 200 лв.може да забравите за тази рецепта. От години правя кекс с 1 яйце.Това е!
Анонимен коментира:
Кексът на баба- с 6 яйца??? Каква баба само!
Анонимен коментира:
Доколкото си спомням в класическият сос Болонезе подправката е целина, а не босилек.Слагат се и моркови, без чесън, но и 1/2 чаша бяло вино, а като се сгъсти доматения сос се прибавя чаша прясно мляко.Ползват се талиатели - вид паста с форма на ленти, подобно на фетучините, но са по-широки, или спагети.
Анонимен коментира:
"И да не забравите да им сложите много пармезан ", ако разбира се можем да си позволим (-_-)