Когато се пече на шиш ,отстрани се слага съдче,например тавичка ,но да не е в огъня и когато го мажете я поднасяте под зайчето,така ,че хем го мажете,хем се стича в тавата.Внимавате обаче да не се изгорите.Или някой го подържа отдолу на шиша ,а вие го мажете и се стича едновременно.
За скара винаги мариновате ,моята майка напримет ,маринова с кисело мляко ,малко вода(да стане като айрян),намазва после с олио ,зада не лепне по скарата,дори да го изпържите става много вкусно,маринатата вече го е полусготвила.
Патешки са просто съм объркала вместо патешко съм записала пилешко при патешкото също става по-светло,дори свинското като се пече става светло по ктайщата.И при питомните птици също важи,защо непременно дивеч,не е оказано че е дива патица.Аз се извинявам ,че не съм догледала за ,,пилешко",ако има начин бих го поправила.
Моите коментари