Позволих си да я сготвя. Рецептата е много добра. Ще си позволя да направя своя коментар.
Лично аз използвах рибка, която беше 900 грама без главата. Реже се на шайби 2,5 см. За мен една глава чесън за такова количество беше много, за това сложих половин(пак беше доста). Бих заложил на 3-5 скилидки в зависимост от количеството риба. Вместо лимон сложих лайм. С лимон също ще е перфектно, но според мен се припокрива с киселата жилка на бялото вино. Лаймът от своя страна добавя дивия вкус на плода.
Зехтинът го сложих заедно с виното, лайма и магданоза. Разбърках с бъркачка за яйца. Получи се псевдо-винегрет, който залях отпочиналите рибки.
Според мен 30 минути са прекалено малко. Бих заложил на 40 с 10 миути и 10 минути без фолио!
Но идеята и рецептата са страхотни! Благодаря!
Няколко неща. В стъпка 2 слагаме джинджифила за марината, заедно с чесъна и солта. В стъпка 4 пак го слагаме в глазурата. Портокаловите кори не ги слагаме никъде.
Иначе като цяло рецептата е уникална.
Не използвах портокалови кори, а джинджифила го сложих само в стъпка 2. Патицата ми беше 2,2 кг. Модифицирах рецептата, като патицата я вдигнах на решетка в дълбока тава, сложих чашка вода и я завих с алуминиево фолио, като направих няколко дупчици. След 2 часа на 180 градуса отвих патицата, сложих глазурата и печене половин час. Всичко останало е спазено по рецепта. Стана наистина вкусна и всички в къщи я харесаха!
Моите коментари