Ivo
Ivo
Новак

Моите коментари

Ivo коментира:
Шкембе или стомах. Всеки има, дори и ТИ !
Ivo коментира:
Добра рецепта. Аз варя шкембето в 80% мляко и 20% вода. 4 литра вода ми се вижда доста, а и нямам такъв съд, който да побере и водата и шкембето и млякото. Колко от нас имат такава тенджера ???
Ivo коментира:
Това е класиката ! Аз варя в 80% мляко и 20 % вода.
Ivo коментира:
Приемам всяка рецепта и опитвам, но това не е класическа рецепта за шкембе чорба. Аз варя шкембето в 80 % мляко и 20 % вода. Става доста вкусно.
Ivo коментира:
Как не разбрахте че вегетарианците не консумират яйца ??? За спойка на вегетарианските кюфтета може да се ползва предварително накисната ЧИЯ . Тя е с неутрален вкус. Севда Андреева ако си Мастър Шеф трябва да знаеш тези "подробности" :-)
Ivo коментира:
Става за разядка и мезе. Аз бих прибавил пресен копър. Ако не е пост, може да се добави натрошено сирене.
Ivo коментира:
Нахута може да се замени с царевица.
Ivo коментира:
Аз прибавих и малко горчица.
Ivo коментира:
Не с всичко съм съгласен !
Ivo коментира:
Аз измивам добре една глава чесън , отрязвам от двете страни и без да е беля слагам да се вари с лещата.Прибавям сухи чушка домат и люта чушка /изсушени от мен/ вместо пресни, нарязани на парченца.Имам и изсушена чубрица на връзка.Поставям е да ври с лещата. Когато е готова е изваждам. Ароматът е много различен. Това е много стара рецепта, която знам от възрастни хора, които ,ако бяха живи, щяха да са над 120 г. Класика.
Ivo коментира:
Добре е морковите да са леко сварени.
Ivo коментира:
Така приготвени кюфтета се разпадат. Нямат спойката на яйцето. Аз използвам предварително накисната чия , която дава спойка.
Ivo коментира:
Уточнение от моят опит: Всичкото това под капак. Фурната не трябва да е загрята предварително повече от 80 градуса., защото глиненото гюведже ще се спука. Когато фурната стигне 180 градуса се пече още 5-6 мин. След това се счупва яйцето и без капак още 5 минути.Сиренето може да се овкусява и с други подправки , по желание.
Ivo коментира:
Оказва се , че някой прави :-) :-):-)
Ivo коментира:
Тази чорба може и да стане вкусна, но е далеч от класическата шкембе чорба. Нека не отричаме всичко, което е необичайно преди да сме го опитали.
Ivo коментира:
За тези, които са вегани или вегетарианци или постят, може да заместят маслото с маргарин.Най добрият е Besel.
Ivo коментира:
Гречката може да се замести със соева кайма , предварително накисната във водна марината овкусена със сухи копър, кимион, чер пипер, сол и чесън.