Пилето се пече различно време, в зависимост от големината му. Хубаво е да покриете пилето с фолио и да го печете около 60 минути в умерена фурна, на около 160 градуса, след което да отстраните фолиото и да допечете до готовност на 180 градуса. Това ще отнеме още около 4 минути.
Кашкавалът определено разхлабва. В момента пазарът е наводнен от разни псевдо кашкавали, които съдържат голямо количество растителни мазнини, така че - разхлабва.
Богати на желязо са зеленолистните [зеленчуци] - листата от [целина], [магданоз], [спанак] и др. Големи количества [желязо] има и в червените меса и бобовите продукти. Трябва да имате предвид, че калция пречи на усвояването на желязото, така че трябва да има поне 4-часова пауза между консумацията на [млечни храни] и храни, богати на желязо.
Моите коментари